Gietvloer
Gietvloer
Wil je wel de strakke, industriële look van een gietvloer, maar niet de hoge prijs die hierbij komt kijken? Bespaar dan op de kosten van een vakman en leg zelf een gietvloer aan. Dankzij de doe-het-zelf gietvloeren van Epoxywinkel.nl kun je direct aan de slag. Wij bieden niet alleen alle benodigde producten, maar geven je ook een praktisch stappenplan en voorzien je van deskundig advies zodat jij zelf je PU gietvloer aan kunt leggen in huis.
Twijfel je nog of je de klus zelf onder handen neemt of het over laat aan een specialist? Vraag een vrijblijvende offerte op voor een gietvloer via onze partner.
Voordeligste aanbieder | |
Deskundig advies maat | |
250 (RAL) kleuren | |
Leer je eigen gietvloer leggen | |
Snelle levering, dus snel aan de slag! |
17 producten
Gietvloer
Wil je wel de strakke, industriële look van een gietvloer, maar niet de hoge prijs die hierbij komt kijken? Bespaar dan op de kosten van een vakman en leg zelf een gietvloer aan. Met de doe-het-zelf gietvloeren van Epoxywinkel.nl kun je direct aan de slag. We bieden niet alleen alle benodigde producten, maar geven je ook een praktisch stappenplan en voorzien je van deskundig advies. Zo kan jij zelf je PU gietvloer aanleggen in huis
Twijfel je nog of je de klus zelf onder handen neemt of het over laat aan een specialist? Vraag een vrijblijvende offerte op voor een gietvloer via onze partner.
Soorten gietvloeren
Op zoek naar een geschikte gietvloer voor jouw ruimte? Je kiest de soort gietvloer op basis van de bestemming van de ruimte waar de vloer komt te liggen. Er is een eerste onderscheid te maken in het complete aanbod met epoxy of polyurethaan (PU).
Onder de epoxyvloeren zijn verschillende verhoudingen per gietvloer beschikbaar. Een epoxy gietvloer leent zich met name voor garages, fabrieken en magazijnen. Epoxy is hoog belastbaar. Hoe meer epoxy de vloer bevat, hoe beter de gietvloer bestand is tegen zware belasting, zoals magazijnverkeer.
Polyurethaan is zachter en voelt warmer aan dan epoxyvloeren. Dankzij de elastische eigenschap is PU perfect voor vloeren met vloerverwarming. We raden PU aan voor ruimtes waar echt geleefd wordt, zoals woningen, kantoren en winkelpanden.
Verschil tussen een PU gietvloer en een epoxy gietvloer
Bij Epoxywinkel.nl kun je uit twee verschillende soorten gietvloeren kiezen: een gietvloer van polyurethaan en een gietvloer van epoxyhars. Hoewel beide soorten materialen veel worden toegepast, zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen deze twee. Die verschillen bepalen onder andere de flexibiliteit van de gietvloer, maar ook de hardheid. We lichten de gietvloer eigenschappen en toepassingen van de types gietvloer hierna verder toe.
PU Gietvloer
Een PU gietvloer bestaat uit polyurethaan en wordt voornamelijk gebruikt als designvloer. Polyurethaan is een snel hardende kunsthars die voor allerlei doeleinden wordt gebruikt. Doordat PU bestand is tegen UV-straling treedt er geen verkleuring op bij blootstelling aan zonlicht. Deze prettige eigenschap maakt PU gietvloeren kleurvast. Vloeren van polyurethaan zijn geschikt voor woonhuizen, kantoren en winkelpanden. Kortom, op plekken waar geleefd mag worden. Een PU gietvloer is onderhoudsarm, kleurvast en waterdicht. PU is een uitstekende geleider en trekt de warmte aan van de omgeving. Om deze reden voelt een PU gietvloer aangenaam onder je voeten, ook wanneer de vloerverwarming uit staat.
Epoxy gietvloer
Een epoxy gietvloer is ijzersterk en bestand tegen chemicaliën. Epoxy (EP) is vloeibaar tijdens het verwerken. EP bestaat uit een vloeibare basis van epoxyhars en een vloeibare harder. Na het mengen van de beide componenten ontstaat een chemische reactie die het materiaal laat uitharden. Het resultaat is een harde, plasticachtige consistentie die extreem sterk is. En, niet geheel onbelangrijk, ook voor de doe-het-zelver is EP eenvoudig te verwerken.
Epoxy vloer voor industrie
Dat maakt het de perfecte vloer voor industriële omgevingen zoals fabrieken en werkplaatsen. Op deze plekken worden vloeren vele malen hoger belast dan normaal. Denk dan aan zware machines, enorme stellingkasten, pallets met opslag, heftrucks en meer. De gietvloer moet dan zwaar belast kunnen worden. Met een epoxy gietvloer als bedrijfsvloer weet je zeker dat je nog jaren vooruit kunt.
Ontdek onze epoxyvloerenIndustrieel versus design gietvloer
We spreken vanwege de grote verschillen tussen epoxy en polyurethaan dan ook vaak over industriële- of design gietvloeren. Epoxy heeft de benodigde eigenschappen voor de industrie en PU is ontwikkeld als design vloer, geschikt voor omgevingen waar geleefd wordt. Beide typen vloeren zijn door de jaren heen verder ontwikkeld. In onze groene fabriek in Apeldoorn voeren onze experts regelmatig nieuwe experimenten uit om de vloeren nóg bestendiger, slijtvaster en duurzamer te maken. Op deze manier wordt de kwaliteit van de vloeren steeds beter en passen ze goed bij het streven naar duurzaam ondernemen.
Design gietvloer voor je woning
Een PU gietvloer is de perfecte basis voor ieder interieur. Je kunt de vloer met alle materialen en kleuren combineren en zo telkens weer een nieuwe look creëren. Zo haalt staal het stoere karakter van een PU gietvloer naar boven, terwijl wit, lichte tinten en veel hout juist past bij een Scandinavisch interieur.
Wist je dat een PU gietvloer bovendien milieuvriendelijk is? Met deze vloer help je de CO₂-uitstoot te beperken tot een minimum, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. De vloer neemt daarnaast de omgevingswarmte makkelijk op, waardoor deze altijd warm en comfortabel aanvoelt. Hiermee bespaar je aanzienlijk op je energiekosten!
Dat maakt een design gietvloer geschikt voor elke ruimte in huis, maar ook voor een kantoor of een winkel.
Gietvloer interieurstijlen kenmerken
Landelijke woonstijl
|
Bohemian interieur
|
Urban modern interieur
|
Industriële woonstijl
|
Scandinavische woonstijl
|
Urban jungle
|
Andere soorten vloeren
Onze gietvloeren bestaan uit polyurethaan (PU) of epoxy (EP). Naast deze bekende kunststof gietvloeren hebben we ook nog een aantal andere vloertypes die je zelf kunt aanleggen, met vergelijkbare eigenschappen. Epoxywinkel.nl biedt bijvoorbeeld ook materiaal aan om een cementgebonden gietvloer aan te leggen, zoals woonbeton, maar ook kleine steentjes voor de constructie van troffelvloeren. Deze vloeren zijn ook naadloos en onderhoudsvriendelijk, net als de PU gietvloer.
Welke gietvloer kiezen?
Maar er zijn ook duidelijke verschillen. Waarom zou je de ene soort vloer boven de ander verkiezen? De keuze voor een type gietvloer heeft vooral te maken met het beoogde gebruik van de vloer. Je denkt dus van tevoren na over de ruimte waarin je de vloer gaat aanbrengen, waarvoor die ruimte gebruikt wordt en hoe dik de vloer mag worden. Bekijk ook ons handige stappenplan om in 5 stappen te achterhalen welke gietvloer het beste bij jouw situatie past.
Woonbeton
Woonbeton is een cementgebonden vloer die een industriële look geeft aan woningen, winkels en kantoren. Het cementgebonden materiaal zorgt voor een dikkere consistentie, die minder vloeibaar is dan een PU of EP gietvloer. Je brengt woonbeton aan door de vloer te storten. En daarom valt woonbeton eigenlijk niet onder het kopje gietvloeren, want een gietvloer wordt nou eenmaal gegoten. Net als gietvloeren is een woonbetonvloer vrij van vervelende naden en mede daardoor ontzettend onderhoudsvriendelijk. En ook woonbeton kan je aanleggen in combinatie met vloerverwarming. Het is dan wel belangrijk dat je de vloer in stappen aan hogere temperaturen laat wennen, want hardere vloeren kunnen scheuren door grote temperatuurschommelingen. Je kunt al de materialen voor jouw woonbetonvloer kopen bij Epoxywinkel.nl.
Troffelvloer
De troffelvloer is een zwaar belastbare gietvloeroplossing voor industriële panden, werkplaatsen, maar ook voor veestallen. De combinatie van fijngemalen grind vermengd met kunsthars geeft een troffelvloer de nodige extra krachtige eigenschappen. Een ander bijkomend voordeel van dit type gietvloer is antislip. Doordat de vloer niet glad is neemt de kans op uitglijden sterk af. Een troffelvloer zorgt dus voor een verhoogde veiligheid in de werkomgeving. En een troffelvoer is een betere keuze voor dierenstallen dan een gewone betonvloer, omdat deze rubberachtige gietvloer comfortabeler is voor dieren. Je eigen troffelvloer aanleggen? Bekijk onze handige instructievideo’s of neem contact met ons op.
Zelf gietvloer met steentjes leggen
Wil je zelf een troffelvloer aan gaan brengen, dan is het belangrijk dat je het vloersysteem op juiste wijze opbouwt. Ga als eerste na waar je ondergrond uit bestaat. Het type ondergrond bepaalt het soort primer dat je nodig hebt voor jouw klus. Kies voor onze Primer Ultimizer indien je een cementgebonden ondergrond hebt. Is jouw ondergrond van gips gemaakt, ga dan voor de Epoxy Primer. Vervolgens breng je de troffelvloer aan, zoals de Arturo EP1250 en seal je de vloer met een bijpassende topcoat.
Gietvloeren van ons eigen merk
Ook bij Epoxywinkel.nl kun je terecht voor een prachtige gietvloer. We hebben gietvloeren van ons eigen merk met een mooie prijs. Ondanks die scherpe prijs kies je toch voor kwaliteit, want wij fabriceren onze materialen allemaal in onze eigen fabriek. Zo weten we precies hoe het product gemaakt is en kunnen we de hoogste kwaliteit garanderen. Er zijn gietvloeren bij ons te vinden voor elke soort ruimte, van een woning tot commerciële ruimtes en industriële ruimtes.
