Epoxylijm

Epoxylijm


Met epoxylijm bij de hand weet je zeker dat je je klus kunt klaren! Of je nou hout, steen, beton, aluminium, staal, polyester of epoxy moet lijmen: met epoxylijm zit je goed. Epoxy bestaat standaard uit twee componenten. Wanneer je deze bij elkaar voegt ontstaat er een chemische reactie, waardoor de epoxy uithardt. Je gebruikt per keer zo veel van het A- en B-component als nodig. Is jouw bestelling minstens €50? Dan is de verzending geheel gratis bij Epoxywinkel.

check Gratis verzending vanaf €50
check Bruikbaar voor o.a. hout, steen en aluminium
check Bestaande uit twee componenten
check Waterdicht & ijzersterk
check Transparante kleur
Sorteer op

12 producten

per pagina

Epoxylijm 2 componenten


Epoxylijm bestaat in tegenstelling tot andere lijmen uit twee verschillende componenten die je bij elkaar voegt om de lijmende werking te bewerkstelligen. We noemen dit het A- en B-component. Deze twee componenten zorgen tezamen voor een chemische reactie die ten eerste heel goed hecht en vervolgens volledig uithard. In tegenstelling tot een normale lijm werkt epoxylijm dus niet direct door enkel de vloeistof aan te brengen.Wat is epoxylijm?


Epoxylijm werd voor het eerst ontwikkeld in 1939 in Duitsland. Met epoxylijm kan je allerlei verschillende grondstoffen verlijmen, zoals hout, steen, beton, aluminium, staal, polyester of epoxy. Omdat epoxylijm uit twee componenten bestaat heeft het een extra sterke en bovendien waterdichte werking. Epoxy is zelfs tweemaal zo sterk als beton. Epoxy kan op diverse manieren gefabriceerd zijn, waardoor het een zeer veelzijdig product is. Zo bestaan er dan ook diverse types epoxylijmen met ieder weer hun eigen voordelige eigenschappen.


aanbrengen epoxylijm op houtenhandvat

Hoe sterk is epoxylijm?


Epoxylijm is erg gewild vanwege de zeer sterke hechtingseigenschappen. De sterkte van epoxylijm wordt gemeten aan de hand van de trek- en drukkracht. De druk- en treksterkte is wel tweemaal zo groot als die van beton. De chemische reactie die ontstaat wanneer de twee componenten met elkaar worden vermengd, is zo sterk dat er altijd ten strengste wordt aanbevolen om beschermende handschoenen te dragen, om huidcontact te voorkomen.Wat is de gemiddelde hardingstijd van epoxylijm?


Epoxylijm kan op verschillende manieren worden geproduceerd. Binnen ons assortiment bieden we drie verschillende soorten epoxylijm van het merk Wilsor aan. De ene epoxylijm heeft een droogtijd van 5 minuten, de ander van 30 minuten. De lijmspuit is “sneldrogend”.Voor welke grondstoffen kan ik epoxylijm gebruiken?


Een ander voordeel van epoxylijm is dat het voor zoveel verschillende doeleinden inzetbaar is. We sommen de bekendste grondstoffen voor je op. Bekijk per product voor welke grondstoffen de epoxylijm geschikt is.


Epoxylijm aluminium


Met epoxylijm kan je uitstekend aluminium verlijmen met harde kunststoffen, aluminium, of RVS. Je kunt de epoxylijm gebruiken op onbehandelde metalen en hebt hier geen primer voor nodig.


Epoxylijm carbon


Ook het verlijmen van carbon met glasvezel is een mogelijkheid met epoxylijm. In sommige gevallen is deze epoxylijm dan ook zwart van kleur. Dit zorgt niet alleen voor een goede hechting, maar ook een mooie verwerking.


Epoxylijm hout


Wanneer epoxylijm wordt ingezet op hout, dan is dit veelal om kieren en scheuren waterdicht te maken. Stel u heeft hout in uw tuin, dan kunt u de beschadigingen opvullen met epoxylijm en zo beter bestand maken tegen weersinvloeden.


Epoxylijm metaal


Bij epoxylijm voor metaal kan je denken aan het verlijmen van gereedschap, auto-onderdelen, tuinhekken of gaten in je radiator.De voordelen van epoxylijm


    • Epoxylijm verroest niet en is 100% waterbestendig

    • Epoxylijm is inzetbaar voor de verlijming van allerlei typen grondstoffen

    • Epoxylijm is ook zeer geschikt voor de onderhoud van je boot

    • Er bestaan speciale epoxylijmen die ook zeer hittebestendig zijnBezig met laden...