Epoxy giethars

Epoxy giethars


Wil je jouw houten tafel beschermen tegen krassen en vlekken? Of ben je graag creatief bezig? Epoxy giethars kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken! Zo is het perfect voor het beschermen van je tafelblad of keukenblad en kun je zelfs kunst, munten of andere dierbare voorwerpen ingieten met deze hars.

Onze epoxy giethars is UV-bestendig, dus biedt optimale bescherming!

Wees creatief en ga zelf aan de slag met epoxy giethars. Bij Epoxywinkel.nl profiteer je van veel voordelen:

check Altijd de allerlaagste prijs
check Lees de blog: maak je eigen epoxy onderzetters
check Inspirerende instructievideo’s
check Verzekerd van topkwaliteit
check Binnen enkele dagen in huis
Sorteer op sort-descending

Producten 1-20 van 112

per pagina

Hier kun je epoxy giethars voor gebruiken

Epoxy giethars, ook wel bekend als epoxy resin, kun je voor verschillende praktische en creatieve doeleinden gebruiken. Van epoxy voor de doe-het-zelver tot epoxy voor de kunstenaar. Wat wordt jouw volgende epoxy project?

1. Beschermen je tafel- of keukenblad met epoxy resin

Bescherm jouw houten tafel tegen krassen door hier een laag epoxy giethars over aan te brengen. Ook je keukenblad en andere meubelen kun je voorzien van een laag epoxy giethars. Door een laag epoxy giethars over het oppervlak aan te brengen, wordt het beschermd tegen beschadigingen en krijgt het een gladde, glanzende afwerking.

2. Maken van epoxy giethars sieraden

Wist je dat je van epoxy giethars ook sieraden kan maken? Je creëert er unieke kettingen, oorbellen en armbanden mee die gegarandeerd de aandacht trekken. Wij hebben meer dan 200 kleuren in ons assortiment, dus er is altijd wel een kleur die bij jou past!

3. Ingieten van kunst, munten of andere dierbare voorwerpen

Van bloemen tot ringen: giet jouw favoriete voorwerp in met epoxy giethars. Zo creëer je een bijzonder kunstobject! Door pigmenten, glitter en andere materialen aan de hars toe te voegen, kun je een breed scala aan kleuren en texturen creëren.

4. Repareren van voorwerpen

Je kunt epoxy giethars ook gebruiken om beschadigde voorwerpen te repareren, zoals keramiek, glas, metaal en plastic. Epoxy heeft een sterke hechting en kan zelfs de meest delicate voorwerpen weer in hun oorspronkelijke staat herstellen.

5. Coaten van vloeren

Epoxy giethars is perfect om vloeren te coaten en beschermen tegen slijtage, chemicaliën en vlekken. Het wordt vaak gebruikt in commerciële en industriële gebouwen vanwege zijn duurzaamheid en eenvoudige reiniging.

6. Schilderijen afgieten met epoxy giethars

Heb je een mooi schilderij gemaakt? Dan kun je ervoor kiezen om het af te gieten met resin art epoxy. Let er hierbij op dat je je kunstwerk maakt met acrylverf. Verf op oliebasis zal namelijk de epoxy giethars afstoten.

7. Bloemen ingieten in epoxy giethars

Heb je een prachtig gedroogd bloemstuk? Met een giethars voor grote gietingen kun je dit vereeuwigen! Op ons YouTube-kanaal hebben we een uitgebreide video met een compleet stappenplan van A tot Z.

8. Epoxy sleutelhangers maken

Met de juiste mallen en epoxy giethars kun je je eigen sleutelhangers maken. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar zo'n unieke sleutelhanger staat ook prachtig aan je sleutelbos!

9. Onderzetters van epoxy giethars

Ben je de saaie onderzetters uit de winkel beu? Met epoxy giethars kun je je eigen unieke onderzetters maken. Met de 300 verschillende kleuren en pigmenten creëer je een uniek stuk!>

Creatief met epoxyhars

Voor beginners is epoxyhars goed te gebruiken als je creatief aan de slag wil. Het is wel het beste om te beginnen met een klein project als het de eerste keer is dat je met epoxyhars werkt. Zo kan je rustig wennen aan het materiaal.