PU Gietvloer voor woningen
Ben je op zoek naar een gietvloer die je in huis kunt leggen? Dan kies je bij Epoxywinkel.nl voor FLOW RESIN PU Gietvloer Woning. Deze gietvloer is speciaal ontwikkeld voor in huizen. Hij heeft namelijk een aantal eigenschappen die het loopcomfort verhogen, zoals elasticiteit. De vloer is UV-bestendig, dus je hoeft niet bang te zijn dat het materiaal verkleurt. De FLOW RESIN PU Gietvloer Woning wordt in de door jou gewenste kleur geleverd. Pigment toevoegen hoef je dus niet zelf te doen.
Nog een fijne eigenschap van deze gietvloer: je kunt hem uitstekend combineren met vloerverwarming. De FLOW RESIN PU GietvloerWoning is geschikt voor elke ruimte in je huis, zelfs de badkamer. De krasbestendige toplaag maakt hem uitstekend voor een druk gezinsleven.
PU Gietvloer voor commerciële ruimtes
Voor in commerciële ruimtes zoals winkels en kantoorpanden kies je het beste voor FLOW RESIN PU Gietvloer Commercieel. Wat deze gietvloer uniek maakt, is zijn veelzijdigheid. Hij kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften, of het nu gaat om het creëren van een moderne, naadloze uitstraling of het toevoegen van antislip-eigenschappen voor veiligheid in drukke omgevingen. Bovendien is het beschikbaar in een heleboel verschillende kleuren, waardoor het gemakkelijk is om het ontwerp af te stemmen op de branding of het interieur van je bedrijf.
De FLOW RESIN PU Gietvloer Commercieel kan bovendien heel goed tegen zware belasting zoals voetverkeer, rolstoelen, en zelfs zware machines in industriële omgevingen. De vloer is ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat zorgt voor lagere onderhoudskosten en een langere levensduur. Deze gietvloer is bovendien gemakkelijk te installeren en kan snel worden aangebracht.
PU Gietvloer voor industriële ruimtes
Voor industriële ruimtes kies je het beste voor FLOW RESIN EP Gietvloer Industrie. Als je op zoek bent naar een vloer die bestand is tegen de zwaarste omstandigheden in fabrieken, werkplaatsen of magazijnen, dan is dit de vloer voor jou. Wat betreft onderhoudsgemak, vereist deze gietvloer minimaal onderhoud.
Het oppervlak is eenvoudig te reinigen en te onderhouden, waardoor efficiëntie wordt gemaximaliseerd en kosten worden bespaard op lange termijn. Er zijn bovendien heel veel kleuren om uit te kiezen. Je kunt de vloer dus gemakkelijk aanpassen aan je eigen smaak. Wil je een duurzame vloer die weinig onderhoud nodig heeft? Dan is dit de juiste keuze.
Kies jouw gietvloer in 5 stappen
Er is zo ontzettend veel mogelijk als het aankomt op gietvloeren. Ieder type vloer heeft zijn eigen voordelen. Welk type gietvloer ga jij leggen? We lichten in 5 stappen toe hoe je een type gietvloer kan kiezen. De volgorde van dit stappenplan is niet bindend. Als je bijvoorbeeld de look van de gietvloer belangrijker vindt dan vloerverwarming, dan kun je daar natuurlijk eerst een besluit over nemen. Het staat je vrij om te schuiven met prioriteiten voor je gietvloer.
1.In welke ruimte ga je de gietvloer leggen?
Als eerst leg je vast in welke ruimte je de gietvloer wil aanleggen. Dit kan een kantoorruimte zijn, een industriële hal, winkelmagazijn, maar ook een specifieke ruimte in een woonhuis zoals de woonkamer, badkamer, slaapkamer of garage. Niet iedere gietvloer is geschikt voor ieder type ruimte. Voor magazijnen, garages en in de industrie is bijvoorbeeld zware mechanische belasting van belang, terwijl je in de woonkamer juist meer waarde hecht aan comfort. Bij Epoxywinkel.nl vind je een geschikte gietvloer voor iedere ruimte.
2.Wat is het budget voor de gietvloer?
Het kan handig zijn om vooraf een budget vast te stellen. Je bespaart enorm veel kosten, soms tot wel 80%, als je zelf een gietvloer gaat aanleggen. Maar hoeveel wil je eigenlijk uitgeven? Het is goed om hier vooraf over na te denken, want een PU gietvloer koop je vanaf ongeveer € 26,- per vierkante meter, terwijl je voor woonbeton minsten € 56,- per vierkante meter kwijt bent.
3.Combineer je jouw gietvloer met vloerverwarming?
Als het antwoord nee is, kun je ieder type gietvloer kiezen. Maar ga je jouw gietvloer wel met een vloerverwarmingssysteem combineren, dan is hoge warmtegeleiding een belangrijke eigenschap waar je op wil letten bij het kiezen van een gietvloer type. Vloerverwarming maakt over het algemeen gebruik van lagere temperaturen en een dunne gietvloer laat meer warmte door naar de ruimte erboven. Ons advies voor een optimale gietvloer-vloerverwarming combinatie is een polyurethaan gietvloer.
Gietvloer met warmtepomp
Bij Epoxywinkel.nl maken we gebruik van vloerverwarming met warmtepomp om te verwarmen. Wil jij ook een gietvloer aanleggen met vloerverwarming en warmtepomp? Wij delen onze ervaring met deze combinatie, vertellen je over de werking van een warmtepomp en hoeveel je kan besparen met een gietvloer met warmtepomp in onze warmtepomp nieuws-update.
4.Welke topcoat voeg je toe?
De coating is een essentieel onderdeel van jouw gietvloer. Met een topcoat, de bovenste laag van je gietvloer, biedt je jouw vloer niet alleen bescherming tegen verkleuring, maar geef je de gietvloer ook een mooie matte afwerking. Daarnaast wordt je gietvloer extra slijtvast door een sterke topcoat. Topcoats zijn beschikbaar in een kleur of als een transparante laag.
5.Welke look krijgt jouw gietvloer?
Je hebt vast al wel een idee over de uitstraling die jouw gietvloer moet krijgen. De uiterlijke kenmerken van verschillende gietvloer soorten hebben veel effect op het interieur en spelen daardoor een belangrijke rol als je jouw woning of kantoor in een specifieke stijl wil inrichten. Je kunt bijvoorbeeld voor de strakke look van een PU gietvloer gaan of voor de robuuste uitstraling van woonbeton. Niet alleen het type gietvloer heeft invloed op de uitstraling, maar ook de kleur is van invloed. Met behulp van decoratieve kleurvlokken geef je een speels effect aan de gietvloer.
Gietvloer in appartement
PU gietvloeren kunnen in zowel woonhuizen als appartement gelegd worden. Dankzij de diverse laagopbouw van een gietvloer voeg je gemakkelijk een geluiddempende laag aan. Op deze manier hebben je buren geen last van het gebruik van je vloer. Deze oplossing is met name prettig bij spelende kinderen of huisdieren in huis. Er bestaan verschillende manieren om de vloer geluiddempend te maken. We geven je graag telefonisch een passend advies.
Gietvloer in huis
Bij een gietvloer in een woonhuis heb je meerdere opties. Bij een appartement moet je namelijk rekening houden met de verdieping waar je je op bevindt. Zo is een PU gietvloer fantastisch voor iedere verdieping, maar een gietvloer op basis van beton niet. Deze vloeren zijn robuuster, maar ook gehoriger en zwaarder. Om deze redenen raden we een echt betonvloer alleen aan voor op de begane grond. Woon je in een appartement op de begane grond, dan is dit natuurlijk geen probleem!
Gietvloer slaapkamer
Een gietvloer is uitermate geschikt als vloer in je slaapkamer. In tegenstelling tot wat men vaak denkt, voelt een gietvloer van polyurethaan zacht aan en neemt het materiaal de temperatuur van de omgeving aan. Door de perfecte geleiding is de vloer goed te combineren met vloerverwarming. Staat de verwarming uit, dan geniet je nog steeds van een aangename temperatuur onder je voeten. Omdat je een gietvloer prachtig naadloos aanbrengt, adviseren we je altijd meerdere ruimtes mee te nemen. Op deze manier geniet je van een doorlopende vloer van de badkamer tot en met je bed.
Gietvloer badkamer
Een gietvloer leggen in de badkamer is een uitstekend idee. Zeker als je je stoort aan die beschimmelde voegen tussen de tegels. Het zal je niet verbazen, maar in de badkamer krijgt de vloer veel te verduren van vocht. Niet alleen op het moment dat we er douchen of baden, maar ook na die tijd blijft de luchtvochtigheid vaak nog lang hoog in de badkamer. Schimmels gedijen goed bij vocht en daardoor zie je vaak dat er schimmels groeien in de voegen tussen de tegels. Hoe goed je ook schoonmaakt, schimmel lijkt onvermijdelijk. Een gietvloer in de badkamer is het antwoord op dit probleem. Een gietvloer is waterafstotend, waardoor er geen water intrekt. Daarnaast is een gietvloer helemaal egaal en vrij van voegen, waardoor schimmels geen kans krijgen om zich te hechten. Een gietvloer leggen in de badkamer is dus een praktische en hygiënische keuze.
Antislip laag
Op een vochtwerende gietvloer blijft het water liggen. Daardoor neem je de vloer gemakkelijk af, maar het kan ook voor gladheid zorgen. Wil je uitglijden in de badkamer voorkomen? Dan kun je natuurlijk kiezen voor de goedkope oplossing en een douchematje aanschaffen. Maar wil je het probleem voorgoed oplossen en de gehele vloer glij-vrij maken, dan is een antislip coating de beste oplossing. De keuze is geheel aan jou. De antislip coating maakt de ondergrond stroef, waardoor je veilig over een natte vloer kunt lopen.
Een antislip vloer is niet alleen geschikt voor badkamers, maar ook voor andere ruimtes waar je met nattigheid te maken krijgt, zoals in de gang door natte schoenen of in de keuken bij de wasbak.
Gietvloer in industriële ruimte
Een industriële ruimte waar bijvoorbeeld gewerkt wordt met chemicaliën heeft een stevige vloer nodig. Gietvloeren zijn daarvoor bij uitstek de juiste keuze. Maar niet elke gietvloer is geschikt voor dit soort belasting. Voor industriële ruimtes wordt meestal een gietvloer gekozen die bestand is tegen zware belasting, chemicaliën, slijtage en impact. Epoxy gietvloeren zijn beide populaire opties vanwege hun duurzaamheid en weerstand tegen verschillende omstandigheden.
Epoxy gietvloeren zijn bijzonder geschikt voor industriële toepassingen vanwege hun hardheid, slijtvastheid en uitstekende weerstand tegen chemicaliën. Ze zijn ideaal voor ruimtes waar regelmatig zware machines, voertuigen of apparatuur worden gebruikt, zoals fabrieken, magazijnen en productiefaciliteiten.
