Epoxy sieraden maken? Dit zijn de leukste ideeën

epoxy sieraden maken
Geplaatst in: Epoxy giethars

Epoxy sieraden maken? Dit zijn de leukste ideeën

Wil jij zelf epoxy sieraden maken? De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt je creativiteit de vrije loop laten gaan. Bovendien is het erg gemakkelijk zelf te doen en creëer je unieke ontwerpen. Zo kun je bij Epoxywinkel kiezen uit meer dan 200 kleurpigmenten en 24 prachtige metallic kleuren.

Graag inspireren wij je met een aantal leuke ideeën.

 


1. Epoxy sieraden met bloemen

 

Epoxy kun je gebruiken voor het ingieten van dierbare of mooie items. Zo kun je ook bloemen bedekken met de hars, waardoor deze lijken te zweven. Maak bijvoorbeeld zelf een hanger van epoxy, een ring of een armband. Gebruik hiervoor een transparante epoxy giethars en een klein bloemetje naar keuze. Leg deze in een mal en giet de hars hier overheen. Het enige wat je hoeft te doen, is het geheel te laten drogen.

Om luchtbellen te voorkomen, kun je het best het oppervlak vluchtig warm maken met een gasbrander.

 


2. Meng verschillende kleuren

 

Ga aan de slag met kleurpigmenten en geef jouw epoxy sieraad een unieke uitstraling. Je kan natuurlijk voor slechts 1 kleur gaan, maar je kan er ook voor kiezen om verschillende pigmenten met elkaar te mixen.

Meng alle pigmenten in een aparte mengbeker met de epoxy. Op deze manier kun je ze op een speelse manier samengieten waardoor een soort gemêleerd effect ontstaat.

Een andere manier om verschillende kleuren te mixen, is door dit per laag te doen. Giet telkens een laag gekleurd epoxy in de mal en laat dit goed drogen. Giet vervolgens een andere kleur hier overheen, laat dit weer drogen en werk op dezelfde manier verder. Zo zie je alle kleuren laag voor laag in jouw epoxy sieraad!

 


3. Epoxy sieraden maken met glitters

 

Je kan epoxy mengen met pigmenten, maar ook met glitters of kleurvlokken. Op deze manier creëer je een speels effect en je epoxy sieraad zal prachtig glinsteren in het zonlicht.Bestel epoxy giethars voor sieraden maken

9 augustus 2020
Vond je dit bericht leuk?
0
0