Rubberlijm

Rubberlijm


Wat doe je nou met rubberen strips die loskomen? Gebruik hiervoor een speciale rubberlijm. Het grote verschil met andere soorten lijmen is dat rubberlijm na uitharding elastisch en flexibel blijft. Dit is perfect voor de functies van rubberen materialen. Ook bij scheurtjes of barstjes in rubber maak je deze weer waterdicht door het te lijmen met rubberlijm. Binnen ons assortiment vind je 100% water- en vochtbestendige rubberlijmen.

check Geschikt voor verschillende typen materialen
check 100% waterbestendig
check Elastische en flexibele uitharding
check Epoxywinkel: al 10 jaar jouw betrouwbare webshop
check Transparante dekking
Sorteer op

4 producten

per pagina

Voordelen van rubberlijm


Rubberlijm is ontwikkeld om rubber op rubber te lijmen of om rubber op een andere ondergrond te lijmen, zoals kunststof, metaal, leder, hout of textiel. Dit maakt rubber uitermate geschikt om bijvoorbeeld auto-onderdelen te verlijmen, te denken valt aan rubberen strips. Maar ook het verlijmen van je rubberen tafeltennisbatje of je rubberen vloer. Rubberlijm is zo gemaakt dat het niet verstijft, maar flexibel met het rubber blijft meebewegen. Ook wanneer de lijm volledig is opgedroogd.


100% watervaste rubberlijm


Rubber passen we veelal toe op plekken die een waterbestendige functionering dienen te hebben. Rubber heeft bijzondere eigenschappen die andere grondstoffen niet hebben: het is ontzettend flexibel en tegelijkertijd volledig waterdicht. Wil je rubber verlijmen, dan dient de lijm gelijksoortige kwaliteiten te bevatten, om te profiteren van de bijzondere eigenschappen. Om deze reden is rubberlijm volledig waterdicht gemaakt.


Flexibele rubberlijm


Bijna alle lijmen harden uit na volledige droging. In sommige gevallen is dit wenselijk, zoals bij secondelijm. Hierdoor ben je verzekerd van een permanente verlijming die niet verschuift. Omdat rubber flexibel is, dient de lijm ook met die flexibiliteit mee te kunnen bewegen. Rubberlijm droogt volledig op, maar blijft een soort van opgedroogde gel die niet volledig vast is.



Autorubbers verlijmen


Voertuigen dienen volledig waterdicht te zijn. Rubbers zijn een perfecte uitkomst voor alle kieren en aansluitingen om die waterbestendigheid te realiseren. Na verloop van tijd kan de lijm wegslijten waardoor de afsluitende rubbers loslaten. Bij wat oudere auto’s zien we dit veelal bij de zijruiten gebeuren. Deze rubbers krijgen het meest te verduren, aangezien de ruiten er regelmatig langs glijden. Deze rubbers kan je onder andere weer vastlijmen met behulp van een beetje rubberlijm.



Transparante of zwarte rubberlijm


Er bestaan verschillende kleuren rubberlijm. Bij de verlijming van een rubberen vloer of ondervloer maakt de kleur van de lijm niet uit, maar bij de verlijming van je autorubbers wil je deze onzichtbaar verwerken. Kies in dat geval voor een transparante of zwartgekleurde rubberlijm. Bij de productinformatie binnen ons assortiment vind je de nodige informatie voor de juiste toepassing.

Lijmresten verwijderen


Ben je net klaar met je lijmklus en blijken er toch nog wat lijmresten zichtbaar te zijn? Verwijder deze dan zo snel mogelijk met wat aceton. Wanneer de rubberlijm volledig opgedroogd is, is het des te lastiger om de lijmresten te verwijderen. Ga daarom secuur ter werk. Na volledige uitharding is het niet meer mogelijk om de resten met aceton te verwijderen, maar dien je de lijmresten weg te snijden.



Rubberscheuren herstellen


Rubber bestaat uit verschillende soorten kwaliteiten. Rubber van lagere kwaliteit kan na verloop van tijd gaan scheuren. Een simpele tip om te voorkomen dat een scheur maar verder blijft scheuren: verhit een kleine naald met een aansteker en prik een gaatje op het punt waar de scheur begint of eindigt. Door het gaatje ‘stop’ je de scheur. Zodra je in het bezit bent van de gepaste rubberlijm pas je de nodige hoeveelheid toe. Plak de scheur dicht en verwijder direct overbodige lijmresten.



Waar gebruik je rubberlijm voor?


Rubberlijm kan je voor allerlei verschillende rubberen materialen en objecten toepassen. We sommen de bekendste voorbeelden voor je op:

  • Autorubbers

  • Tafeltennisbatjes

  • Rubberen vloeren

  • Vloerverwarmingssystemen

  • Fietszadels

  • Schoenzolen

  • Bougiekabels

  • Fietsbanden

  • Reddingsboten

Naast rubberen materialen is het ook mogelijk om rubber te verlijmen aan andere soorten materialen of ondergronden.

Bezig met laden...