Wilsor

Wilsor

 

Over Wilsor KunstharsenWilsor Kunstharsen is al meer dan 40 jaar dé specialist op het gebied van kunstharsen, epoxyharsen, epoxyplamuur, polyesterharsen, polyesterplamuren. De toepassingen zijn divers. Het meeste worden de producten gebruikt voor reparaties van boten, auto’s en meer. 

Naast het op maat maken van plamuren, zet Wilsor ook haar eigen producten op de markt. Als basis worden vooral polyester en epoxy gebruikt.

 

Wilsor Polyesterhars

Polyesterhars is een kunsthars die uithardt nadat de harder is toegevoegd. Je kan het onder andere gebruiken voor het vervaardigen van jachten en sculpturen. 

Let op: polyesterhars hecht niet aan epoxy, polyethyleen en teflon.

Voordelen:
✔ Snelle uitharding
✔ Goedkoper dan epoxyhars
✔ Bepaal zelf de uitharding

Nadelen:
✔ Kan krimpen en hecht daardoor minder goed
✔ Karakteristieke lucht

Wilsor Polyesterplamuur

Polyesterplamuur kun je gebruiken voor het opvullen en repareren van hout, polyester, steen en metalen. Het is zeer geschikt voor boten en kozijnen. Bovendien is polyesterplamuur bestand tegen zonlicht en regen.

 

Glasvezels van Wilsor

Voor het versterken van een polyester- of epoxyhars kun je gebruik maken van glasvezels - dit noem je lamineren. Je brengt dan verschillende lagen van de vezels op elkaar aan en doordrenkt ze stuk voor stuk met polyester- of epoxyhars.

We hebben verschillende soorten glasvezels van Wilsor in ons assortiment:


Glasweefsel:

Glasweefsel is een fijn weefsel dat bestaat. Door de weefkant heeft het laminaat minder afwerking nodig.

Glasvezel:

Glasvezel hecht goed in combinatie met polyester en epoxy en wordt daarom het vaakst gebruikt als versterkingsmateriaal.

 

Glasvezelmat:

Een glasvezelmat is gemaakt van korte vezels en blijft bij elkaar door een binder. Zodra het in contact komt met polyesterhars, wordt de mat zacht en verwerkbaar. 

 

Glasweefselband:

Een glasweefselband is dankzij de smalle breedte ideaal voor het versterken van hoekverbindingen, het wikkelen van hockeysticks en het maken van lijmverbindingen.Gespecialiseerd in:

  • Kunsthars
  • Glasvezels

 

Hide Sidebar Foto-tabel Lijst
Pagina

Toon 1-15 of 31 resultaten

Hide Sidebar Foto-tabel Lijst
Pagina

Toon 1-15 of 31 resultaten