2 componenten lijm

2 componenten lijm


Voor de hoogste kwaliteit koop je jouw 2 componenten lijm in bij de specialist. Epoxywinkel is al 10 jaar de specialist in epoxy en polyurethaan. Met een eigen fabriek in Apeldoorn durven we te zeggen dat wij tot een van de besten op de markt behoren. Doordat we alle 2 componenten lijmen direct inkopen bij de leveranciers kunnen we deze scherp geprijsd aanbieden. Bij bestellingen vanaf € 50 sturen we jouw artikelen gratis op!

check Scherp geprijsde lijmen
check Directe inkoop bij de leverancier
check Specialist in epoxy & polyurethaan
check Gratis verzending vanaf € 50
check IJzersterke harding door de 2 componenten
Sorteer op

6 producten

per pagina

Wat is 2 componenten lijm?

Twee componenten lijm is eigenlijk precies zoals de naam het al beschrijft: een lijm, bestaande uit 2 verschillende componenten. Waar bij een ‘normale’ lijm je het direct uit de tube haalt en het in contact met droge lucht uithardt, vindt de uithardende reactie bij 2 componenten lijm plaats zodra je de 2 componenten met elkaar mixt. Per lijm verschilt vervolgens de ‘open tijd’, waarin de lijm nog bewerkbaar is.

Assortiment twee componenten lijm

Epoxywinkel biedt verschillende soorten 2 componenten lijm aan van verschillende merken. Heb je een 2 componenten lijm nodig die in zeer korte tijd uithardt en opdroogt? Dan raden we je de 5 minuten lijm van Wilsor aan. Indien je heel precies te werk moet gaan, dan komt de lijmspuit van Wilsor goed van pas. Heb je veel lijm nodig, dan raden we de Basis Epoxyhars van Flow Resin aan. Hiermee heb je direct meer dan voldoende in huis.

 

Welke 2 componenten lijm heb ik nodig voor mijn project?

Omdat 2 componenten lijm zo veelzijdig is pas je het voor allerlei doeleinden toe. Wist je dat epoxy lijm niet alleen ijzersterk, handig te verwerken, maar ook chemisch bestendig en volledig waterdicht zijn? Bij de aanschaf van epoxy lijm, wil je het liefst een lijm waar je in de toekomst mogelijk nog andere klussen mee kunt lijmen. We lichten de diverse 2 componenten lijmen kort toe.

Wilsor 5 minuten epoxy lijm

Op zoek naar ijzersterke epoxy lijm, waar je zo mee uit de voeten kunt? Met de 5 minuten lijm van Wilsor ben je in een handomdraai klaar met het verlijmen van kunststof, metaal, hout, beton of keramiek.

Wilsor 30 minuten epoxy lijm

Dit is in principe dezelfde lijm, maar dan met een wat langere open tijd van 30 minuten. Deze langere verwerkingstijd geeft je meer tijd om je klus te klaren. Handig, wanneer je bijvoorbeeld grotere materialen moet verlijmen. Let erop dat de grotere lijmklussen met langere verwerkingstijden ook de onderdelen langer tegen elkaar aangehouden moeten worden. Lijmklemmen komen dan goed van pas!  

Wilsor 2 componenten lijmspuit

Een lijm die je gemakkelijk toe kunt passen, zonder dat daar andere hulpmiddelen bij te pas hoeven te komen. De epoxy en de harder vermengen al direct in de spuit, waarna je de lijm onmiddelijk aanbrengt. Klein verpakt en altijd handig om als hobbyklusser of vakman achter de hand te hebben.

Flow Resin Basis Epoxyhars

Met de basishars van Flow Resin haal je een voordelige voorraad aan 2 componenten lijm in huis. Pas de basis toe als ijzersterke verbinding tussen allerlei grondstoffen of pas het toe als primer, coating of om epoxy kunst mee te maken! Let wel dat deze epoxyhars vergelend is. Wil je jouw project uv-resistent maken, coat deze dan af met dit product van Flow Resin.

Droogtijd 2 componenten lijm

De droogtijd is per product weer anders en bepalend voor de keuze van jouw 2 componenten lijm. Bij Wilsor staat duidelijk aangegeven: 5 of 30 minuten open tijd. De lijmspuit heeft eveneens een korte verwerkingstijd, wat verklaarbaar is aangezien de lijmspuit gemaakt is voor kleinere verlijmingen. De Basis Epoxyhars van Flow Resin heeft daarentegen een veel langere verwerkingstijd van 8 uur. Perfect voor de verlijming van grote oppervlakten.

 

Sterke lijm

Een 2 componenten lijm staat bekend om zijn ijzersterke binding. De wijze waarop de lijm zijn werk doet is een bijzondere chemische reactie. De 2 componenten lijm bestaat uit een zogenoemde A- en B-component. Het A-component is de epoxy giethars. Het B-component is de harder. De harder zorgt ervoor dat de epoxy van zijn vloeibare vorm verandert in een vaste vorm. Het is eigenlijk een stukje scheikunde in twee kleine potjes.

Voordelen van epoxy lijm

Zoals we al aangaven is het belangrijkste voordeel van epoxy lijm dat het ijzersterk uithardt. Epoxy is zelfs twee maal zo sterk als beton! Een 2 componenten lijm is met name zo populair omdat het veelzijdig toepasbaar is. Een andere belangrijke eigenschap is bijvoorbeeld de waterafstotende eigenschap. Het is mogelijk om de 2 componenten lijm direct te gebruiken als sealer. Dit komt goed van pas bij boten of andere zaken die tegelijkertijd tegen weer en wind bestendig dienen te zijn.

Wat kan ik lijmen met epoxy?

Epoxy is een fantastische lijm voor allerlei soorten ondergronden, zoals: hout, beton, staal, polyester, steen, aluminium en epoxy. Een paar voorbeelden waar je 2 componenten lijm voor gebruikt:

  • Het lijmen van scheurtjes in je boot
  • Het waterdicht maken van onderdelen
  • Verlijming van badkameraccessoires
  • Verlijmen van vijveronderdelen
  • Kleine lijmklussen om het huis

 

Voor een zo mooi mogelijke afwerking schuur je de 2 componenten lijm licht op en overschilder je het oppervlak!

 

Bezig met laden...