DIY: zo maak je zelf epoxy onderzetters

epoxy onderzetters
Geplaatst in: Epoxy kunst maken

Geef je interieur een persoonlijke touch en maak je eigen epoxy onderzetters. Het is gemakkelijk zelf te doen en het is een manier om lekker creatief bezig te zijn. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je met deze DIY aan de slag kan gaan.

 

Benodigdheden


 

✔ Epoxy giethars (naar keuze):

UV snel: tot 5 mm dik
UV traag: tot 5 cm dik
UV zeer traag: tot 10 cm dik

Kleurpigmenten (naar keuze)
Mengbekers
✔ Mengspatels
Gasbrander
✔ Siliconen mal voor onderzetters 


Stap 1: Leg alle materialen klaar

 

Voordat je aan de slag gaat met het maken van epoxy onderzetters, moet je alle materialen klaarzetten en de werkruimte voorbereiden. Om te voorkomen dat epoxy op je werktafel komt, kun je deze het best beschermen met afdekfolie.

Verzamel vervolgens een aantal siliconen mallen waarin je de epoxy gaat gieten.

 

Stap 2: epoxy mengen

 

Het is tijd om de epoxy te gaan mengen. Volg de instructie op de verpakking en verdeel de gemengde epoxy giethars over een aantal kleine mengbekers. Meng dit alles nog een keer en voeg aan de bekers de kleurpigmenten toe. Je kan ook verschillende pigmenten mixen om zo je eigen kleuren te creëren.

 

Stap 3: epoxy onderzetters gieten

 

Nu kun je aan de slag met het gieten van de (gekleurde) pigmenten. Begin met de donkerste kleur en voeg vervolgens de lichtere tinten toe. Giet steeds kleine beetjes in de mal en meng de kleuren met elkaar om leuke effecten te creëren.

 

Stap 4: afwerking

 

Als je tevreden bent over de look van je epoxy onderzetters, verwijder je de luchtbelletjes met een gasbrander. Doe dit niet te lang, want dan kan de hars verkleuren.

Als de epoxy hard genoeg is, kun je deze uit de mal halen. Met de brander kun je de randjes nog mooi glad maken. Daarna zijn jouw epoxy onderzetters klaar om gebruikt te worden!


Ga naar ons YouTube-kanaal voor meer inspiratie

10 augustus 2020
6101 view(s)
Vond je dit bericht leuk?
0
0