Beginnersprojecten met epoxy

Kies voor een makkelijk project voor je eerste epoxyhars product. Denk bijvoorbeeld aan onderzetters van epoxy, een epoxy serveerplank of een foto met epoxy. Door niet meteen te starten met het gieten van een tafelblad is het niet erg als het nog niet meteen lukt.

Werken met epoxyhars

Wat je vooral niet moet doen als je de eerste keer een epoxy hars werk gaat maken: een heel groot project met verschillende soorten lagen, te weinig tijd nemen voor je Resin Art of direct een bijzonder object proberen in te gieten. Begin vooral met oefenen, voor je een heel keukenblad gaat behandelen of dierbare voorwerpen gaat verwerken in Resin Art!

Wat is epoxy giethars?

Epoxy is een tweecomponenten giethars, bestaande uit het vloeibare basiscomponent hars en een vloeibare verharder. Voeg je deze twee componenten samen in de juiste verhouding en ga je ze mengen dan treedt er een chemische reactie op. Door de chemische reactie gaat de epoxy uitharden. Na volledige uitharding is epoxy wel twee keer zo sterk als beton. Daarnaast hecht de epoxyhars zich uitstekend aan verscheidene andere materialen, waardoor het op allerlei manieren gebruikt kan worden.

Epoxy giethars brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Waterdicht
 • Uv-bestendig
 • Ultrasterk en duurzaam
 • Ook transparant te gebruiken
 • Goede hechting op bijna alle oppervlakken
 • Veelzijdig en eenvoudig in gebruik

Blanke epoxy giethars closeup foto

Waar bestaat epoxy giethars uit?

Epoxy giethars bestaat dus altijd uit twee componenten: een verharder en een basiscomponent van hars. De epoxyhars is meestal afkomstig van bisfenol-A (BPA) en epichloorhydrine. Het is een thermohardende polymeer die bij kamertemperatuur vloeibaar is en een heldere, glanzende afwerking heeft. De verharder, ook wel bekend als de katalysator, is meestal een aminoharder zoals polyamine of amine-adduct. Deze verharder initieert de chemische reactie met de epoxyhars, waardoor het materiaal uithardt tot een sterke, duurzame vaste stof.

De verhouding tussen de epoxyhars en de verharder is belangrijk voor een goede uitharding en prestaties van het materiaal. Een juiste mengverhouding zorgt voor een volledige reactie tussen de twee componenten, wat weer zorgt voor optimale mechanische eigenschappen en chemische weerstand.

Wat is het verschil tussen epoxy en polyester?

Epoxy en polyester zijn twee verschillende kunststoffen die vaak door elkaar gehaald worden. Hoewel beide producten uit twee componenten bestaan die met elkaar gemengd worden en daarna uitharden, zijn er echter veel verschillen tussen de twee te benoemen.

Zo is epoxy waterdicht, maar neemt polyester juist water op, waardoor een extra coating nodig is voor waterbestendigheid. Daarnaast hecht epoxy zich aan vrijwel alle oppervlakken, terwijl bij polyester vaak een voorbehandeling nodig is om een goede hechting te verkrijgen. Epoxy is bovendien beter bestand tegen schoonmaakmiddelen en chemicaliën. Tot slot heeft epoxy geen sterke geur, terwijl polyester dat wel heeft.

De juiste gereedschappen voor Epoxy giethars

Om jouw project met epoxy giethars tot een groot succes te maken, heb je de juiste tools nodig. Deze zorgen ervoor dat je de epoxy nauwkeurig kunt mengen en netjes kunt aanbrengen op jouw werkstuk. In onze webshop vind je alle benodigde gereedschappen voor het werken met epoxy giethars:

 • Mengen: Mengbekers, emmers, roerstokjes en mengstaven.
 • Verdelen: Spatels, plamuurmessen en spanen.
 • Coaten: Rollers, beugels en kwasten.

Extra hulpmiddelen voor epoxy giethars

Naast gereedschappen biedt onze webshop ook een breed scala aan andere hulpmiddelen om jouw epoxyprojecten naar een hoger niveau te tillen:

 • Ontvetten: Gebruik aceton om jouw ondergrond grondig te ontvetten voordat je de epoxy aanbrengt.
 • Creatieve Effecten: Onze Bubble Burst Epoxy Giethars Effect Spray helpt je de meest unieke creaties te maken.
 • Bloemen Drogen: Met silica gel droog je bloemen perfect voordat je ze ingiet in de epoxy giethars.

