Egaliseer gereedschap

Egaliseer gereedschap
Geplaatst in: Gietvloer leggen

Ga je een nieuwe vloer leggen? Voor het beste resultaat is het verstandig om je ondervloer te egaliseren voordat je aan de dekvloer begint. Je doet dit voordat je zelf een vloer gaat gieten, maar ook voordat je aan de slag gaat met een plak PVC vloer. Naast de egaline heb je een aantal hulpmiddelen nodig om jouw vloer te egaliseren. We leggen je hier uit welk egaliseer gereedschap je nodig hebt en geven tips over het gebruik van deze tools.

 

Vloer egaliseer gereedschap lijst:

 

 

Als je al deze hulpmiddelen in huis hebt, dan ben je goed voorbereid om jouw vloer te egaliseren. We kunnen deze egaliseer gereedschappen verdelen over drie categorieën: mengen, aanbrengen en bescherming. 

 

Gereedschap om te mengen

 

Voor het mengen van de egaline kun je het beste een grote mengkuip of emmer van ongeveer 60 liter gebruiken. Daarin mix je de egalisatiepoeder met water tot een vloeibare, zelfvloeiende egaline. Sluit de mengstaaf aan op de boormachine of mengmachine. Je hebt nu een soort enorme staafmixer waarmee je de egaline tot een gladde massa mengt.

 

Aanbrengen met egaliseer gereedschap

 

Kwasten, rollers en spanen zijn handgereedschap waarmee je primers en egaline kunt aanbrengen. De platte kwast en nylonroller gebruik je allebei voor het aanbrengen van de primerlaag. Met dit egaliseer gereedschap breng je dus een voorbereidende laag aan die zorgt voor goede hechting van de egaline. Na het drogen van de primerlaag giet je de egaline uit over de vloer en dit verdeel je over het oppervlak met een vlakspaan of een tandspaan.

 

Beschermende egalisatie hulpmiddelen

 

De laatste categorie egalisatie gereedschap biedt bescherming aan jezelf, aan de net gegoten egaline laag én aan de vloeren die schoon moeten blijven. Tijdens het egaliseren van de vloer draag je handschoen om jouw handen schoon te houden en om ervoor te zorgen dat er geen opgedroogde egaline resten in een nieuwe laag komen. Daarom pak je per egalisatielaag een nieuw of schoon paar handschoenen. Als je over de vloer moet lopen dan kun je dat het beste doen met spijkerschoenen, om geen indrukken op de egaline achter te laten. En je kunt een stucloop of zeil gebruik om vloeren in andere ruimtes vrij van egaline te houden.

 

Vloer egaliseren

 

Door de ondervloer helemaal vrij van oneffenheden te maken voorkom je dat er zichtbare oneffenheden zoals scheuren, gaten of hobbels in de dekvloer komen. Bekijk ook onze volledige handleiding over het egaliseren van vloeren. Is de ondervloer egaal? Dan kan de dekvloer gelegd worden.

 

18 april 2022
885 view(s)
Vond je dit bericht leuk?
0
0
Opmerkingen
Leave your comment