Beton Cire

Beton ciré


Wil je jouw interieur een industriële sfeer geven? Dan zou je kunnen kiezen voor beton ciré. Dit pleisterwerk heeft een stoere uitstraling en zorgt voor een slijtvaste en naadloze afwerking van je muur. Het geeft je muren een betonlook, maar is onderhoudsvriendelijk en bestand tegen vocht. Beton ciré in de badkamer zien we dan ook steeds vaker.

Bespaar op dure arbeidskosten
Ga zelf aan de slag met onze hulp
Bekijk onze handige instructievideo's
Enkel A-merken
Binnen enkele dagen in huis
Hide Sidebar Foto-tabel Lijst

15 producten

Hide Sidebar Foto-tabel Lijst

15 producten

Voordelen van beton ciré


✔ Stoere look
✔ Naadloze afwerking
✔ Sterk en slijtvast
✔ Waterdichte afwerking
✔ Bestand tegen vetten en zuren (pas op met chloor)Beton ciré zelf aanbrengen


Wie een beetje handig is, kan zelf beton ciré op de muur, vloer of op een meubelstuk aanbrengen. Het waterdichte materiaal zorgt voor een stoere betonlook en geeft jouw badkamer of keuken een stoere uitstraling.Zo bereid je de ondergrond voor


Voordat je aan de slag gaat met beton ciré, moet je de ondergrond op de juiste manier voorbereiden. Zo dient het oppervlak glad en schoon te zijn.1. Gebruik Ecohecht


Ecohecht is speciaal ontwikkeld voor het voorbereiden, in stand houden, verzegelen en het optimaliseren van de hechting van zowel zuigende als niet-zuigende ondergronden. Behandel de ondergrond daarom ook altijd voor met Ecohecht, voordat je beton ciré aanbrengt.2. Breng de Ecohecht aan


Breng de primer met een roller aan in twee lagen. Heb je een zuigende ondergrond? Dan kun je de primer verdunnen met water (tot 15%). De eerste laag dient dun te zijn. Wacht vervolgens tot de vloer handdroog is. Daarna kun je de tweede laag aanbrengen.3. Schuur het oppervlak


Heb je de Ecohecht aangebracht? Schuur het oppervlak 24 uur op met korrel P120, voordat het aanbrengen van de beton ciré.Bestel Ecohecht


Aanbrengen van beton ciré


Na het schuren van de ondergrond, kun je aan de slag gaan met beton ciré, oftewel Oxidestuc. Zorg ervoor dat het materiaal klontvrij is en breng het aan met een plamuurmes of een rood spackmes.

Breng beton ciré aan in twee lagen. Houd een (totale) maximale dikte aan van 200-300 per vierkante meter.Afwerking


Als je twee lagen beton ciré hebt aangebracht, moet je het oppervlak nog een laatste keer schuren. Gebruik hiervoor korrel P400 schuurpapier en vervolgens korrel P1000. Hierdoor komt de bronze-look tot uiting. Neem het geschuurde oppervlak tussendoor en nadien nog voorzichtig af met een droge doek.

Voor een vlekbestendig eindresultaat werk je de muur, vloer of het meubelstuk nog af met Stone Age BaseBeton coating.

Verschillende kleuren beton ciré


Epoxywinkel heeft meerdere kleuren beton ciré in het assortiment. De zogenaamde Oxidestuc is een kant-en-klare, eenvoudig aan te brengen pasta met een metallic look. Je kan beton ciré toepassen op wanden, meubels, planken en werkbladen. De metallic kleuren, waarvan de glans naar boven komt als je het oppervlak polijst, zorgen voor een chique uitstraling.

 


Kant-en-klaar wandpakket


Maak het jezelf gemakkelijk en schaf ons kant-en-klare wandpakket aan. Dit pakket bevat alle materialen die je nodig hebt voor de afwerking van je wanden. Zo creëer jij zelf muren met een betonlook.


Kies het aantal benodigde pakketten en selecteer je favoriete kleur:

  • Artichok
  • Canvas
  • Dutch grey
  • Flake
  • Hippo
  • Lice taupe
  • Pitch black
  • Raum red
  • Rose white
  • Stone

 


Beton ciré in de keuken


Geef je keukenmuur een betonlook en kies voor beton ciré. Het heeft de uitstraling van natuursteen, staat mooi bij verschillende keukenstijlen en geeft jouw interieur een stoere touch. In combinatie met houten keukenkastjes oogt het warm, terwijl witte kastjes weer zorgen voor een minimalistische look.

Beton ciré in de keuken heeft verschillende voordelen: zo is het bestand tegen vetten en zuren en is het schimmelwerend. Het is dus de ideale afwerking van je achterwand.Beton ciré in de badkamer


Wil je geen tegels op je muur in de badkamer? Wat dacht je van de rustieke look van beton ciré? Door de vochtwerende eigenschappen is het pleisterwerk geschikt vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Bovendien heeft het een naadloze afwerking waardoor schimmels geen kans krijgen. Op deze manier kun je jouw badkamer dus ook gemakkelijk schoon maken en houden!3 meestgestelde vragen1. Is beton ciré geschikt voor wanden én vloeren?


Ja, je kan dit producten in alle ruimtes in huis toepassen - op zowel de muur als de vloer. Je kan overigens ook je tafel of een ander meubelstuk een nieuwe look geven met beton ciré. Het maakt een vloer of item onderhoudsarm, kras- en slijtbestendig en waterdicht.


2. Kan ik beton ciré ook in de badkamer gebruiken?


Dat kan zeker! Het zorgt voor een stoere, naadloze afwerking en is daardoor erg hygiënisch.3. Kan ik oude wand- en vloertegels laten zitten?Meestal is dit mogelijk, maar dan dienen deze wel vast te zitten en vlak te liggen. Je ondergrond hoort namelijk egaal te zijn en geen oneffenheden te bevatten.