Gietvloer garage
Wat is de beste garagevloer? De beste garagevloer is een sterke, slijtvaste vloer, want de vloer in de garage krijgt veel te verduren. De auto staat er geparkeerd, er wordt geklust en het is een opslagruimte voor gereedschap, olie, verf en andere chemische vloeistoffen. Beton heeft als nadeel dat het kan scheuren, daar heb je bij een gietvloer geen last van. Een gietvloer is namelijk zwaar belastbaar en daardoor kun je er probleemloos op parkeren. Ook als je graag klust dan is een gietvloer een goede keuze, want een gietvloer is makkelijk schoon te maken. Het vloeroppervlak is helemaal vrij van naden en kieren en vloeistofdicht. Je hebt dus geen last van stof dat tussen de kiertjes kruipt of gelekte olie die in je vloer trekt.
Zelf je garagevloer coaten
In plaats van een gietvloer in de garage kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je huidige garagevloer zelf te coaten. Als er al een nette betonvloer in de garage ligt, dan is het voordeliger om voor een vloercoating te kiezen. Het coaten van je garagevloer biedt bescherming van de betonvloer tegen vuil, vocht en chemische vloeistoffen. Vloercoatings worden veel in de industrie, want een vloercoating maakt de vloer harder en beter bestand tegen zware belasting. Ook voor een garagevloer is dit een handige eigenschap. Maak jouw garagevloer slijtvast, sterk en vloeistofdicht met onze vloercoating. Bij Epoxywinkel.nl vind je handige en voordelige alles-in-pakketten. Je hebt al een vloercoating voor maar €6,65 per vierkante meter.
Gietvloer op de muur: beton ciré
Beton ciré is gewreven beton dat voor vloeren, muren, douchewanden en zelfs in de keuken voor op het aanrecht kan worden gebruikt. Beton ciré is geliefd vanwege het levendige resultaat. Doordat je het met grote slagen in de vorm van halve maantjes uitwrijft ontstaat een levendig patroon. Het geeft de uitstraling van een badhuis of hammam en daarom is de badkamer de populairste plek om beton ciré toe te passen. Deze wandafwerking geeft je muur een gewreven betonlook die voor een naadloze, slijtvaste afwerking oplevert. Hierdoor is je wand vochtwerend, waterdicht en onderhoudsvriendelijk. Je kunt alle materialen voor beton ciré kopen bij Epoxywinkel.nl. Bekijk ook onze complete handleiding voor het aanbrengen van beton ciré.
- Gewreven beton
- Vrij van voegen
- Vochtwerend en waterdicht
- Eenvoudig schoonmaken
Beton ciré douchewanden
Naast de esthetische pracht van beton ciré, gecombineerd met de onderhoudsarme eigenschappen, biedt beton ciré nog meer voordelen: je richt namelijk je badkamer er volledig mee in. Wens je een walk-in-shower, dan maak je simpelweg een nieuw wandje, dat je afwerkt met beton ciré. Je hebt de mogelijkheid om nog een paar stapjes verder te gaan en planken (hangend of met een inhammetje), een wastafel of zelfs je complete badkuip te maken met beton ciré. Belangrijk is dat je het geraamte op kunt zetten, wat je vervolgens stuukt en afwerkt met beton ciré. Zo maak je je badkamer tot een luxueus geheel.
Gietvloer combineren met hout
Vanwege de waterafstotende kenmerken van een PU gietvloer wil je deze graag in de keuken leggen, maar voor je woonkamer heb je liever de authentieke look van hout. Natuurlijk kan je dit goed combineren. Je kan een gietvloer over hout heen aanbrengen, maar ook er tegenaan. Deze mix van verschillende grondstoffen zien we steeds vaker terug en is een opkomende trend. Je bepaalt zelf tot waar je de gietvloer aanbrengt. Houd er wel rekening mee dat de vloeren uiteindelijk op dezelfde hoogte liggen voor het mooiste resultaat. Ga je aan de slag met deze combinatie? Bekijk ook eens ons aanbod houten vloeren en vloeren met houtlook.
Gietvloer of pvc
We horen steeds vaker dat klanten van een houten vloer afzien, omdat zij gevoelig zijn voor temperatuurswisselingen en snel beschadigen in aanraking met vocht. Hierdoor komen zij vaak tot de keuze te staan bestaande uit een gietvloer of een pvc vloer.
De grootste verschillen tussen deze twee typen vloeren zijn:
- Een gietvloer giet je in één keer over de ondergrond. Een pvc vloer leg je tegel voor tegel.
- Een pvc vloer is ook duurzaam, maar zorgt wel voor snij-afval in het legproces.
- Wat betreft het gebruik is een gietvloer compleet naadloos en heeft een pvc nog steeds naden. Dit is meer een verschil van smaak.
- Bij een gietvloer heb je een keuze uit een neutrale look of een betonlook. Bij pvc kies je voor een look van houten planken of stenen tegels.
- Een gietvloer is na enkele jaren te renoveren. Je schuurt de toplaag en brengt vervolgens een nieuwe coating aan (desgewenst in een andere kleur). Renovatie is bij pvc niet mogelijk.
Gietvloer materiaal
Bij Epoxywinkel.nl vind je verschillende materialen voor het maken van gietvloeren. We hebben het dan natuurlijk over het materiaal waar de gietvloer uit bestaat, maar ook over de hulpmiddelen en het gereedschap dat je gebruikt om zelf een gietvloer aan te leggen. De soort gietvloer bepaalt het materiaal waarvan een gietvloer wordt gemaakt. Dat kan een gietvloer van epoxy of polyurethaan zijn of een cementgebonden gietvloer.
Polyurethaan
Polyurethaan is een polymere kunststof die op vele manieren kan worden gebruikt, waarvan de PU gietvloer één is. Het meest opvallende aan dit materiaal is dat het licht flexibel is. Daardoor zorgt polyurethaan enerzijds voor een soepele, comfortabele gietvloer voor in woonruimtes en is het anderzijds een goede warmtegeleider. Een polyurethaan gietvloer is dus uitstekend te combineren met vloerverwarming. PU is ook waterdicht en uv-bestendig, waardoor je geen last hebt van vocht dat in de vloer trekt of verkleuringen door de zon. Polyurethaan gietvloeren blijven daardoor lang mooi.
Epoxy
Een EP gietvloer bestaat uit epoxy. De epoxyhars die je gebruikt voor een EP gietvloer is een restproduct van aardolie. Een EP gietvloer bestaat uit twee componenten, de epoxyhars en een verharder. De chemische reactie tussen deze twee stoffen zorgt ervoor dat de vloer uithardt en wel twee keer zo sterk wordt als beton. Als je zelf een epoxyvloer gaat aanleggen is het belangrijk om deze twee stoffen goed met elkaar te mengen voordat je de vloer aanbrengt.
Epoxy mengen
Niet goed mengen is een van de meest voorkomende fouten bij het aanleggen van een epoxy vloer. Dit voorkom je eenvoudig door flink te roeren. Als je epoxy niet goed roert, blijft het plakkerig of zacht. Dat komt doordat de hars niet goed mengt met de harder, waardoor het niet volledig uithardt. Onze tip: gebruik twee emmers voor de beste mengmethode. Eerst meng je de epoxy gedurende 2 minuten in de eerste meng-emmer. Daarbij schraap je de bodem en zijkanten goed ‘schoon’. Giet het mengsel na 2 minuten over in de tweede emmer en roer het mengsel opnieuw grondig door. Het epoxymengsel is nu klaar voor gebruik.
Cement
Cement is het hoofdbestanddeel van een cementgebonden gietvloer. Naast cement bestaat dit type gietvloer uit water, mineralen en een pigment. Als je zelf een cementgebonden vloer gaat aanleggen, vergeet dan niet om een afsluitende toplaag aan te brengen, zoals de Base betoncoating van polyurethaan voor langdurige bescherming. De doe-het-zelf-pakketten van Epoxywinkel.nl bevatten beschermende coatings.
Gietvloer gereedschap
Ga je zelf aan de slag met het leggen van een gietvloer? Dan mag het beste gereedschap natuurlijk niet ontbreken. Het is allereerst belangrijk om jezelf goed te beschermen. Hiervoor vind je bij ons bijvoorbeeld handschoenen. Ter voorbereiding op het karwei hebben we een breed assortiment aan kwalitatieve tape van Kip. En voor de klus zelf hebben we allerlei handgereedschappen, zoals een tandspaan en een vlakspaan, in ons assortiment. Kijk ook eens welke kant-en-klare gereedschapspakketten we hebben samengesteld om het jou nog makkelijker te maken. Epoxywinkel.nl heeft alles in huis voor doe-het-zelvers.
6 voordelen van een PU gietvloer
Dat een polyurethaan (PU) gietvloer populair is, is niet zomaar. Deze industriële, stijlvolle vloer ziet er namelijk niet alleen mooi uit, maar heeft ook veel praktische voordelen.
1. PU gietvloer is duurzaam
Wil je een vloer die jarenlang mooi blijft? Een PU gietvloer is duurzaam en daardoor een slimme keuze. Je hebt er lang plezier van! Een gietvloer is om meerdere redenen een duurzame keuze. Dit heeft ten eerste te maken met de zeer bestendige eigenschappen, die ervoor zorgen dat de gietvloer een leven lang meegaat. Bij het leggen van de vloer gebruik je al het materiaal. Er is geen sprake van snijverlies, zoals bij een houten vloer wel het geval is. Minder afval is beter voor het milieu.
Ben je op een gegeven moment op zoek naar een nieuwe look of kleur? Je hoeft dan niet een compleet nieuwe gietvloer aan te leggen, maar bouwt verder op de bestaande vloer. Je hoeft alleen de vloer ligt op te schuren om er vervolgens een nieuwe (top)laag overheen te gieten, desgewenst met een nieuwe kleur. En voilà, je gietvloer is weer als nieuw!
2. Hygiënisch
Een PU gietvloer trekt geen stof of viezigheid aan en is volledig naadloos. Hierdoor zijn er dus geen gaten of kiertjes waarin stof kan ophopen. Dit maakt de vloer erg hygiënisch. Bovendien is deze gietvloer waterafstotend en geschikt voor mensen met een allergie of voor gezinnen met kinderen.
3. Makkelijk schoon te maken
Doordat een PU gietvloer stof en vuil afstoot, is deze ook gemakkelijk schoon te maken. Wil je de vloer reinigen? Doe dit dan met warm water en een dweil en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Wist je dat je zelfs rode wijn of koffie kunt verwijderen van een PU gietvloer? Zorg er wel voor dat je de vloer zo snel mogelijk schoonmaakt wanneer je morst. Meer weten over het onderhouden van je gietvloer? Lees dan onze handige tips. Hoe onderhoud ik mijn gietvloer? Lees dan onze handige tips.
