Je badkamervloer verven, waarom zou je?


De tijd dat je voor de badkamervloer alleen kon kiezen voor tegels is voorgoed voorbij. Tegenwoordig is het helemaal trendy om de badkamervloer te voorzien van vloerverf of een vloercoating. En dat is niet voor niets, want de verven en coatings die je op de badkamervloer kunt aanbrengen zijn de laatste jaren sterk verbeterd in kwaliteit. Daarnaast brengt het verven of coaten van de badkamervloer allerlei voordelen met zich mee. We zetten ze even voor je op een rijtje.


Bekijk ons assortiment vloercoating


De voordelen van het verven van je badkamervloer


Goedkoper en sneller dan betegelen


De badkamervloer (opnieuw) betegelen is een dure en tijdrovende klus. Maar al te vaak moet er een vakman aan te pas komen en ben je bakken met geld kwijt. De badkamervloer verven of van een coating voorzien is vele malen goedkoper, zelfs als je een duurder verfproduct gebruikt. Bovendien kun je de verf of coating eenvoudig zelf aanbrengen met een roller en kwast, waardoor het vervangen of opfrissen van de badkamervloer veel minder tijd kost. De coating of vloerverf kan eventueel zelfs over bestaande tegels heen worden aangebracht. Let er dan wel op dat je eerst een schraplaag aanbrengt zodat de ondergrond mooi strak en glad is voordat je gaat verven.


Badkamervloer duurzaam beschermen


Met vloerverf of coating op je badkamervloer is je badkamervloer uitstekend beschermd tegen spatwater en afdruip. Water dringt dus niet door de vloer in de ondergrond, zoals bij voegen tussen de tegels nog wel eens kan gebeuren. Dat betekent dus minder vochtproblemen en daardoor ook een kleinere kans op schimmelvorming in je mooie badkamer. Doordat de geverfde of gecoate badkamervloer ook eenvoudig schoon te houden is, krijgen stof en vuil geen kans om je badkamer te ontsieren.

Vloerverf of vloercoating beschermt je badkamervloer bovendien duurzaam tegen krassen, slijtage en beschadigingen. Mocht er toch een scheurtje, kras of slijtplek ontstaan, dan kun je die eenvoudig bijwerken door op de bewuste plek een nieuw laagje van dezelfde vloerverf aan te brengen. Je hoeft dan dus niet de hele badkamervloer te vervangen, zoals wel het geval is als er enkele tegels beschadigd raken.

 

Ontwerp je eigen badkamervloer


Je badkamervloer helemaal naar je eigen smaak en stijl vormgeven is ook eenvoudiger als je kiest voor vloerverf of coating. Waar vloertegels verkrijgbaar zijn in een beperkt aantal formaten en designs, zijn de mogelijkheden met vloerverf of vloercoating bijna eindeloos. Je kunt van je badkamervloer een echte designvloer maken, want met vloerverf kun je heel eenvoudig werken met sjablonen en patronen. Omdat vloerverf en coating in een vrijwel onbeperkt aantal kleuren verkrijgbaar is, kunt je altijd gebruik maken van jouw ideale kleur.

En last but not least: naast de badkamervloer kunt je verf of coating ook aanbrengen op de wanden van de badkamer. Handig als je de wanden en vloer qua kleur en design perfect op elkaar wilt afstemmen, of als je van die vervelende en schimmelgevoelige kitrandjes tussen de muren en de vloer af wilt.


Aan de slag met je badkamervloer


Ben je geïnspireerd geraakt en wil je aan de slag met het verven van je badkamervloer? Lees dan de andere artikelen over het voorbereiden van de ondergrond en het aanbrengen van vloerverf op deze site. Gebruik het stappenplan om de juiste verfproducten voor je badkamervloer te kiezen, dan weet je zeker dat je straks een mooi eindresultaat hebt.

Kom je er niet uit of wil je meer informatie? Neem dan gerust even contact op met de medewerkers van Epoxywinkel.nl. Zij helpen je graag verder!

Bezig met laden...