Veilig werken met epoxy

Als je aan de slag gaat met epoxy giethars, dan staat veiligheid voorop. Om ervoor te zorgen dat je veilig te werk gaat, biedt Epoxywinkel verschillende producten voor persoonlijke bescherming tijdens je project. De volgende producten zijn onmisbaar tijdens het werken met epoxy:

Veiligheidsbril

Een veiligheidsbril is noodzakelijk om te voorkomen dat er epoxy giethars in je ogen terechtkomt. Daarbij is het ook belangrijk om bedekkende kleding te dragen, om huidcontact te vermijden. Werk bij voorkeur niet in een korte broek.

Latex handschoenen

Handschoenen zijn onmisbaar bij het werken met epoxy, omdat je hiermee huidcontact voorkomt. In ons assortiment vind je geschikte wegwerphandschoenen om veilig te werken met diverse soorten hars, waaronder epoxy. Latex handschoenen worden aanbevolen bij het werken met epoxy.

Dampmasker

Een dampmasker kan een goed idee zijn als je langdurig met epoxy werkt of als je de werkruimte niet goed kunt ventileren. Bij het uitharden van epoxy komen namelijk organische dampen vrij. Het is daarom belangrijk om altijd in een goed geventileerde ruimte te werken.

Bij Epoxywinkel vind je talloze producten die je helpen om veilig te werken met epoxy giethars. Naast de losse beschermingsmiddelen kun je kiezen voor een veilig werkpakket. Hierin zit je alles wat je nodig hebt om comfortabel en veilig te beginnen aan je project met epoxy.

Waar kan epoxy niet tegen?

Hoewel epoxy giethars uitstekend hecht aan allerlei materialen, geldt dat niet overal voor. Ook epoxy kan niet overal tegen. Maar waar kan epoxy precies niet tegen? Vooral als het gaat om chemische bestendigheid en gevoeligheid voor bepaalde omgevingsfactoren heeft epoxy een paar beperkingen.

Een van de belangrijkste beperkingen van epoxy is dat het niet goed bestand is tegen UV-straling, oftewel licht van de zon. Blootstelling aan direct zonlicht kan leiden tot verkleuring, vergeling en degradatie van het materiaal. Dat zorgt ervoor dat het materiaal er minder mooi uit gaat zien. Maar dat niet alleen: het tast ook de structurele integriteit van epoxyproducten aan, vooral als ze buiten worden gebruikt of worden blootgesteld aan langdurige zonnestraling. Maar, zoal je nu al weet, vind je bij Epoxywinkel ook UV-bestendige epoxy giethars.

Daarnaast is epoxy gevoelig voor bepaalde chemicaliën, zoals zuren en oplosmiddelen. Blootstelling aan deze stoffen kan leiden tot corrosie, verkleuring en zelfs het oplossen van het materiaal. Het is daarom belangrijk om epoxyproducten te beschermen tegen contact met agressieve chemicaliën. Dat is ook de reden dat het aanbrengen van een beschermende coating verstandig is.

Tot slot: hoewel epoxy hecht aan vrijwel elk materiaal, zijn er ook uitzonderingen. Siliconen en polypropyleen, om precies te zijn. Het is ook verstandig om oppervlakken altijd vooraf op te ruwen en te schuren om te zorgen dat de epoxy zo goed mogelijk hecht.

Hoe duur is epoxy hars?

De kosten van epoxy verschillen sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het product, de hoeveelheid die nodig is voor het project en mogelijke extra benodigdheden zoals pigmenten en vulstoffen. Over het algemeen zijn epoxy harsen van hogere kwaliteit duurder, maar bieden ze ook betere prestaties en duurzaamheid.

De prijs van epoxy kan variëren van enkele euro's per liter voor basis epoxyharsen tot tientallen euro's per liter voor de beste merken of gespecialiseerde formuleringen zoals hittebestendige of UV-bestendige epoxy. Voor grotere projecten kan de prijs per liter ook dalen als je het product in bulk koopt.

Naast de kosten van de epoxyhars zelf moeten ook de kosten van de verharder en eventuele additieven in overweging worden genomen. Sommige epoxyharsen worden verkocht als kits, waarbij de verharder al is inbegrepen, terwijl andere apart worden verkocht.

