Ondervloer

Ondervloer voor parket


Voordat je zelf een parketvloer aan gaat leggen, is het belangrijk om te kiezen voor een goede ondervloer. Het zorgt niet alleen voor een mooi eindresultaat, maar een ondervloer reduceert ook het geluid van voetstappen, verbetert het loopcomfort en zorgt voor een goede warmte isolatie. Bij Epoxywinkel.nl vind je verschillende soorten ondervloeren en haal je direct alles in huis voor het aanleggen en onderhouden van jouw parketvloer.

check Platform met uitsluitend A-merken
check Hulp nodig? Bel met onze experts!
check Al je klusbenodigdheden onder 1 dak
check Binnen enkele dagen in huis
Sorteer op sort-descending

5 producten

per pagina

Voorkom geluidsoverlast met een ondervloer

Een ondervloer vormt een goede basis voor jouw parketvloer. Ben je bang voor geluidsoverlast? Doe jezelf en je buren dan een plezier en kies voor een geluiddempende ondervloer van UZIN. Zo vergroot je je wooncomfort en ben je verzekerd van een goede ondergrond voor jouw parketvloer. De ondervloer met de beste geluidsreductie in ons assortiment, is de UZIN Mulitmoll Top 12 (ca. 13 dB).

Voorbereiding van de ondergrond

De ondervloeren van UZIN zijn toepasbaar op ondergronden die kans hebben op scheurvorming en vangen hoogteverschillen op. Toch is het belangrijk om de ondergrond van te voren goed te controleren. Deze moet vast, vlak, droog en vetvrij zijn. Dit laatste doe je met aceton.

Bevat de ondervloer losse delen of onstabiele lagen? Verwijder deze dan eerst door de ondergrond te schuren.

Bestel aceton

Een ondervloer aanleggen in 3 stappen

Een ondervloer voor parket is gemakkelijk zelf aan te leggen. Volg ons stappenplan en ga direct aan de slag.

Stap 1: Platen op maat maken

Leg de platen op de grond en controleer of er geen kruisvoegen ontstaan. Maak de platen vervolgens op maat met een trapezium mes, decoupeerzaag of cirkelzaag. Bij minerale ondergrond houd je ongeveer 5 mm afstand tot de muur, bij houten ondergrond ca. 15 mm aanhouden.

Stap 2: Lijmlaag aanbrengen

Breng de lijm gelijkmatig op de ondergrond aan. Check van te voren wat de verwerkingstijd van het product is om te voorkomen dat de lijm niet goed plakt.

Stap 3: Ondervloer aanleggen

Leg de platen in het verse lijmbed en druk het goed aan met een zware roller of een aanwrijfplank. De vlakken met verlijmde planten zijn - afhankelijk van de lijmsoort - na 12 tot 24 uur klaar om bekleed te worden.

Waarom is een ondervloer nodig?

Ook al is de ondergrond helemaal vlak, dan nog is het belangrijk om onder je parket een ondervloer als basis aan te brengen. Wij sommen de voordelen voor je op:

1. Een ondervloer stabiliseert

Doordat een ondervloer voor stabilisatie zorgt, zal het parket mooi blijven liggen en minder snel beschadigen.

2. Egaliseren

De ondervloeren van UZIN vangen hoogteverschillen op en hebben een egaliserende werking. Deze werken dus oneffenheden in de ondergrond weg.

3. Isolerend

Een ondervloer zorgt ervoor dat de warmte in de ruimte blijft en het houdt optrekkende kou vanuit de grond tegen.

4. Geluiddempend

Dankzij de geluidsreducerende werking zal je voetstappen en ander contactgeluid minder goed horen. Ideaal als je bijvoorbeeld in een appartement woont.

5. Vochtwerend

Op de begane grond is het belangrijk om te kiezen voor een vochtwerende ondervloer. Hierdoor bescherm je het laminaat tegen vocht.