4. Comfortabel
Een PU gietvloer oogt stoer en strak, maar heeft eigenlijk juist een zacht karakter! Zo is deze vloer licht elastisch waardoor je er comfortabel overheen loopt. Bovendien neemt de vloer de omgevingswarmte over, waardoor deze niet koud aanvoelt.
5. Geschikt voor vloerverwarming
Wil je altijd warme voetjes hebben? Combineer dan een PU gietvloer met vloerverwarming. Doordat de vloer de warmte vasthoudt, bespaar je bovendien op stookkosten. Moet je ook jouw vloerverwarming nog aanleggen? Bekijk dan van tevoren of een natbouw of een droogbouwsysteem het beste is voor jouw situatie.
6. Geluiddempend
Doordat een PU gietvloer licht elastisch is, is deze ook geluiddempend. Het is dus goed voor de akoestiek van je huis. Zeker wanneer je het vergelijkt met een houten vloer of een stenen vloer. Omdat ieder type gietvloer bestaat uit een ander soort samenstelling, is de een dan ook meer geluiddempend dan de ander. Indien dit een belangrijke voorwaarde is, dan adviseren we je om een PU gietvloer aan te leggen. Vanwege de licht elastische eigenschappen wordt het contact met de vloer goed opgevangen. Je kunt er ook voor kiezen om een speciale geluiddempende laag tussen de vloerlagen aan te brengen. Hoe dikker de vloer, des te meer hij dempt. Je zou dit ook kunnen verwezenlijken door een extra schraplaag aan te brengen.
Voordelen van een kunststof gietvloer
Steeds vaker kiest men voor een kunststof vloer. Kunststof brengt allerlei voordelen met zich mee. Zo is een kunststof gietvloer volledig water- en vochtafstotend. Binnen het huis is dit een uitkomst, met name met (kleine) kinderen en huisdieren. In vergelijking met hout ‘werkt’ kunststof niet. Is de vloer eenmaal gelegd? Dan hoef je je geen zorgen te maken dat de vloer krimpt of uitzet. Ook in contact met water behoudt een kunststof gietvloer zijn originele staat. Een kunststof gietvloer kan je bovendien gemakkelijk beschermen tegen UV-straling met een topcoat. Hierdoor is een kunststof gietvloer zeer kleurvast.
Donkere of lichte gietvloer
Voordat je de keuze maakt voor jouw perfecte gietvloerkleur, raden we je aan om eens onderzoek te doen naar donkere en lichte gietvloeren. Het verschil tussen deze twee heeft een grote impact op de sfeer in je interieur. Een lichte gietvloer biedt rust en ruimte, maar is ook besmettelijk. Een donkere gietvloer vult het interieur op en maakt het warm en knus. Vuil is minder zichtbaar, maar een woning ziet er door een donkere gietvloer ook direct kleiner uit dan het werkelijk is.
Gietvloer kleuren
Misschien is dit wel de leukste eigenschap van een gietvloer: je kan de gietvloer in iedere gewenste kleur gieten. We leveren de gietvloer in de bekende RAL-kleuren. Zodra de gewenste kleurbestelling binnenkomt in onze fabriek te Apeldoorn, mengt een van onze epoxyspecialisten de gietvloer naar de gewenste kleur. Dit proces wordt volledig met de hand gedaan. Er is niets mooier dan een echte ambachtelijke vloer! Zit jouw gewenste kleur er niet tussen? Voor zakelijke klanten of grote projecten is het ook mogelijk om een kleur op maat te laten maken.
Populairste kleuren gietvloer
Aangezien er ongeveer 250 kleuren gietvloer beschikbaar zijn in onze webshop, begrijpen we dat je mogelijk door de bomen het bos niet meer ziet. De populairste gietvloerkleuren hebben we daarom voor je op een rij gezet. De kleuren grijs en wit bestellen klanten ruimschoots het vaakst bij ons. Maar ook van deze tinten hebben we een uitgebreid aanbod. Bij twijfel bestel je eerst een RAL-waaier in onze webshop. Met deze waaier in huis, zie je hoe de kleur er bij de lichtinval van jouw woning uitziet. Ga je over tot de aankoop van een gietvloer bij Epoxywinkel? Dan ontvang je de kosten van de RAL-waaier als korting op je vloer!
Gietvloer grijs
Grijs is veruit de vaakst voorkomende gietvloerkleur. Kijkend naar onze selectie aan grijstinten is de keuze nog steeds behoorlijk ruim. De populairste grijze RAL-tinten zijn: 7001, 7035, 7040 en 7044. Deze grijstinten heten binnen onze webshop: zilvergrijs, lichtgrijs, venstergrijs en zijdegrijs. Het is lastig om op basis van een online voorbeeld een keuze te maken. We adviseren je daarom om op het internet te zoeken naar deze RAL-kleuren. Hierdoor krijg je diverse voorbeelden te zien van grote ruimtes. Dit schept een veel beter beeld.
Gietvloer grijs: waarom zo populair?
Maar dan rest de vraag nog waarom de kleur grijs een blijvende favoriet is onder de gietvloeren. Het heeft alles te maken met de betonlook. En echt beton is natuurlijk grijs of bestaat uit meerdere grijstinten. Je kan daarom kiezen voor een echte betonvloer of een PU gietvloer met een betonlook. Naast de authentieke betonnen uitstraling gaat grijs heel goed samen met allerlei kleuren en interieurs. Het is zo veelzijdig dat je zowat je complete interieur ondersteboven kan gooien: het staat altijd.
Witte gietvloer
Een witte gietvloer zal voor de één favoriet zijn en voor de ander een nachtmerrie. De kleur ziet er stijlvol uit, vooral in combinatie met een hoogglans topcoat. Dit geeft een ruimte een design uitstraling, die enigszins futuristisch te noemen is. Witte gietvloeren zijn populair in moderne, hoog afgewerkte woningen waar de keuken een centrale rol speelt in de living. Een witte gietvloer biedt rust, ruimte en een rauwe uitstraling.
Heb jij al een witte epoxy vloer gespot?
Je staat er niet zo snel bij stil, maar veel hygiënische ruimtes hebben een gietvloer liggen. En dan specifiek de witte gietvloer. Denk bijvoorbeeld aan de tandarts, operatiekamers, maar ook in sportzalen, warenhuizen en overdekte winkelcentra. Wit creëert rust en ziet er schoon uit. Een vuiltje is snel gespot. Dit wordt vaak als nadeel opgemerkt, maar bedenk je dat dit tegelijkertijd hygiëne verhogend werkt.
Gietvloer zandkleur
Wanneer je wit te wit vindt en grijs te koel, maar wel een lichte gietvloer wil dan is de zandkleurige gietvloer iets voor jou. De lichtbruine tint van zand geeft jouw vloer een warme toon. In onze webshop vind je deze kleuren onder de namen: zandgeel, beige, licht-ivoorkleurig en pastelgeel. Warme kleuren zorgen voor dynamiek en geven je ruimte een gevoel van gezelligheid. Kies daarom een warme kleur voor sociale ruimtes. Een warme zandkleur gietvloer combineert heel goed met een frisse, heldere kleur op de muur zoals helderblauw.
Gietvloer kleuren mengen
Naar onze mening zijn er nog zoveel meer mogelijkheden met een gietvloer. Durf jij voor wat anders te gaan? Een echte creatieveling mengt twee of meerdere kleuren door elkaar heen. Je kan de kleuren door elkaar heen mengen alvorens je de gietvloer op de grond giet. Het is ook mogelijk om de kleuren direct over de vloer uit te gieten voor een waar dirty-pour-effect.
Gietvloer met patroon
Gietvloeren met patronen zien we op veel verschillende manieren. Dit kan simpelweg een gietvloer zijn waar een betonlook in is gecreëerd, maar het kan ook jouw bedrijfslogo zijn! Complete afbeeldingen kan je in de gietvloer plaatsen. Eigenlijk behoort alles tot de mogelijkheden. Zou jij nou ook een afbeelding in jouw gietvloer willen vereeuwigen? Bel met onze vloerenexpert Swen voor een passend advies!
Gietvloer marmerlook maken
In onze YouTube video IKEA Tafel Met Marmerlook gieten we over een tafelblad een epoxyhars marmerlook. Deze marmerlook pas je ook gemakkelijk op je vloer toe. De marmerlook creëer je door verschillende pigmentkleuren met elkaar te mengen. Deze kleuren zorgen voor de “barsten” in het marmer. In ons voorbeeld hebben we gebruikgemaakt van de tinten metallic groen, goud en grijs. Of kies voor een minder opvallende marmerlook van wit, grijs en zwart.
Gietvloer marmerlook prijs
Wat kost het nou eigenlijk, zo’n gietvloer met marmerlook? Door het zelf te doen bespaar je gegarandeerd honderden tot duizenden euro’s. Stel, jouw woonkamer is 15 m² en je wilt een gietvloer met marmerlook aanbrengen op basis van PU. Met de actuele prijzen (2022) betaal je dan € 559,50 voor een PU Gietvloerpakket. Kies voor het pakket een witte RAL-kleur als basis. In dit pakket zitten een primer, een schraplaag, de gietvloer en de topcoat allemaal inbegrepen. Voeg je daar de epoxy pigmenten metallic groen, goud en grijs aan toe? Dan kom je uit op een totaalprijs van € 592,95 voor 15 m².
Kleurvlokken
Je kunt nog meer leven in je vloer brengen door er decoratieve kleurvlokken aan te brengen. Een leuke bijkomstigheid van kleurvlokken is dat je minder snel stof en vuiltjes op de gietvloer ziet liggen. De mogelijkheden van kleurvlokken zijn oneindig, want je kunt de flakes in verschillende maten en mengkleuren kiezen. Je strooit de kleurvlokken in op het moment dat je gietvloer nog nat is, zodat ze direct aan het oppervlak plakken. Als dit geheel droog is, komt er nog een topcoat overheen die de gietvloer inclusief vlokken afsluit voor een waterdicht en egaal resultaat. De decoratieve kleurvlokken zijn geschikt voor EP gietvloeren, PU gietvloeren en vloercoatings.
Voorbeelden gietvloer beige
Ben je er al over uit dat je een beige gietvloer wil in jouw woon-, slaap- of studeerkamer? Iedere RAL-kleur is in onze webshop te bestellen, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We hebben daarom onze populairste beige tinten voor je op een rij gezet, van licht naar donker. We adviseren je daarnaast ook de RAL-kleur online op te zoeken, zodat je een beeld hebt van de kleur in een bestaand interieur.