Bij Epoxywinkel.nl vind je alleen de beste epoxy hars. Dat betekent niet dat je de hoofdprijs betaalt. Met een breed assortiment aan epoxy gietharsen zit er altijd iets tussen dat past bij jouw project en budget.

Epoxy bestellen

Weet je niet zeker welke epoxyhars jij nodig hebt voor jouw project? Ons meest veelzijdige merk is Flow Resin. Aan de naam van het product herken je al waar de epoxyhars voor gemaakt is. Een andere manier van zoeken is om naar de juiste subcategorie te gaan. Op deze manier weet je zeker dat de epoxy geschikt is voor jouw project. Klik vervolgens op het product. Onderin de productomschrijving vind je een keuzehulp in de vorm van een tabel. Hier kan je dubbel checken of je de juiste epoxy hebt gevonden voor jouw klus.   

5x Flow Resin gietharsen

Bij Epoxywinkel.nl hebben we hoge kwaliteit UV-bestendige epoxy giethars in ons assortiment. Hiermee kun jij bijvoorbeeld jouw houten tafel afgieten of zelf sieraden maken.

Onze UV-bestendige epoxy giethars beschikt over de volgende eigenschappen:

 • Vrij van oplossingsmiddelen
 • Geurarm
 • Transparant
 • Volledig UV-bestendig
 • Eenvoudig te gieten
 • Mooi te pigmenten met onder andere PourPoxy pigments
 • Hecht eenvoudig op vrijwel elke ondergrond
 • Zowel snelle als langzame harsen beschikbaar

Maak een keuze uit een van onze vijf verschillende soorten epoxy gietharsen:

1. FLOW RESIN Universele epoxy giethars langzaam

 • Deze giethars is na 24 tot 36 uur hanteerbaar. Je kan hier dan een tweede laag over aanbrengen
 • Geschikt voor gietingen tot 3 cm dik
 • UV-stabiel
 • Voor verlijmen van objecten, lamineren van hout of verwerken van lichte materialen.

Universele epoxyhars

Met universele epoxyhars kan je iedere klus of creatief project aan! De epoxyhars is zo ontwikkeld dat het zowel toepasbaar is om je meubels mee te lamineren of om epoxy kunst mee te maken. Het is een gemiddelde epoxyhars, met een gemiddelde droogtijd en een gemiddelde vloeibaarheid. Met dit type epoxy krijg je iedere klus geklaard. Flow Resin biedt zowel een variant aan die ‘langzaam’ en ‘snel’ opdroogt. De ‘langzaam’ is in deze het breedst toepasbaar, omdat je tot een laagdikte van 3 cm kunt gieten.

2. FLOW RESIN Universele epoxy giethars snel

 • Toepassen tot een maximale laagdikte van 5 mm
 • Al na ongeveer 16 uur hanteerbaar en klaar voor een extra laag
 • Volledig uitgehard na 7 dagen
 • Onder andere geschikt om objecten tegen weersomstandigheden te beschermen

3. FLOW RESIN Epoxy giethars UV-bestendig

 • Zeer hoge UV-bestendigheid
 • Deze epoxy heeft 24 tot 36 uur nodig voor je de tweede laag kunt aanbrengen
 • Volledig uitgehard: na 6 dagen
 • Deze epoxy hars is geschikt voor houtverwerking van onder meer tafelbladen en kan voor een laagdikte van 0,5 tot 3 cm worden ingezet

4. FLOW RESIN Epoxy giethars voor grote gietingen

 • Bij een temperatuur van ongeveer 20 graden celcius is deze epoxy in 3 tot 6 dagen hanteerbaar, op dat moment kun je de tweede laag aanbrengen
 • Volledige uitharding in 2 weken (14 dagen)
 • Voor grote gietingen van bijvoorbeeld een tafel met epoxy rivier
 • Dikte van de laag tot 10 cm mogelijk

5. FLOW RESIN Epoxy giethars voor medium gietingen

 • Voor medium gietingen van creatieve project met een laagdikte van maximaal 3 cm
 • Verwerken bij kamertemperatuur om binnen 24 tot 36 uur opnieuw hanteerbaar te maken voor een extra laag
 • In 7 dagen treedt volledige uitharding op
 • Zeer transparant, maar te kleuren met pigment

3 verschillende soorten epoxy giethars

Bij Epoxywinkel.nl hebben we hoge kwaliteit UV-bestendige epoxy giethars in ons assortiment. Hiermee kun jij bijvoorbeeld jouw houten tafel afgieten of zelf sieraden maken.

