Door de drukte kan de bezorging van je pakketje langer duren dan je van ons gewend bent. Meer informatie

Vloer egaliseren

Vloer egaliseren


Zelf je vloer egaliseren is vrij eenvoudig. Een goede egalisatie van de ondergrond vormt namelijk de basis van een goed eindresultaat. Om dit te bereiken, bestel je bij Epoxywinkel.nl diverse cementgebonden middelen om zelf een ondergrond glad te maken.

In onze webshop vind je onder andere een hoogwaardige vloeregalisatiemassa, een watergedragen primer en diverse gereedschappen die onmisbaar zijn als je zelf een vloer gaat egaliseren.

Dankzij ons uitgebreide assortiment en deskundige hulp, kun je makkelijk zelf je vloer egaliseren. Bestel bij ons en profiteer van de voordelen.

Voordeligste aanbieder
Deskundig advies op maat
Uitsluitend A-merken
Snelle levering
Hide Sidebar Foto-tabel Lijst
Pagina

Toon 1-15 of 26 resultaten

Hide Sidebar Foto-tabel Lijst
Pagina

Toon 1-15 of 26 resultaten

Vloer egaliseren: hier moet je op letten


Wil je jouw vloer egaliseren? Dan zijn er twee dingen waar je op moet letten:

  • De ondervloer moet goed zijn uitgehard.
  • De ondervloer moet droog, vetvrij en schoon zijn.

Loop onderstaand stappenplan door om goed voorbereid te werk te gaan!

Daarna kan je aan de slag met het aanleggen van een epoxyvloer, gietvloer, vloercoating, woonbeton of een parketvloer.Vloer egaliseren: is je ondervloer chemisch uitgehard?


Een nieuwe ondergrondvloer zou in 4 weken volledig uitgehard moeten zijn. Is deze echter dikker dan 4 centimeter? Dan mag je voor elke centimeter nog een week extra tellen. Hiermee voorkom je dat je te vroeg begint met je vloer egaliseren.Egaliseren vloer: is je vloer droog?


Het vochtpercentage van cementgebonden vloeren mag hooguit 4% zijn. Voor gipsgebonden ondervloeren geldt 0,5%. Je wilt je vloer egaliseren, maar hoe weet je nou zeker dat de ondergrond droog is? Indien je geen vochtmeter hebt, test je het vochtpercentage als volgt: leg een krant onder doorzichtig plastic folie op de donkerste plek op de ondervloer en plak deze met tape rondom vast zodat er geen lucht bij kan komen. Als na 24 uur geen condensvorming onder het plastic zichtbaar is en de krant droog is, dan is de ondergrond droog genoeg. Klaar voor de volgende stap: je vloer egaliseren!Egaliseren vloer: is je vloer vlak?


Voordat je begint met je vloer egaliseren, adviseren we een compleet vlakke ondervloer. Beschadigingen dien je te repareren en verf- en lijmresten schuur je weg. Epoxywinkel.nl heeft alles in huis voor de reparatie van een ondergrond. Leg je bijvoorbeeld je eigen gietvloer of vloercoating aan, dat is het uiterst belangrijk dat de ondergrond helemaal vlak is. Je wil voorkomen dat er in het resultaat oneffenheden te zien zijn. Egalisatiemiddel wordt dus niet gebruikt om beschadigingen weg te werken. Pas wanneer de vloer voldoende vlak is, kan je jouw vloer egaliseren.Bekijk ons assortimentEgaliseren vloer: is je ondervloer vet- en stofvrij?


Ga je je vloer egaliseren dan wil je dat deze goed hecht aan de ondergrond. Dit behaal je door de ondergrond eerst vetvrij te maken. Zitten er smeer- en olievlekken op de vloer? Verwijder deze dan met kattenbakkorrels. Strooi de korrels op de vlekken en laat het vet opzuigen. Hardnekkige vlekken verwijder je met ammoniak en water. Vergeet niet alles na te spoelen met schoon water en laat de ondervloer goed drogen.

Als laatste veeg je de vloer met een zachte veger en maak je alles stofvrij met een stofzuiger. Nu kan je je vloer egaliseren.Vloer egaliseren voor een gietvloer, parketvloer of vloercoating


Je vloer egaliseren is een stap die nooit kan worden overgeslagen. Epoxywinkel.nl heeft alles in huis zodat jij direct thuis zelf aan de slag kan gaan met het egaliseren van je vloer. Zo maak je de ruimte gebruiksklaar voor de topcoat. Ons assortiment bestaat uitsluitend uit producten van topkwaliteit en onze specialisten zijn voor je klaar wanneer je hulp nodig hebt. Wist je dat wij al meer dan 10 jaar ervaring hebben op het gebied van gietvloeren en vloercoating? Wanneer je niet zeker weet wat je moet doen met bepaalde scheuren, deukjes of andere oneffenheden, dan kan je het best telefonisch contact met ons opnemen voor advies. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 0900 - 11 11 567.

Naast vloeren egaliseren bieden wij...

Naast het voorbereidende werk bieden we ook een tal aan onderhoudsproducten aan voor je gietvloer of houten vloer. Voor je parketvloer hebben we bijvoorbeeld een breed assortiment aan beschermende lakken en verzorgende oliën.