RAL 1013 Parelwit
Dit is de lichtste zandtint in ons assortiment. RAL 1013 is een koele variant, die naar grijs neigt, maar absoluut tot de beige familie behoort. Desondanks is zijn tegenstrijdige naam ‘parelwit’. Deze kleur is perfect wanneer je net geen witte gietvloer zoekt. Een compleet witte gietvloer is erg besmettelijk, waardoor deze RAL-kleur de oplossing biedt. Combineer Parelwit met RAL 6005 Mosgroen op wanden en muren voor een warme, sfeervolle ruimte.
RAL 1015 Licht ivoorkleurig
Vind je RAL 1013 wel mooi, maar zoek je wat warmere ondertoon? Deze kleur heeft een rijke, matte uitstraling. Op de vloer heeft deze kleur een kalkachtige look. Het geeft je interieur een klassiek randje en gaat mooi samen met krijtverf op de muur. Dankzij de lichte grondtinten zorgt deze kleur voor meer ruimte. Deze zandkleur gaat zowel samen met een zwarte als witte basiskleur, waarin het eerste prachtig sterk tot zijn recht komt.
RAL 7044 Zijdegrijs
Zijdegrijs heeft warme groene en bruine ondertonen waardoor we deze RAL-tint eerder onder de beige kleuren schalen dan grijs. Deze kleur is veel uitgesprokener dan voorgaande voorbeelden. Zijdegrijs heeft net als ‘Licht ivoorkleurig’ een matte, klassieke uitstraling. Ondanks de diepte in deze kleur, blijft je gietvloer de rust in het interieur behouden. Bedenk je dat de gietvloer dankzij de effen kleur zijn zachtheid behoudt.
Gietvloer mat of glanzend
Gietvloeren zijn direct na oplevering glanzend, maar worden na verloop van tijd steeds matter. Een mat effect heb je gegarandeerd. Wil je een zijdeglans of hoogglans aanhouden? Maak dan gebruik van een transparante vloercoating als topcoat. Hiermee creëer je een hoogglans eindresultaat. Een prachtige afwerking voor in een garage of technische werkplaats. Vooral in combinatie met een gekleurde gietvloer zorgt een hoogglans topcoat voor een diepere, rijkere kleur.
Hoogglans gietvloer
Alhoewel een matte afwerking de afgelopen jaren de voorkeur had in het interieur, begint de hoogglansafwerking langzaamaan terug te keren. Een hoogglans gietvloer biedt prachtige kansen, met name in woningen waar veel licht invalt. De reflectie op de gietvloer zorgt voor een bijzonder rijk effect. Niet alleen het natuurlijke licht vindt zijn voordeel bij een hoogglans gietvloer. Speel eens met uw lichtinstallatie en betrek de gietvloer hierbij. Te denken valt aan een opvallende kroonluchter als ware eyecatcher. In de schemering creëert dit een exclusief gevoel.
Gietvloeren in alle kleuren
Ga jij voor een gietvloer in een grijze kleur of heeft de gietvloer betonlook jouw hart veroverd? Bij Epoxywinkel.nl kun je uit meer dan 300 RAL-kleuren kiezen: zo is er altijd een vloer die bij jouw wensen past!
Twijfel je over een kleur? Bestel dan onze RAL kleurenwaaier K7. Zo kun je thuis op je gemak de kleuren bekijken. Als je daarna een gietvloer bij ons aanschaft, krijg je de kosten van de kleurenwaaier terug! We trekken dus de kosten van de kleurenwaaier als korting van de gietvloer prijs af.
Soorten PU gietvloeren: gietvloer solo of gietvloer betonlook
Ga jij voor een strakke solo gietvloer die bestaat uit één kleur of wil je liever een gietvloer betonlook? Ontdek welke soorten gietvloeren wij in ons assortiment hebben en welke bij jou passen.
Solo gietvloerMet een Solo gietvloer wordt een vloer bedoeld die uit één kleur bestaat. Dit zorgt, samen met de naadloze afwerking, voor een modern en strak geheel. Perfect voor een industrieel interieur of juist een minimalistische look. |
|
Gietvloer betonlookEen gietvloer betonlook heeft de stoere en rustieke uitstraling van een echte betonnen gietvloer, maar de voordelen van een PU gietvloer. Zo is een betonlook gietvloer duurzamer, krasvast en gemakkelijk te onderhouden. De gietvloer betonlook wordt gecreëerd door het mengen van twee kleurtinten. Hierdoor ontstaat een gemêleerd effect. De vloer oogt levendig en heeft een modern karakter. |
|
Kleurenoverzicht gietvloer kleurenVind je het moeilijk om zomaar een kleur uit te kiezen? Bestel dan het volledige kleurenoverzicht van de klassieke RAL kleurenwaaier K7. De waaier bestaat uit alle 213 RAL CLASSIC kleuren. |
Gratis kleurenwaaier
Bestel je de RAL kleurenwaaier K7 bij ons, dan ontvang je er ook een speciale kortingscode bij. Als je besluit om jouw vloerpakket ook bij ons aan te schaffen dan kan je deze kortingscode gebruiken om het bedrag van het kleurenoverzicht te verrekenen met de kosten van het pakket. En zo krijg je jouw RAL kleurenwaaier K7 dus helemaal gratis.
In 4 stappen de gietvloer kosten achterhalen
Als eerst gaan we op zoek naar jouw ideale gietvloer. We geven je wat tools om te achterhalen wat het beste bij jouw situatie aansluit. Daarna berekenen we wat de gietvloer prijs van jouw keuze is. In ons voorbeeld maken we gebruik van een ruimte van 30m2. We geven je een aantal tips over hoe je jouw ondergrond het best kunt voorbereiden, wat je daarvoor nodig hebt en wat de gemiddelde kosten zijn. Tot slot brengen we aanvullende opties in beeld en de gemiddelde kosten die daarbij gepaard gaan.
1. Kies jouw type gietvloer
Zoek je een gietvloer voor in je woning, dan zijn de beste keuzes binnen ons assortiment: een polyurethaan (PU) gietvloer of woonbeton. Een PU vloer is licht elastisch, voelt comfortabel warm onder je voeten en is goed te combineren met vloerverwarming. Deze vloer is ook ideaal in bedrijven waar “geleefd” wordt, zoals kantoorpanden of winkels. Woonbeton heeft een prachtige ruwe uitstraling. Ook deze vloer gaat uitstekend samen met vloerverwarming.
Wil je een gietvloer in je garage leggen? Dan is vloercoating de beste optie. De gietvloer prijs is laag en de vloer is zeer bestendig. Deze vloer bestaat voor 100% uit epoxy, net als een epoxy gietvloer. Het verschil tussen deze twee vloeren is dat de epoxy gietvloer dikker is: 2-3 mm versus een vloercoating van 0,2-0,5 mm.
In het bedrijfsleven worden ook vaak troffelvloeren geplaatst. Dit is een vloer bestaande uit fijne grindkorrels die je in epoxyhars giet. Men kiest veelal hiervoor vanwege de authentieke uitstraling.
2. Bereken hoeveel vierkante meters je nodig hebt
Meet je ruimte op. Let erop dat je bij sommige gietvloeren de keuze hebt om meerdere lagen aan te brengen. In de volgende tabel geven we de gietvloer prijs per vierkante meter weer en wat de gietvloer prijs zou zijn bij een ruimte van 30m2.
3. Primers & coatings
Voordat je een gietvloer aanbrengt, moet je de ondergrond voorbereiden met primer. De primer zorgt ervoor dat de gietvloer goed hecht aan de ondergrond. Omdat er verschillende typen ondergronden zijn, zijn er ook verschillende typen primers. Kijk bij je gekozen vloer goed wat voor een type primer je nodig hebt voor jouw ruimte. Onze primers bieden we aan vanaf € 2 per vierkante meter.
Het advies is om een PU gietvloer als laatste af te coaten met de PU Strong Topcoat. Dit zorgt ervoor dat de gietvloer niet verkleurt door UV-straling. De topcoat kost gemiddeld € 2,50 per vierkante meter.
4. Wil je aanvullende opties?
De meeste gietvloeren gaan uitstekend samen met vloerverwarming. Dit is in woningen als bedrijven een ideale oplossing om energie te besparen. Vloerverwarming heb je al vanaf € 75 per vierkante meter, inclusief montage.
Indien je in een nieuwbouwwoning trekt, dan kan het zijn dat je vloer ook enkele millimeters wilt verhogen vanwege de hoge deurposten. Het verhogen van de vloer los je op met een schraplaag. Het zou zonde zijn om extra “gietvloer” hiervoor te moeten gieten. Een schraplaag is vele malen voordeliger. Een schraplaag biedt ook oplossing bij een ondergrond met veel scheuren of oneffenheden. Je creëert al een schraplaag voor € 1 per vierkante meter. De prijs is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de gieting.
Zo werkt het
Je hebt bij Epoxywinkel de mogelijkheid om de gietvloer per blik te bestellen of per pakket op basis van het aantal vierkante meters. Indien je voor de laatste optie kiest, kun je het aantal vierkante meters invullen en de gewenste kleur selecteren. Zo heb je de keus uit maar liefst 300 (RAL-)kleuren en is er altijd wel een vloer die bij jouw wensen past.
Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je zelf een gietvloer aanbrengt. Voor het complete stappenplan raden wij je aan om onze handleiding door te nemen.
Benodigdheden voor het aanbrengen van een gietvloer
Als je zelf aan de slag gaat met het aanbrengen van een gietvloer, kun je kiezen voor onze kant-en-klare pakketten. Zo haal je alle materialen direct in huis! Heb je niet al het gereedschap? Dan biedt ons gereedschapspakket een oplossing!
Ondergrond voorbereiden
- Schuurmachine of haakse slijper met diamantkop
- Bouwstofzuiger
- Tape
Aanbrengen van de primer en gietvloer
- Handschoenen (1 paar per laag)
- Mengemmer (1 per laag)
- Mengstaaf
- Boormachine of mengmachine
- Kwast (1 per laag)
- Nylon Roller voor epoxy primer
- Vlakspaan en/of tandspaan
- PU roller voor PU topcoat
- Rolbeugel
- Optioneel: ga je aan de slag met een grote ruimte? Gebruik dan een vloertrekker. Dit werkt sneller.
- Optioneel: spijkerschoenen laten een minimale afdruk achter op de gietvloer. Op deze manier kun je dus over de gietvloer lopen als deze nog nat is.
Wij raden aan om de gietvloer met 2 personen aan te brengen.
In 5 stappen een PU gietvloer aanbrengen
Door de tips, handleidingen en instructievideo’s van Epoxywinkel.nl kun je gemakkelijk zelf een gietvloer leggen. Door dit te doen, bespaar je op arbeidskosten en kun jij tegen een lage gietvloer prijs genieten van een mooie, onderhoudsvriendelijke vloer.
Reken een aantal dagen voor het aanbrengen van een PU gietvloer en werk het liefst met twee personen.