Onze UV-bestendige epoxy giethars beschikt over de volgende eigenschappen:

 • Vrij van oplossingsmiddelen
 • Geurarm
 • Transparant
 • Volledig UV-bestendig
 • Eenvoudig te gieten
 • Mooi te pigmenten met onder andere PourPoxy pigments
 • Hecht eenvoudig op vrijwel elke ondergrond
 • Zowel snelle als langzame harsen beschikbaar

Maak een keuze uit een van onze drie verschillende soorten epoxy gietharsen:

1. Epoxy giethars UV snel

 • Deze giethars is na ongeveer 16 uur hanteerbaar. Je kan hier dan een tweede laag over aanbrengen.
 • Volledig uitgehard: na 7 dagen.
 • Geschikt voor gietingen tot 5mm dik.

2. Epoxy giethars UV traag

 • Toepassen tot een maximale inhoud van 15 liter
 • Na ongeveer 4 dagen hanteerbaar
 • Volledig uitgehard na 14 dagen
 • Geschikt voor gietingen van 0,5 - 4 cm dik

3. Epoxy giethars UV zeer traag

 • Deze giethars is na ongeveer 4 dagen hanteerbaar. Je kan hier dan een tweede laag over aanbrengen.
 • Volledig uitgehard: na 14 dagen.
 • Deze hars is geschikt voor gietingen tot 10 cm dik.
Noella River Table

Tafel afwerken met epoxy: dit zijn de voordelen

Bescherm je tafel door deze af te werken met een laag transparante epoxy giethars. Het is eenvoudig zelf te doen en je profiteert van verschillende voordelen:

 • Beschermt hout tegen krassen
 • Makkelijk schoon te maken
 • Geeft een mooi diepte-effect
 • Eventuele beschadigingen kun je eenvoudig repareren met epoxy
 • Je kunt de tafel hoogglans, zijdeglans of matglans afwerken met onze coating

Is epoxy gieten moeilijk?

Epoxy gieten hoeft niet moeilijk te zijn. Het is wel een uitdaging. Met de juiste voorbereiding, kennis en techniek kan iedereen een prachtig resultaat bereiken. Het succes van een epoxy project hangt af van onder andere het selecteren van de juiste materialen, het correct mengen van de epoxyhars en verharder, het voorbereiden van het werkoppervlak en het beheersen van de giettechniek.

Een van de belangrijkste aspecten van succesvol epoxy gieten is het zorgvuldig volgen van de instructies van de fabrikant, met name wat betreft de mengverhoudingen en de verwerkingstijd van de epoxyhars. Een onjuiste mengverhouding kan leiden tot onvolledige uitharding of andere defecten in het eindproduct. Het is dus belangrijk dat je je nauwkeurig houdt aan de formule voor het product. En let op: dat is per type epoxy verschillend!

Epoxy giet techniek

Het gieten van epoxy kan iedereen leren, maar om de juiste giet techniek onder de knie te krijgen moet je vaak wel een paar keer oefenen. Heb geduld en blijf oefenen als het niet in een keer lukt. Het zal de moeite waard zijn! Een paar tips: Het is belangrijk om de epoxy gelijkmatig te verdelen over het oppervlak en luchtbellen te voorkomen door langzaam te gieten en eventueel gebruik te maken van een warmtebron of ontgasser om de luchtbellen te verwijderen.

Hoeveel epoxy hars heb je nodig voor een m2?

Het is een veelgehoorde vraag bij Epoxywinkel: hoeveel epoxy giethars heb ik eigenlijk nodig voor mijn project? Een eenduidig antwoord is er niet op de vraag hoeveel epoxy hars je nodig hebt per vierkante meter. Het hangt af van onder andere de gewenste dikte van de laag epoxy, het type epoxyhars dat wordt gebruikt en de porositeit van het oppervlak.