Een parketvloer combineren met vloerverwarming

Niet elke ondervloer of elke houten vloer is geschikt voor vloerverwarming. Hoe gevoeliger het hout is voor externe omstandigheden, hoe minder geschikt. In principe wordt een eiken houten vloer het meest toegepast op vloerverwarming. Heb je een vlakke ondervloer? Dan kan er rechtstreeks verlijmd worden op over de leidingen. Je kunt het best de sleuven om de leidingen eerst dichtzetten met 2K PU parketlijm en vervolgens met een grove kitstrijker het parket verlijmen. Wil je er zeker van zijn dat jouw parket mooi blijft liggen? Zorg er dan voor dat je de vloerverwarming op een constante temperatuur houdt, zonder te veel schommelingen. De luchtvochtigheid dient minimaal 45% te zijn. Dit kun je goed regelen met een luchtbevochtiger.

4 soorten ondervloeren van UZIN

Bij Epoxywinkel.nl vind je verschillende soorten ondervloeren. Heb je hulp nodig met het kiezen van de juiste ondervloer? Neem dan telefonisch contact klantenservice op met een van onze experts en laat je gratis adviseren!

UZIN Multimoll Top 4

UZIN Multimoll Top 4 is geschikt voor meegaande ondergronden zoals hout. Deze ondervloer vormt de perfecte basis voor jouw parketvloer, reduceert geluid en isoleert warmte.

✔ Egaliseert bestaande ondergronden ✔ Gemakkelijk zelf aan te leggen ✔ Geringe laagdikte (ca. 4 mm) ✔ Verhoogt het loop- en wooncomfort ✔ Milieuvriendelijk ✔ Isoleert warmte 0,042 m2 K/W✔ Geschikt voor hoge belasting (ca. 5 KN/m2)

UZIN Multimoll Top 7

UZIN Multimoll Top 7 is een met kunsthars gebonden polyestervezelplaat. Deze ondervloer bevat meerdere lagen en reduceert geluid, isoleert warmte en vangt hoogteverschillen op.

✔ Basis voor je parketvloer ✔ Makkelijk zelf aan te leggen✔ Vangt hoogteverschillen op✔ Verhoogt het loop- en wooncomfort✔ Warmte-isolerend (ca. 0,088 m2 K/W)✔ Geluidreducerend (ca. 12 dB met parket)✔ Geschikt voor hoge belasting (ca. 5 KN/m2)✔ Universeel inzetbaar

UZIN Multimoll Top 12

UZIN Multimoll Top 12 s een ondervloer die je gemakkelijk zelf kunt verlijmen. Deze tussenvloer is geluiddempend, isoleert warmte goed en verbetert het loopcomfort. Onmisbaar dus wanneer je een parketvloer aan gaat leggen. Deze ondervloer vangt bovendien hoogteverschillen van de ondergrond op. Dat betekent dat je het kan gebruiken op ondergronden die snel scheuren of oneffenheden bevatten.

✔ Basis voor je parketvloer ✔ Eenvoudig zelf aan te leggen✔ Vangt hoogteverschillen van de ondergrond op✔ Verhoogt het loopcomfort✔ Warmte-isolerend (0,127 m2 K/W)✔ Verbetert contactgeluid (ca. 13 dB met parket)✔ Geschikt voor hoge belasting (ca. 5 KN/m2)✔ Universeel inzetbaar

UZIN Multimoll Vlies

UZIN Multimoll Vlies is een verlijmbare vliesonderlaag voor verlijmde parket- en laminaatvloeren. Het kunstharsgebonden polyestervlies vermindert de spanning van de ondergrond en versterkt het.

✔ Gemakkelijk te leggen ✔ Bouwt spanningen af ✔ Eenvoudig te snijden ✔ Geschikt voor alle soorten parketlijmen ✔ Dampdoorlatend en ademend ✔ Geschikt voor warmwater vloerverwarming

loader
Bezig met laden...