Stap 1: maak de ondergrond gereed
Voor het aanbrengen van een gietvloer moet de ondergrond vlak, schoon, vetvrij en droog zijn. Meer informatie over het controleren van de ondergrond vind je op deze pagina. Dit is van groot belang om een perfect eindresultaat zonder oneffenheden te krijgen. Grote oneffenheden in de ondergrond moeten eerst worden gerepareerd. En soms kan het nodig zijn om de ondergrond intensief te bewerken door middel van schuren, slijpen of kogelstralen. Meer informatie en advies over het controleren en repareren van de ondergrond vind je op onze blogs over gietvloer leggen.
Stap 2: breng een primerlaag aan
Om de gietvloer goed te laten hechten, breng je eerst een primerlaag aan. Begin met het aanbrengen van de primer bij de randjes. Doe dit met een kwast of kleine roller.
Deze laag moet minstens 18 uur drogen en binnen 36 uur breng je de volgende laag aan.
Let op! De verwerkingstijd van de materialen is ongeveer 20 minuten!
Stap 3: een schraplaag aanbrengen
Een schraplaag zorgt voor een luchtdichte afwerking van de ondervloer. Hierdoor zal er geen product worden opgezogen en krijg je een mooi en egaal resultaat.
De schraplaag verdeel je met een vlakspaan of een tandspaan. Maak hierbij grote slagen in de vorm van halve maantjes. Ook deze laag laat je weer minstens 18 uur en maximaal 36 uur drogen.
Stap 4: de PU gietvloer aanbrengen
De PU gietvloer breng je, net zoals de schraplaag, aan met een vlakspaan of tandspaan. Maak wederom grote slagen om de gietvloer goed en egaal te verdelen.
Het is erg belangrijk om de PU gietvloer goed te mengen met een mixer!
Stap 5: de PU topcoat aanbrengen
De laatste stap is het aanbrengen van een matte PU topcoat. Begin bij de randjes en giet vervolgens het overige materiaal in stroken. Rol dit met een PU roller kruislings uit voor een egaal resultaat.
Zo lang moet een gietvloer drogen
Een PU gietvloer moet eerst goed drogen, voordat je er overheen kunt lopen. Is het toch nodig? Draag dan spijkerschoenen. Deze laten een minimale afdruk achter.
Voordelen zelf gietvloer leggen
Wanneer je zelf een gietvloer gaat aanleggen bespaar je enorm veel kosten. De gunstige prijs die jij voor jouw gietvloer betaald is een groot voordeel. De ondergrond voorbereiden en het stapsgewijs aanbrengen van de gietvloer kost veel arbeidsuren, want het is een tijdrovend proces waarvoor meerdere vakmensen ingezet worden. Daarnaast is het gebruik van gereedschap bij zo’n dure offerte prijs inbegrepen. De totale offerte kan tot wel 80% uit deze kosten bestaan. Naast het prijsverschil is het feit dat je zelf opzichter en uitvoerder van jouw eigen gietvloerproject bent een groot voordeel. Omdat je het hele project zelf in beheer hebt, weet jij naderhand precies hoe het proces verlopen is. En als laatste heb je natuurlijk enorme de voldoening van het aanleggen van je eigen gietvloer. Dus nog even de drie voordelen op een rijtje:
- Een zeer scherpe gietvloer prijs
- De aanleg zelf overzien
- De voldoening van het resultaat
Nadelen zelf gietvloer aanleggen
Zelf een gietvloer aanleggen heeft grote voordelen, maar ook een tweetal nadelen. Ten eerste loop je de garantie mis die gietvloerbedrijven vaak geven. Bedrijven die jouw gietvloer voor jou aanleggen bieden meestal garantie op het resultaat, soms tot jaren na het aanleggen. Maar aangezien je zelf aanwezig bent bij iedere stap van het aanleggen van jouw gietvloer, weet je ook hoe je later een eventuele reparatie aan de vloer moet uitvoeren. Als je handig bent en stap voor stap de handleiding volgt, heb je die garantie niet nodig. Ten tweede is het aanleggen van een gietvloer een klus die veel tijd in beslag neemt. Dus als jouw planning al overvol is, dan wordt het misschien lastig om hier tijd voor uit te trekken. Maar, daar kunnen wij niet over oordelen, jij weet natuurlijk zelf het beste hoeveel tijd je ervoor over hebt.
Zelf gietvloer leggen of laten leggen?
Twijfel je nog of je zelf een gietvloer wil gaan aanleggen? We denken graag met je mee, je kunt bij Epoxywinkel.nl ook een vrijblijvende offerte aanvragen om jouw gietvloer door een vakkundige specialist aan te laten leggen. Zo kan je eenvoudig een kostenvergelijking maken tussen het laten aanleggen en zelf gietvloer leggen.
Veelvoorkomende gietvloer fouten
Bij het leggen van je gietvloer is het belangrijk om dit onder de juiste omstandigheden te doen. We sommen de belangrijkste voorwaarden voor je op:
- Lees altijd de handleiding goed door, want iedere gietvloer heeft zijn eigen wensen! Je kan er niet vanuit gaan dat de gietvloeren van verschillende leveranciers hetzelfde zijn.
- De omgevingstemperatuur is van groot belang, omdat de gietvloer anders niet vloeibaar genoeg is of juist te snel uithardt.
- De ondergrond dient echt volledig egaal te zijn. Heb je last van oneffenheden, dan zal je dit terugzien in het resultaat en dat is zonde.
- Let ook op de staat van de ondergrond: is deze vet-, stof- en vochtvrij? De ondergrond heeft dus altijd wel wat aandacht nodig voordat je aan de slag kan gaan.
Gietvloer onderhoud
Na het gietvloer aanleggen is het van belang om je gietvloer goed te onderhouden. Gelukkig staan gietvloeren bekend om hun onderhoudsvriendelijke karakter. We maken onderscheid in drie gietvloer onderhoudstaken: dagelijks schoonmaken, dweilen en vlekken verwijderen. Als je ons advies opvolgt, heb je gegarandeerd langer profijt van jouw gietvloer.
Reinigen gietvloer
Wij adviseren je om dagelijks de gietvloer af te nemen. Je kunt klein vuil en stof van de vloer halen met een zachte bezem, een stofzuiger of met een licht vochtige microvezeldoek. Daarnaast is eens per week dweilen met ECO cleaner voldoende.
Gietvloer vlekken verwijderen
Heb je een glas rode wijn op je gietvloer laten vallen? Als je direct actie onderneemt is er niks aan de hand. Verwijder meteen eventuele scherven en dep de wijn op. Probeer daarna eerst de vlek schoon te maken met water. Meestal is dit voldoende, maar mocht dat niet werken, dan kun je de vlek aanpakken met POWER Cleaner en een witte handpad. Is de vlek nog steeds te hardnekkig? Gebruik dan Greenspeed met een scrubmop om de gietvloer diep te reinigen. Bij Epoxywinkel.nl kun je alle schoonmaakmiddelen en vloerreinigers voor jouw gietvloer kopen.
Vloeronderhoud startpakket
Als je net een gietvloer hebt aangelegd dan kan je niet zonder een goede basis aan schoonmaak- en onderhoudsproducten. Dankzij ons speciale vloeronderhoud startpakket voor gietvloeren heb jij alles in huis voor het onderhoud van je vloer. Alle schoonmaakmiddelen in het pakket zijn voorzien van een handige vlekkentabel. Daarop vind je welke middelen je kunt gebruiken voor verschillende soorten vlekken. Van hardnekkige olievlekken tot rode wijn.
Inhoud vloeronderhoud startpakket
- ECO Cleaner: voor de dagelijkse schoonmaak van jouw gietvloer
- POWER Cleaner: voor het verwijderen van vet en andere hardnekkige vlekken
- 3 vlekkenreinigers en 1 microvezeldoek
- Sample van Scratch no More: de beste vloerbeschermingsproducten om jouw gietvloer te beschermen tegen krassen.
Gietvloer renoveren
Na enkele jaren intensief gebruik kan de toplaag van jouw gietvloer beginnen te slijten. Dat herken je aan de (lichte) beschadigingen en verkleuring van de gietvloer. Je hoeft dan niet meteen een volledig nieuwe gietvloer aan te leggen. Deze slijtage kan je eenvoudig renoveren door de toplaag flink op te schuren en er vervolgens een nieuwe coating overheen aan te brengen. Na het aanbrengen van de nieuwe topcoat is jouw gietvloer weer zo goed als nieuw.
Gietvloer verven of coaten?
Wil je een andere kleur gietvloer? Ga je gietvloer absoluut niet verven, maar kies ervoor om de gietvloer opnieuw te coaten. Net als bij renovatie verwijder je eerst de toplaag van je huidige gietvloer door de toplaag op te schuren, om er vervolgens een nieuwe coating in een andere kleur op aan te brengen.
Gietvloer recyclen
Een gietvloer is 100% recyclebaar. In het kader van duurzaamheid kun je ervoor kiezen om de materialen van jouw oude gietvloer te recyclen, want iets wat anders weggegooid zou worden een nieuw leven geven is erg milieuvriendelijk. Neem contact met ons op om na te gaan hoe jij jouw eigen gietvloer kan recyclen.
Gietvloer beschermen
Bescherm je gietvloer tegen krassen en beschadigingen en plaats viltjes onder stoelpoten, tafelpoten en andere meubels die kunnen krassen. Ondanks dat de coating van een hoge kwaliteit gietvloer bescherming biedt tegen krassen, kan een beetje extra bescherming geen kwaad. Want je hebt jarenlang profijt van een nette gietvloer door de extra bescherming die viltjes en zwenkwielen aan jouw gietvloer geven. Je vindt alle soorten beschermende viltjes om jouw gietvloer te beschermen bij Epoxywinkel.nl:
- Antikrasviltjes
- Antislipviltjes
- Viltjes met schroef
Combineer een gietvloer met vloerverwarming
Wist je dat je een gietvloer uitstekend kunt combineren met een vloerverwarming? Sterker nog: een gietvloer houdt de warmte langer vast, waardoor jij bespaart op stookkosten en er altijd behaaglijk bij zit!
Wil je aan de slag gaan met het leggen van een gietvloer en heb je al een vloerverwarming liggen? Volg dan eerst ons opstookprotocol.
Gietvloer vloerverwarming aanleggen
Een gietvloer kan op twee manieren met een traditionele warmwatervloerverwarming worden gecombineerd. De eerste optie is de vloerverwarming in beton of cement aanleggen. Dit noemen we natbouw. Dit systeem heeft een langere opwarmtijd, maar blijft ook langer warm. De tweede manier om vloerverwarming met een gietvloer te combineren noemen we droogbouw. Bij dit systeem leg je de verwarmingsleidingen niet in een laag beton of cement, maar tussen speciale isolerende platen. Een droogbouwsysteem warmt sneller op en is makkelijker aan te leggen. We leggen in ons blog verder uit waar je op moet letten bij het aanleggen van vloerverwarming en gietvloeren.