Over het algemeen wordt de hoeveelheid epoxyhars gemeten in millimeters (mm) per laagdikte. Als voorbeeld, laten we zeggen dat je een oppervlakte van 10 vierkante meter wilt bedekken met een epoxylaag van 3 millimeter dik:

Oppervlakte = 10 m²Laagdikte = 3 mm = 0,003 meter

Volume epoxyhars = Oppervlakte × Laagdikte = 10 m² × 0,003 m = 0,03 m³

Om de hoeveelheid epoxyhars in liters te berekenen, moet je het volume omzetten naar liters. Aangezien 1 kubieke meter gelijk is aan 1000 liter, moet je het volume vermenigvuldigen met 1000:

0,03 m³ × 1000 = 30 liter epoxyhars

Dus voor een oppervlakte van 10 vierkante meter met een laagdikte van 3 millimeter heb je ongeveer 30 liter epoxyhars nodig.

Beste prijsgarantie: goedkope epoxy giethars

Wij produceren onze epoxy gietharsen in onze eigen fabriek en kunnen jou daarom de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs garanderen.

Epoxy resin kopen met korting

Heb je hetzelfde product ergens goedkoper gezien? Neem dan contact met ons op! Wij passen de prijs voor je aan en je ontvangt als dank voor je oplettendheid 10% korting op het product. Dat is onze beste prijsgarantie!

DIY: ga aan de slag met epoxy giethars

Wil je zelf aan de slag gaan met epoxy giethars? Op ons YouTube-kanaal vind je voldoende inspiratie! Zo leggen we je uit hoe je zelf een tafel kan maken met een marmerlook en laten we je zien hoe je een bijzondere ‘River table’ kunt creëren.

Rivier tafel van Epoxy

Epoxy kunst maken?

Resin Art of epoxy kunst is overkomen waaien uit de VS en Canada. Ben je ook zo gek op kunst met sprekende kleuren? Tegenwoordig kun je zorgen dat jouw kunstwerken na jaren ook nog hun prachtige helderheid behouden. Je voegt eenvoudigweg kleurrijke pigmenten toe aan zeer UV-bestendige epoxy giethars, et voila! Verwonder je over de schittering, glans en helderheid van epoxy kunst.

Je kunt epoxy op verschillende ondergronden gebruiken, van canvas tot hout tot steen. Voeg naar wens kleurpigmenten toe en schilder of giet met de epoxy giethars. Of gebruik een transparante epoxy om jouw eerder gemaakte kunstwerk te lamineren voor optimale glans en bescherming. Ontdek zelf hoe je epoxy in jouw atelier kunt gebruiken.

Resin Art

Resin Art is de verzamelnaam voor kunst gemaakt met epoxy. Wist je bijvoorbeeld dat je zelf sieraden kunt maken met epoxy giethars? Daarnaast kun je ook jouw favoriete objecten ingieten of zelf een tafel met met een marmerlook creëren. Bovendien is epoxy te combineren met kleurstoffen zoals onze PourPoxy Pigments. Hiermee ontwerp jij met gemak jouw eigen kunstwerk! Wees creatief. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Resin Art

Starten met epoxyhars kunstwerken

Je eerste epoxyhars kunstwerk wordt gegarandeerd een succes als je het eenvoudig houdt en je goed voorbereidt. Uit alle variaties giethars kies je het beste een epoxyhars die snel uithardt. Bij het gebruiken van meerdere lagen hoef je dan niet lang te wachten tot je verder kan.

Epoxyhars effecten

Bij Resin Art wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk aan de slag met alle prachtige effecten die je kan creëren. Gelukkig is het heel makkelijk om een kleine toevoeging te doen en zo iets bijzonders te maken. Met glitters en kleuren zorg je binnen de kortste keren voor een professioneel eindresultaat!

Epoxyhars met glitter effect

Meng epoxyhars met glitter pigment voor een glinsterend effect. Werk je met meerdere lagen? Probeer dan eens drie bekers giethars met verschillende hoeveelheden glitters te gebruiken. Wanneer je start met een laag met een grote hoeveelheid glitter en toewerkt naar een laag waar je een klein beetje glitter pigment aan hebt toegevoegd, zorg je voor een diepte effect.

Glitterprojecten

Glitter komt het beste tot zijn recht in transparante lagen epoxyhars. Voor kleine projecten is het goed toe te passen bij bijvoorbeeld een fotodienblad of als je onderzetters gaat maken. Natuurlijk is epoxyhars met glitter perfect voor sieraden, waarbij je zelf kiest voor een subtiele look of volledige glamour.

