Egalisatie

Egalisatie


Ben je van plan om zelf een gietvloer aan te brengen? Dan is het noodzakelijk dat de ondergrond compleet egaal is. Oneffenheden zie je namelijk snel terug in het eindresultaat. We bieden egalisatiemortels aan voor cementdekvloeren, maar ook bijzondere ondergronden, zoals: hout, gietasfalt of keramiek. Binnen ons assortiment bieden we ook egalisaties die geschikt zijn voor andere typen topvloeren dan gietvloeren, zoals: vloerbedekking, PVC of natuursteen.

check Ter egalisatie of ophoging van je ondervloer
check Bij vragen bel je met ons via 085 – 6207090
check Breed aanbod aan egalisaties voor ieder type vloer
check 25+ verschillende typen egalisatiemiddelen
check Voor elk type ondergrond een egalisatie beschikbaar
Sorteer op

Producten 1-20 van 37

per pagina

Egalisatie vloer

Egalisatie van een ondergrond kan nodig zijn ter voorbereiding van het aanbrengen van een toplaag. Een goede egalisatie van de ondergrond vormt altijd de basis voor een goed eindresultaat. Op het gebied van egalisatie bieden we verschillende producten. Onze egalisatieproducten zijn onder meer geschikt voor een gladde afwerking van je ondergrond en voor het maken van een minerale betonlook vloer.

We hebben voor al onze soorten vloeren een praktische handleiding, die je stapsgewijs assisteert naar het gewenste resultaat. Lees de handleiding goed door om geen belangrijke aanvullende informatie te missen.

 

Bespaar door zelf te egaliseren

Bespaar veel geld door de egalisatie van je ondergrond zelf uit te voeren. Je vindt in onze webwinkel alle nodige materialen, gereedschappen en overige benodigdheden voor jouw klus. Je kunt onze producten simpel online bestellen en wij leveren de bestelling snel af op het door jou gewenste adres. We bezorgen onze producten in Nederland, België & Duitsland.

 

Diverse egalisatiemogelijkheden

Indien je zelf een gietvloer of vloercoating aan gaat leggen, dan dient de ondergrond volledig vlak te zijn. Zorg er direct voor dat jouw ondergrond stof- en vetvrij is. Met de juiste egalisatie is jouw ondergrond gebruiksklaar. Om jou te helpen bij jouw klus bieden we egalisatiepakketten aan in onze webshop. In het pakket vind je een primer met de bijbehorende egaline. Maak je bestelling direct compleet met een gereedschapspakket. Zo kan je bij ontvangst direct van start!

 

Egalisatie op waterbasis

Voor het egaliseren van cementdekvloeren en beton bieden we een hoogwaardig product dat je meteen kunt verwerken na vermenging met water. Breng vooraf een primer aan. De primer zorgt voor de stabilisatie van de ondergrond en heeft een egaliserende werking. Bovendien verstevig je de oppervlakte van de grond. Zo wordt een uitstekende basis gelegd voor de volgende stap in het proces, zoals het aanbrengen van een gietvloer.

 

Waarom moet ik mijn ondergrond egaliseren?

Met egalisatie maak je een ongelijke vloer vlak of werk je beschadigingen in de ondergrond weg. Dit is een eerste voorbereiding bij de aanleg van een nieuwe vloer. Als er scheuren, gaten of hobbels in de ondergrond zitten, dan loop je de kans dat je dit ook in de dekvloer terugziet als je niet egaliseert. Je kunt dit eenvoudig voorkomen door je ondervloer te egaliseren. Als je PVC gaat verlijmen of een perfect egale gietvloer wil creëren moet je altijd eerst de ondervloer egaliseren.

 

Hoeveel bespaar ik door zelf mijn vloer te egaliseren?

Zelfs wanneer je besluit de verdere afwerking van de vloer aan een professioneel bedrijf uit te besteden, kan je een deel van de kosten besparen door de egalisatie zelf uit te voeren. Uiteraard is het nog voordeliger om de vloerafwerking van begin tot eind in eigen hand te houden. Daarmee bespaar je optimaal tot wel 80 euro per vierkante meter.

 

Egalisatiemortel kant en klaar

 

We verkopen kant-en-klare egalisatiemortel in grote zakken. De egalisatie komt in poedervorm, hieraan hoef je alleen nog water toe te voegen. Op de verpakking vind je de mengverhouding. Het voordeel van deze manier van verpakken is dat je makkelijker kan opslaan en het vervoer van grote hoeveelheden egalisatiemortel is een stuk eenvoudiger. Bereid de ondergrond voor met egaline kant-en-klaar van Epoxywinkel.nl en creëer een gladde basis voor een perfect strakke dekvloer.

 

Zelfnivellerende egalisatiemortel

 

Zelfnivellerende egalisatiemortel is erg dun en heeft daardoor uitstekende vloei- en nivelleringseigenschappen. Daardoor kan het mengsel gemakkelijk uitstromen nadat het op een oppervlak is gegoten. De zwaartekracht helpt als het ware om het mengsel gelijkmatig te verdelen. Het voordeel een dunne egalisatiemortel is dat je het laag voor laag en zo dun als een velletje papier kan aanbrengen.

 

Egalisatie primer

 

Egalisatie primer zorgt voor een betere hechting tussen de ondergrond en de egaline. Een goede primer voorkomt namelijk dat er luchtbelletjes kunnen ontstaan in de nieuwe egaliserende laag. Daarnaast zorgt een primer ervoor dat de ondergrond geen vocht meer opneemt, daardoor kan een zelfnivellerende egaline beter uitvloeien over het vloeroppervlak. Egalisatie primers zijn kant-en-klaar verkrijgbaar en afhankelijk van porositeit van de ondergrond kun je één of enkele lagen aanbrengen.  

 

Egalisatiemiddel houten vloer

 

Je kunt een houten vloer te egaliseren zonder deze te verwijderen. Om een houten vloer goed te egaliseren kun je het beste voor een vezelrijke egalisatiemortel kiezen. Je brengt de mortel aan met een vlakspaan of tandspaan in lagen van 2 tot 9 mm. Strijk de egalisatiemassa daarbij uit in de lengte over de houten planken. Bij epoxywinkel.nl vind je mortels voor het egaliseren van vloerplanken, houten vloeren, spaanplaten, parket, multiplex en meer.

 

Egalisatie gietvloer: tips & advies

Je vindt op Epoxywinkel uitgebreide informatie en praktische tips over egalisatie, maar er kan zich altijd een situatie voordoen dat er extra advies nodig is. Hiervoor neem je simpelweg contact op met onze vloerenexpert Swen. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer 085 – 6207090 of per e-mail info@epoxywinkel.nl .

Bezig met laden...