Goedkope gietvloer: Epoxywinkel of Arturo
Bespaar op dure arbeidskosten en ga zelf aan de slag met het leggen van een PU gietvloer. Bij Epoxywinkel kun je kiezen uit twee verschillende merken: een gietvloer van Arturo of een van ons eigen merk.
3 gietvloeren van Arturo
Arturo levert al meer dan 40 jaar diverse vloersystemen en biedt hoogwaardige gietvloeren in verschillende uitvoeringen. Zo heb je keuze uit een PU gietvloer, een epoxy gietvloer en een cementgebonden gietvloer.
PU gietvloer
- Arturo PU2030 gietvloer: deze vloer is UV-stabiel en uitermate geschikt voor het maken van een gietvloer betonlook.
- Arturo PU2060 gietvloer: deze vloer is middelzwaar te belasten en geschikt voor bedrijfsruimtes.
Epoxy gietvloer
- Arturo EP2500 gietvloer: een ijzersterke vloer, perfect voor industriële ruimtes.
Cementgebonden gietvloer
- Arturo Concreta: een decoratieve gietvloer met een natuurlijke uitstraling. Deze vloer is vervaardigd uit cement met kleurpigmenten.
De PU gietvloeren worden geproduceerd op basis van plantaardige olie in de A-component. Daarnaast bestaan de producten voor 85% uit milieuvriendelijke grondstoffen.
Gietvloeren van ons eigen merk
Als je kiest voor een gietvloer van Epoxywinkel.nl, ben je verzekerd van topkwaliteit voor de allerlaagste gietvloer prijs. Wij fabriceren onze materialen namelijk in onze eigen fabriek.
PU gietvloer
- PU gietvloer polyurethaan: een mooie vloer voor een lage gietvloer prijs. Geschikt voor alle ruimtes in huis, in winkels en in kantoren. Deze gietvloer is geschikt voor middelzware belasting.
- PU gietvloer UV: een alifatische gietvloer die niet gevoelig is voor uv-straling en kunstlicht. Deze uv-bestendige polyurethaan gietvloer is geschikt voor kantoren, winkels en woningen.
Epoxy gietvloer
- Epoxy gietvloer A300 HQ: uitermate geschikt voor industriële ruimtes, zoals werkplaatsen en fabrieken. De gietvloer van epoxy is zeer chemicaliënbestendig.
Gietvloer per m2
Hoeveel gietvloer heb je per vierkante meter nodig en wat zijn de kosten per vierkante meter? Per product geven we aan wat het verbruik is. Zo bereken je gemakkelijk zelf hoeveel je nodig hebt voor jouw project en wat de uiteindelijke kosten zullen zijn.
VOORBEELD
Je hebt een woonkamer van 50 m2. Je kiest voor de PU Gietvloer, omdat deze goed te combineren is met vloerverwarming. Het gemiddelde verbruik is 3 kg/m2. Je hebt daarom 3 x 50 = 150 kg nodig. Het grootste blik is 15 kg, dus we hebben 10 blikken van 15 kg nodig. Anno 2021 is een blik van 15 kg € 131,95. Keer 10 is de totaalprijs € 1.319,50.
Alles-in-1 gietvloerpakket
Weet je niet wat je nodig hebt voor het aanleggen van een gietvloer? Ga dan voor een voordelig gietvloerpakket. Dit pakket bestaat uit voldoende materiaal om een gietvloer aan te leggen op basis van het aantal vierkante meters dat je opgeeft. De coatings worden per laag op maat in verschillende blikken verpakt, zo kun je makkelijk zelf aan de slag. Wil je ook al het benodigde gereedschap in huis halen? Kies dan voor ons gereedschapspakket.
Naar alle pakkettenGoedkope gietvloer
Droom jij ook van een gietvloer maar zijn de offertes van de vloerenleggers aan de hoge kant? Door zelf een gietvloer te leggen bespaar je hoge kosten. Met de juiste informatie en handvatten lukt het iedereen om zelf een gietvloer te leggen. Uiteindelijk is het een kwestie van gieten. Je moet alleen van tevoren weten aan welke voorwaarden jouw ondergrond en omgeving moeten voldoen. Wist je dat je tot wel 80% voordeliger uit bent als je je eigen gietvloer aanbrengt? Dit komt doordat het drogen van de verschillende lagen veel tijd kost. Hierdoor kan het project niet ineens afgerond worden en dienen de vloerenleggers meerdere malen terug te keren naar het project.
Gietvloer prijs
Bij Epoxywinkel bieden we gietvloeren aan voor zowel woningen als bedrijven. Ieder type gietvloer is samengesteld uit andere grondstoffen. Deze samenstellingen zijn afgesteld op de functie en het toekomstige gebruik van de gietvloer. Om jouw gietvloer prijs te achterhalen, moeten we als eerst bepalen welke vloer het best bij jouw wensen aansluit.
Gietvloer prijsfactoren
De uiteindelijke prijs van jouw gietvloer is afhankelijk van meerdere facetten. Ontdek nu hoe jij op jouw gietvloer kosten kunt besparen!
● Het type gietvloer
Binnen ons aanbod bieden we meerdere soorten gietvloeren aan. Belangrijk is om een goede afweging te maken tussen jouw wensen binnen het budget. Onze voordeligste oplossing voor bedrijven of garages is de Epoxy Vloercoating HQ. Ben je op zoek naar een woningvloer? Kies dan voor de voordeligste PU Gietvloer met een uv-werende topcoat.
● Het aantal vierkante meter
Hoe meer vierkante meters je afneemt, hoe voordeliger je naar verhouding uit bent. Het is daarom verstandiger om meerdere ruimtes te betrekken bij je klus.
● Een ongelijke ondervloer
Wil je graag een gietvloer over tegels aanbrengen? Dan dient de ondervloer eerst gelijk te zijn. Los dit op door het systeem tussen de primers op te vullen met een schraplaag. Een schraplaag is een voordelige oplossing. Maak de vloer dus niet nivellerend met de gietvloerlaag zelf(!).
● Voorkomen is beter dan genezen
Lees de instructie van jouw gietvloer uitvoerig door. Neem bij twijfel altijd even telefonisch contact met ons op. Heb je jouw ondergrond goed voorbereid en zijn alle omgevingsfactoren ook gecheckt? Op deze manier voorkom je voorkomende problemen zoals: de ondergrond zuigt de gietvloer op, de gietvloer wil niet uitharden of het blijkt dat je te weinig middelen in huis hebt. Dit valt allemaal te voorkomen met de juiste voorbereiding.
Epoxy gietvloer prijs
Voor een epoxyvloer in je garage of bedrijf hebben we een uitgebreide keuze. Je kan kiezen voor onze voordeligste variant: de Epoxy Vloercoating HQ. Deze dunne epoxyvloer rol je gemakkelijk over de vloer uit. Het is ook mogelijk om de vloer met een trekker te spreiden. Hoe meer lagen je aanbrengt, hoe sterker de gietvloer is. Let erop dat je bij uitgesproken kleuren meerdere lagen nodig hebt, om hem goed dekkend te maken. Wil je een epoxyvloer die werkelijk alles aan kan, dan ben je beter uit met een stevigere systeemopbouw, zoals de Epoxy Gietvloer A300 HQ.
Kosten gietvloer in de garage
Een gietvloer in je garage heeft meerdere voordelen: door de waterbestendige eigenschappen wordt de garage een leefbare plek in je woning. Daar waar je met een gerust hart van alles kunt stallen, maar ook waar je een extra werk-/hobbyruimte van kunt maken. Hiervoor raden we de Vloercoating HQ aan van eigen merk. De gemiddelde garagebox is zo’n 3 bij 6 meter: 18 m2. Hiervoor heb je gemiddeld voldoende met een pakket van 15 kg. Dat komt neer op een prijs van € 10 per vierkante meter.
Gietvloer over tegels
We krijgen geregeld de vraag of het mogelijk is om een gietvloer over een bestaande vloer aan te leggen en dan met name een gietvloer over tegels. Het aanbrengen van een gietvloer over tegels is zeker mogelijk en kan een goede oplossing zijn voor het vernieuwen van een bestaande vloer. Er zijn wel enkele belangrijke overwegingen en stappen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat het proces succesvol verloopt en dat de nieuwe gietvloer duurzaam en mooi is.
Tegelvloer voorbereiden
Ten eerste is het belangrijk om de huidige staat van de tegelvloer te inspecteren. De tegels moeten stevig gehecht zijn aan de ondergrond en er mogen geen losse of beschadigde tegels zijn. Eventuele scheuren of oneffenheden moeten worden gerepareerd voordat de gietvloer wordt aangebracht. Daarnaast moet je de tegelvloer goed schoonmaken en ontvetten. Dat zorgt ervoor dat de gietvloer beter kan hechten. Als je ervoor kiest een professioneel bedrijf in te huren dan kunnen zij deze taak meestal ook voor hun rekening nemen.
Het is ook belangrijk om te controleren of de hoogte van de nieuwe gietvloer geen problemen zal veroorzaken, bijvoorbeeld met deuren die niet meer kunnen openen of met aansluitingen van keukenapparatuur. In sommige gevallen kan het nodig zijn om deuren in te korten of drempels aan te passen. Voordat de gietvloer wordt aangebracht, moet er een geschikte primer worden aangebracht om de hechting te verbeteren. Vervolgens wordt de gietvloer in meerdere lagen aangebracht, waarbij elke laag voldoende tijd krijgt om te drogen voordat de volgende laag wordt aangebracht. Ten slotte wordt de gietvloer afgewerkt met een topcoat om deze te beschermen tegen slijtage en vlekken.
Bespaar op de gietvloer kosten
Benieuwd naar de gietvloer prijs? Bij Epoxywinkel.nl vind je een gietvloer van een hoge kwaliteit voor de allerlaagste gietvloer prijs. Als je voor ons kant-en-klare gietvloerpakket kiest, profiteer je bovendien van stapelkorting.
Gietvloer stapelkortingen
Aantal m2 | Gietvloer prijs per m2 | Korting |
---|---|---|
15m2 | €35,70 | 10% |
30m2 | €34,55 | 13% |
45m2 | €32,95 | 17% |
60m2 | €31,60 | 22% |
75m2 | €28,60 | 28% |
Laagste prijsgarantie
Wil je voor een lage gietvloer prijs een mooie PU gietvloer? Dan ben je bij Epoxywinkel.nl aan het juiste adres! Bij ons vind je een uitgebreid assortiment aan producten voor de allerlaagste prijs. Heb je ergens anders gietvloerproducten goedkoper gezien? Laat het ons dan weten! Wij passen onze gietvloer prijs graag voor je aan en doen je een mooi aanbod. Ook kunnen we je maatwerkpakketten aanbieden met onder andere vloerproducten van Arturo of ons eigen merk. Interesse? Neem dan contact met ons op.