Epoxyhars met kleurverloop

Een bijzonder effect met gekleurd epoxyhars bereik je door kleurverloop toe te passen. Dit kan door voor een enkele kleur te kiezen die je in verschillende hoeveelheden toevoegt aan de hars. Als je dit doet, meng dan minimaal drie bekers epoxyhars met verschillende hoeveelheden kleurpigment. Realiseer bijvoorbeeld eenvoudig een ombre effect door je eerste laag donker te beginnen en steeds een laagje lichter gekleurde epoxy toe te voegen.

Kleuren mengen in epoxyhars

Ook meerdere kleuren tegelijk gebruiken is natuurlijk mogelijk met epoxyhars. Hierbij is de manier waarop je giet wel van belang: wil je de kleuren naast elkaar houden, gelaagd aanbrengen of een bepaalde vorm maken? Een gemeleerd oppervlak krijg je door een minder vloeibare epoxyhars te gebruiken, zodat je de kleuren langzaam kunt laten vloeien.

Hars kopen met pigment

Maak jouw creatieve klus compleet met epoxy pigment! Binnen ons assortiment vind je de pigment van het merk PourPoxy. Zij bieden losse pigmentjes aan met een egale afwerking of een metallic kleur. Naast de losse pigmenten zijn er ook complete sets beschikbaar. Handig, om weer prachtige nieuwe kleuren mee te mengen of leuk om cadeau te doen. Vergeet niet dat je zo’n beetje alles van kunststof in epoxy kunt gieten, zelfs waterdichte draadverlichting!  

Meer dan 300 epoxy giethars pigmenten

Onze epoxy giethars is transparant, maar kun je zelf kleuren met een van onze pigmenten. Zo creëer jij zelf de look die jij wil!

Alle RAL-kleuren epoxy resin

Kies uit meer dan 190 RAL-pigmenten De pigmentpasta is geschikt voor alle epoxyharsen. Voeg simpelweg het pigment toe om de hars te kleuren. Je kan de kleuren onderling ook mengen om het gewenste effect te bereiken. Wees creatief!

PourPoxy metallic pigment

Van ‘Silver grey’ tot ‘Flash gold’. Met de metallic pigmenten van PourPoxy geef je epoxy giethars een bijzondere kleur met een prachtige gloed. Kies uit 24 prachtige kleuren.

tafel met epoxy giethars mooie marmerkleuren

Langzame uitharding van epoxy giethars

Als je aan de slag gaat met epoxy giethars, moet je geduld hebben. Het uitharden van het product duurt namelijk aanzienlijk langer dan het uitharden van andere kunstharsen. Bij Epoxywinkel.nl kun je kiezen uit epoxy harsen met een snelle, langzame en zeer langzame uitharding. Het kost dus even tijd, maar dit heeft ook een aantal voordelen:

 • Maak je gebruik van verschillende kleuren? Dan kun je op je gemak werken! Doordat de epoxy giethars niet snel uithardt, heb je genoeg tijd om de kleuren goed te laten mengen.
 • Je hebt niet zo snel last van luchtbellen, aangezien ze langer de tijd hebben om op te stijgen en te ontsnappen. Ideaal!

Waar epoxy kopen?  

Wanneer je nog niet erg bekend bent met het gebruik van epoxy, koop je het mogelijk liever eerst eens in de winkel. Er zijn diverse bedrijven die epoxy in de schappen hebben liggen, echter zijn dit veelal geen specialisten. Hierdoor ligt de kwaliteit van de epoxy dan ook een stuk lager dan verwacht mag worden. Het zou jammer zijn als je aan je eerste project begint en de epoxy bijvoorbeeld niet naar behoren uithardt of na verloop van tijd verkleurd door de zon.

Online epoxy hars kopen

We adviseren je om te beginnen met een kleine verpakking. Wil je een creatief project oppakken, begin dan eens met het maken van een sieraad. Hier heb je alleen een kleine mal voor nodig en een beetje epoxy. Dit is een goede manier om bekend te raken met de verwerking van epoxy en het betreffende merk. Het populairste merk in onze (online) schappen is Flow Resin. Ze bieden een breed assortiment aan epoxyhars aan voor diverse doeleinden.

Epoxywinkel: voor alles met epoxy

Kijk ook eens bij de rest van onze webshop. Zo staat Epoxywinkel bekend om zijn (pu) gietvloeren, epoxyvloeren, vloercoatings, epoxy gietharsen & lijmen.

loader
Bezig met laden...