Epoxy kunst: 4 leuke DIY’s die je gemakkelijk zelf kan doen

epoxy kunst
10 augustus 2020 909 view(s)

Met epoxy kun je alle kanten op! Wist je bijvoorbeeld dat je zelf leuke epoxy kunst kunt maken? Van hippe sieraden tot een prachtige tafel met een marmerlook. Wij schotelen jou 4 inspirerende DIY’s voor.

 


1. Kleurrijke epoxy onderzetters

 

Steel de show met je eigen, unieke onderzetters van epoxy. Wees creatief en maak je eigen creaties die perfect passen bij jouw stijl en interieur. In onze handleiding leggen wij je stap voor stap hoe je deze epoxy kunst maakt.


Bekijk het stappenplan


2. Zo maak je Resin Art schilderijen (epoxy kunst)

 

Ben je graag creatief bezig? Dan ben je vast fan van Resin Art schilderijen. Deze epoxy kunst maak je gemakkelijk zelf met behulp van epoxy en pigmenten. Door verschillende kleuren door elkaar heen te gieten, creëer je een bijzonder effect. Wat dacht je bijvoorbeeld van de prachtige metallic pigmenten van PourPoxy?

 

Stap 1: de voorbereiding

 

Als je aan de slag gaat met epoxy, is het allereerst belangrijk om handschoenen te dragen. Epoxy kan de huid namelijk irriteren.

Kies vervolgens een ondergrond waarop je de epoxy kunst wil maken. Epoxy hecht op veel soorten ondergrond, waaronder mdf, plastic en hout.

Bevestig tape rondom de ondergrond. Zorg ervoor dat deze stevig vast zit en minimaal 1 centimeter hoog is. Zo voorkom je dat je te veel epoxy giethars verliest wanneer je gaat gieten.

 

Stap 2: epoxy gieten

 

Met de epoxycomponenten op de juiste manier. Als je meerdere kleuren gebruikt, meng je de pigmenten en de epoxy elk in een aparte mengbeker.

Het is het makkelijkste om te beginnen met de donkerste kleur. Giet de epoxy op het oppervlak en verspreid het eventueel met een roller of een roerstaafje. Vervolgens kun je aan de slag met de andere kleuren. Wees creatief en giet de kleuren op verschillende manieren op het oppervlak. Je kan het patroon nog perfectioneren met een roerstaafje. Door de ondergrond voorzichtig heen en weer te wiegen, zorg je er bovendien voor dat de pigmenten mooi in elkaar overlopen.

 

Stap 3: de afwerking van epoxy kunst

 

Ben je tevreden over jouw epoxy kunst? Verwijder dan alle luchtbelletjes met een gasbrander.

Laat het kunstwerk goed drogen en haal de tape eraf als de epoxy hard genoeg is. Door de rand voorzichtig te verwarmen met een gasbrander wordt deze mooi glad.

Klaar is jouw epoxy kunstwerk!

 


3. Creëer een tafel met een marmerlook

 

Geef jouw tafel of bijzettafel een upgrade en creëer met epoxy een marmerlook. In onze inspirerende video’s leggen wij je stap voor stap uit hoe je dit gemakkelijk zelf doet.


Ga naar ons YouTube-kanaal voor meer inspiratie4. Bijzondere en unieke epoxy sieraden maken

 

Van ringen tot armbanden en van broches tot kettingen. Wist je dat je met epoxy ook sieraden kunt maken? Niet alleen mooi voor jezelf, maar ook leuk om cadeau te geven!


Lees meer over epoxy sieraden maken

Bezig met laden...