Epoxywinkel pick-up point
Wil je een kleine bestelling plaatsen en deze zelf op komen halen in ons pick-up point in Apeldoorn? Dat kan. Zodra jouw bestelling gereed is, ontvang je van ons een bericht. Let op: je kunt het enkel op afspraak op komen halen.
Als je meerdere pakketten bestelt, raden wij je - vanwege het hoge gewicht - echter aan om deze veilig thuis te laten bezorgen. Binnen enkele dagen ontvang je jouw bestelling en kun je direct aan de slag met het aanleggen van je gietvloer.
Veelgestelde vragen over gietvloeren
We helpen je graag verder bij het leggen van je eigen gietvloer. We krijgen hier regelmatig vragen over. Daarom hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet.
Wat is een gietvloer?
Met een gietvloer doelen we op iedere vloer die gietbaar is over een ondergrond. Klassieke vloeren, zoals parket of pvc, leg je in latten of tegels. Een gietvloer giet je. Het materiaal maak je volledig op en heeft daarom ook geen snijverlies. Dit en het feit dat een gietvloer 100% recyclebaar is, maken een gietvloer milieuvriendelijk. Een gietvloer bestaat in de basis voornamelijk uit polyurethaan (PU) of epoxy.
Is een gietvloer koud?
Nee, een gietvloer voelt niet koud aan. Indien je nooit een gietvloer hebt gevoeld, is het niet gek dat je denkt dat een gietvloer koud is. Een gietvloer is gemaakt van epoxy of polyurethaan. Deze stoffen zitten tussen rubber en kunststof in. De kunststoffen voelen zacht en warm aan. Natuurlijk bestaan er ook alternatieve gietvloeren op basis van beton. Deze betonvloeren hebben niet dezelfde warme structuur.
Wat is het verschil tussen een woonbeton of PU gietvloer?
Om de betonnen vloeren van de PU en epoxy vloeren te scheiden, spreken we bij een gietvloer met beton als basis over woonbeton. Woonbeton bestaat uit een geheel andere samenstelling en heeft daarmee ook een ander type uitstraling met andere eigenschappen. De keuze tussen beton of PU komt bijna altijd neer op de uitstraling die je nastreeft. Desondanks is het ook mogelijk om met PU een betonlook te creëren door twee tinten PU door elkaar heen te gieten.
Wat kost een gietvloer?
De prijzen per type gietvloer variëren, maar gemiddeld kost een gietvloer € 29,- per vierkante meter. Daar komen de kosten bij van de primer à € 2,- per vierkante meter en de topcoat à € 2,50 per vierkante meter. Dus als je zelf een gietvloer gaat aanleggen moet je in ieder geval rekenen op een prijs van € 33,50 per vierkante meter.
Is een goedkope gietvloer duurkoop?
Als je de kosten vergelijkt van het laten leggen van een gietvloer versus het zelf leggen van een gietvloer, dan geniet je van een zeer goedkope gietvloer wanneer je het zelf doet. Echter, er bestaan nog steeds grote verschillen tussen de verschillende typen gietvloeren. Zo werkt ieder merk met zijn eigen samenstelling. Kies je voor de goedkoopste optie, dan kan dit inderdaad duurkoop zijn. Lage kwaliteit gietvloeren:
- hebben belletjes;
- zijn niet glashelder;
- harden onvoldoende uit;
- zijn te stroperig;
- krassen snel en verkleuren.
Zijn er nog andere tips om op de gietvloer kosten te besparen?
Wil je nou zo’n prachtige PU gietvloer maar wil je graag nog meer kosten besparen? Een trucje is om als eerste een epoxy vloercoating te leggen en daar bovenop een toplaag van PU te gieten. Hierdoor creëer je dezelfde uitstraling tegen een scherpere prijs. Een belangrijke voorwaarde is wel dat de ondergrond volledig strak en vlak is, omdat je oneffenheden anders door de gietvloer heen ziet. Vloercoating is namelijk vele malen dunner dan een PU vloer. Let erop dat de vloer minder dik, minder hoog en minder dempend zal zijn.
Welke soorten gietvloeren bestaan er?
Over het algemeen spreken we over de PU gietvloer en de epoxy gietvloer. Daarnaast zijn bekende gietvloeren: woonbeton of beton cire (voor wanden). In principe zijn alle vloeren die vloeibaar over de ondergrond gegoten worden een gietvloer. Ieder van deze gietvloeren vormen door de mix van een A- en een B-component tot een vaste vloer.
Wat is het verschil tussen een PU gietvloer en een troffelvloer?
Het materiaal dat je gebruikt is het grootste verschil tussen een gietvloer en een troffelvloer. Een troffelvloer bestaat uit epoxyhars met minerale vulstoffen en een PU gietvloer wordt van polyurethaan gemaakt. Door het verschil in materiaal moet je rekening houden met een andere aanbrengmethode en een andere uithardingstijd. Een gietvloer moet je, zoals de naam al zegt, gieten en een troffelvloer smeer je uit. Een ander verschil is dat je bij een troffelvloer verschillende gradaties antislip kan aanbrengen.
Hoe dik is een gietvloer?
De dikte is afhankelijk van de hoeveelheid die je over de ondergrond giet. Over het algemeen is een epoxy gietvloer dunner dan een PU vloer. Een vloercoating kan zelfs 0,3 mm dun zijn, terwijl een PU vloer (met meerdere lagen) wel 6 mm dik kan worden. Indien je bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning betrekt, is het mogelijk om je vloer extra op te hogen door middel van een schraplaag.
Hoe lang gaat een gietvloer mee?
De levensduur van een gietvloer varieert op basis van een aantal factoren. De kwaliteit van het materiaal, de voorbereiding van de ondergrond en het professionele vakmanschap bij de installatie en het onderhoud maken allemaal uit. Over het algemeen kan een goed geïnstalleerde en goed onderhouden gietvloer tientallen jaren meegaan. Het regelmatig reinigen en onderhouden van de vloer, het vermijden van scherpe voorwerpen en het gebruik van beschermende coatings kunnen allemaal bijdragen aan het behoud van de kwaliteit en levensduur van de gietvloer.
Hoe lang moet een gietvloer drogen?
Het duurt 10 dagen voor jouw gietvloer volledig belastbaar is. We raden het sterk aan om de gietvloer voor die tijd niet te belopen, maar mocht het toch nodig zijn dan kun je de vloer op zijn vroegst na 2 dagen licht belasten. Gebruik dan spijkerschoenen om zo min mogelijk druk op de vloer uit te oefenen.
Kan een gietvloer in een appartement?
Ook in een appartement is een gietvloer zeer geschikt. We raden je aan om voor de PU gietvloer te gaan, omdat deze het fijnst aanvoelt en dus de beste match is voor woningen. Ben je nou toch op zoek naar een betonvloer? Beton is echter minder geluiddempend. De ideale oplossing hiervoor is een mix van 2 PU kleuren. Door deze door elkaar heen te vlinderen creëer je een betonlook.
Kan een gietvloer als je huisdieren hebt?
Ja, een gietvloer kan zeker geschikt zijn voor een woning met huisdieren. Gietvloeren zijn over het algemeen duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen krassen, wat ze geschikt maakt voor huishoudens met huisdieren. Omdat gietvloeren naadloos zijn, hebben huisdieren minder kans om vuil of haren in de naden te laten ophopen, wat het schoonmaken vergemakkelijkt. Het is wel belangrijk om voor een gietvloer te kiezen die krasbestendig is, aangezien huisdieren vaak nagels hebben die krassen kunnen veroorzaken in de toplaag. Ook is het wellicht iets eerder nodig om de toplaag een opfrisbeurt te geven dan wanneer je geen huisdieren hebt.
Kan een gietvloer op de trap?
Het korte antwoord luidt ‘ja’. Veel mensen weten niet dat je de gietvloer ook op de trap kan aanbrengen. Toch is het geen gek idee, want er zijn types gietvloer die je zelfs op de verticale vlakken, zoals muren, kan aanbrengen. Een gietvloer op de trap kan zelfs geluiddempend werken.
Kan een gietvloer scheuren?
We horen wel weleens dat een gietvloer gemakkelijk scheurt. Dit is een misverstand. Scheurgevoeligheid is afhankelijk van het materiaal waarvan een gegoten vloer wordt gemaakt. Klassieke betonvloeren staan erom bekend dat ze scheuren. Onder invloed van bijvoorbeeld temperatuurwisselingen kunnen er scheuren in het beton ontstaan. Gietvloeren van licht elastisch materiaal, zoals polyurethaan, zijn daarentegen ontworpen om hiertegen bestand te zijn.
Hoe vind ik de juiste gietvloer?
Heb je ons stappenplan ‘kies jouw gietvloer in 5 stappen’ al doorlopen? Dan kun je vervolgens jouw bevindingen invoeren in ons keuzemenu aan de linkerzijde van de webpagina als je op je computer kijkt en helemaal bovenaan de pagina als je op je telefoon zoekt. Je kunt de volgende filters toepassen om de juiste gietvloer te vinden:
- Toepassing
- Eigenschappen
- Uitstraling
- Prijs
- Merk
Kan ik mijn gietvloer door jullie laten leggen?
Wil je toch niet zelf gietvloer leggen, dan hebben we daar ook een oplossing voor. We bieden je de mogelijkheid om jouw gietvloer te laten aanbrengen door ons zusterbedrijf. Er kunnen allerlei redenen zijn om de gietvloer niet zelf aan te leggen, van tijdsgebrek tot vertrouwen in je eigen vaardigheden. Wat de reden ook is, je kunt altijd je gietvloer laten leggen door een vakkundige specialist. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een prijsopgave op maat en advies.
Is een gietvloer geschikt voor een boerderij?
Een gietvloer is uitermate geschikt voor op een boerderij. Of dit nou gaat om het woongedeelte, de opslag of de schuur. Het voornaamste voordeel is dat een gietvloer waterafstotend is. Met name op boerderijen neem je al snel vuil mee naar binnen. Een gietvloer is volledig naadloos en daarmee gemakkelijk schoon te maken. Per bestemming raden we echter een ander type gietvloer aan.
Gietvloer winkel
Epoxywinkel is jouw eigen gietvloerwinkel. Vind je het nog lastig om een gepaste keuze te maken voor jouw gietvloer? Het is ook mogelijk om een offerte op maat te laten maken voor grote projecten van minstens 100 m2. Wil je toch liever jouw gietvloer laten leggen door een specialist? We hebben nauwe contacten met professionele vloerenleggers en verwijzen je graag door!
Klantenservice- Prijs:
- Werkelijke prijs: