Epoxy coating

Epoxy coating


Met epoxy coating zorg je voor een prachtig strakke afwerking van jouw kunstwerk, meubel of aanrechtblad. Dankzij de veelzijdige eigenschappen van epoxy coating is het voor van alles te gebruiken. Zo bescherm je jouw meubelen met een transparante topcoat of maak je jouw aanrechtblad UV-bestendig. Epoxy coating is volledig transparant, waardoor de ondergrond goed zichtbaar blijft. Liever toch een kleurtje? Meng de epoxy coating in dat geval met een van onze epoxy pigmenten. Epoxy coating hecht uitstekend op allerlei typen ondergronden, zoals hout, steen, beton of metaal.


Meubels Coaten?
check Bescherm je meubelen
check Transparante of gekleurde dekking
check UV-bestendig
check Zeer bestendige topcoating
check Hecht op bijna alle ondergronden
Sorteer op

16 producten

per pagina

Epoxy coating: bescherming voor je oppervlakken


Epoxy giethars is een essentieel product voor iedereen die op zoek is naar een langdurige en hoogwaardige afwerking voor diverse oppervlakken. Of je nu een kunstenaar bent die een kunstwerk wil beschermen, een meubelmaker die zijn meubels wil lamineren, of iemand die het aanrechtblad sterk en UV-bestendig wil maken, epoxy coatings zijn de perfecte oplossing.

Wat is een epoxy coating?


Epoxy coatings bestaan uit een vloeibare hars die uithardt tot een harde, glanzende laag. Het is een tweecomponentensysteem, bestaande uit een hars en een verharder, die gemengd moeten worden voordat je de coating aanbrengt. Eenmaal uitgehard, is het mengsel bestand tegen water, chemicaliën en uv-straling en vormt het op die manier een sterke en duurzame coating.

Toepassingen van epoxy


Je kunt een epoxy giethars op verschillende manieren gebruiken:

 1. Bescherming: epoxy beschermt oppervlakken tegen slijtage, krassen en chemicaliën. Dit is ideaal voor aanrechtbladen, vloeren en meubels.
 2. Laminering: het is perfect voor het lamineren van houten meubels en kunstwerken, waardoor ze een glanzende en professionele afwerking krijgen.
 3. Afgieten: epoxy is een ideaal materiaal voor het afgieten van objecten en het creëren van heldere of gekleurde lagen op oppervlakken. Zo kun je bijvoorbeeld het authentieke hout van je tafel beschermen met een doorzichtige beschermlaag van epoxy.

Kleurkeuze en pigmenten


Epoxy coatings zijn van nature transparant, maar als je de coating liever in een kleur wil aanbrengen dan gebruik je daarvoor epoxy pigmenten. Wij bieden diverse epoxy pigmenten in verschillende kleuren aan, zodat je altijd de perfecte tint voor je project vindt.

Hoe breng ik een epoxy coating aan?


Het aanbrengen van epoxy coating is een relatief eenvoudig proces, als je de stappen zorgvuldig volgt:

 1. Voorbereiding van het oppervlak: zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vrij van vet of olie is. Schuur het oppervlak indien nodig om een goede hechting te garanderen.
 2. Mengen van de componenten: meng de epoxyhars en de verharder in de juiste verhouding zoals aangegeven op de verpakking. Roer het mengsel grondig gedurende 2-3 minuten.
 3. Aanbrengen van de coating: breng de gemengde epoxy coating aan op het oppervlak met een kwast of roller. Zorg ervoor dat je een gelijkmatige laag aanbrengt.
 4. Uitharden: laat de laag volledig uitharden. De uithardingstijd kan variëren afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid. Raadpleeg de verpakking voor de aanbevolen uithardingstijd.
 5. Afwerking: indien gewenst, kun je na het uitharden het oppervlak polijsten voor een extra glanzende afwerking.

Voordelen van epoxy coatings


Epoxy biedt verschillende voordelen:

 • Duurzaamheid: epoxy is bestand tegen slijtage, krassen en chemicaliën en daardoor heeft het een extra lange levensduur.
 • Veelzijdigheid: je gebruikt epoxy coatings voor allerlei verschillende oppervlakken zoals hout, steen, beton en metaal.
 • Esthetiek: het geeft een glanzende en professionele afwerking aan oppervlakken.
 • Uv-bestendigheid: het biedt bescherming tegen uv-straling, waardoor het ideaal is voor buitenoppervlakken en aanrechtbladen.
 • Waterbestendigheid: het vormt een waterdichte barrière, waardoor het geschikt is voor gebruik in vochtige omgevingen.

Werk veilig


Bij het werken met epoxy coating is het belangrijk om bepaalde veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Draag altijd beschermende kleding, zoals handschoenen en een veiligheidsbril, om direct contact met de huid en ogen te vermijden. Werk in een goed geventileerde ruimte om de dampen te minimaliseren en gebruik indien nodig een ademhalingsmasker. Zorg er ook voor dat je de instructies op de verpakking zorgvuldig leest en volgt.

Tips voor het beste resultaat


Jij wil het best mogelijke resultaat behalen. Volg de tips van onze expert op voor een strakke afwerking om trots op te zijn:

 1. Temperatuur: zorg ervoor dat de temperatuur van de ruimte waarin je werkt tussen de 18 en 24 graden Celsius is. Dit is de ideale temperatuur voor het mengen en uitharden van de epoxy coating.
 2. Mengverhouding: het is cruciaal om de hars en de verharder in de juiste verhouding te mengen. Een kleine afwijking in de mengverhouding kan leiden tot een onvolledige uitharding van de coating. Werk precies en nauwkeurig, ook tijdens het mengen.
 3. Ontluchten: na het aanbrengen van de coating, is het belangrijk om eventuele luchtbellen te verwijderen. Dit doe je door voorzichtig met een ontluchtingsroller over het oppervlak te rollen.

Door deze tips op te volgen, zorg je ervoor dat je doe-het-zelf project een prachtig resultaat oplevert dat lang meegaat.

Werk veilig


Bij het werken met epoxy coating is het belangrijk om bepaalde veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Draag altijd beschermende kleding, zoals handschoenen en een veiligheidsbril, om direct contact met de huid en ogen te vermijden. Werk in een goed geventileerde ruimte om de dampen te minimaliseren en gebruik indien nodig een ademhalingsmasker. Zorg er ook voor dat je de instructies op de verpakking zorgvuldig leest en volgt.

Epoxy bestellen


Dit veelzijdige en sterke product is geschikt voor allerlei toepassingen. Of je nu je meubels wilt beschermen, een glanzende afwerking aan je kunstwerk wilt geven, of je aanrechtblad uv-bestendig wilt maken, epoxy coating is de perfecte keuze. Volg de bovenstaande stappen voor het aanbrengen van coating en geniet van een strak resultaat. Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste epoxy giethars? Neem contact met ons op, we helpen je graag.

Epoxywinkel: voor alles met epoxy


Bekijk de rest van onze webshop eens. Zo staat Epoxywinkel bekend om zijn (pu) gietvloeren, epoxyvloeren, vloercoatings, epoxy gietharsen & lijmen.

Bezig met laden...