UZIN NC 110 20kg

€ 37,99
Beschikbaarheid: Op voorraad
Verwachte levertijd 1 - 2 werkdag(en)
Omschrijving:
check Voor laagdiktes tot 50mm
check Geschikt voor vloerverwarming
check Zeer vloeiend
Merken waar wij trots op zijn

Omschrijving en toepassing

UZIN NC 110 NEU Gipsegalisatie is een zeer goed vloeiende egalisatie op basis van calciumsulfaat als ondergrond voor verlijmingswerkzaamheden. Voor toepassing binnen. De verbeterde versie heeft een hogere buig- en treksterkte.

UZIN NC 110 NEU ontwikkelt bij het droogproces nauwelijks spanning. Dit heeft een zeer positieve uitwerking bij het uitvlakken van de egalisatie in grotere laagdiktes en vooral in combinatie met instabiele ondergronden. Zelfs kritische ondergronden in renovatieprojecten kunnen meestal behouden blijven waardoor een omvangrijke vloeropbouw wegvalt en daarmee veel tijd en kosten bespaard worden. Ook bij langer open liggende dikke egalisatielagen is geen scheurvorming te verwachten. Door een nieuwe grondstoftechnologie is het resultaat een onovertroffen vloei verbonden met een homogene en egale oppervlakteoptiek.

De egalisatie is sneller drogend en in de categorie van gipsegalisaties onovertroffen snel legklaar.

Geschikt voor:

 • Het leggen van alle soorten textiele en elastische vloerbedekking.
 • Het leggen van lamel (meerlaags) parket in combi-natie met Pallmann/UZIN 1-K STP-, MSP-, PU- of 2- K PU lijmen.
 • Geschikt voor vloerverwarming.
 • Hoge belasting in woon- en projectbereik.
 • Zwenkwielbelasting volgens DIN EN 12529 vanaf 1 mm laagdikte.

Eigenschappen/productvoordelen:

Bestanddelen: speciale bindmiddelen, minerale toeslagstoffen, redispergeerbare polymeren en additieven.

 • Zeer goed vloeiend
 • Zeer glad oppervlak
 • Zeer snel drogend
 • Nagenoeg spanningsvrij
 • Calciumsulfaat egalisatie
 • EMICODE EC 1 PLUS/zeer emissiearm
 • RAL UZ 113/Milieuvriendelijk, zeer emissiearm.

Verbruik

Het verbruik is circa 1,5kg per m2 per mm laagdikte.

Ondergrond

De ondergrond moet druk- en vormvast, blijvend droog, schoon en vrij van scheuren en stoffen zijn die afbreuk kunnen doen aan de hechting. Calciumsulfaat gietdekvloeren ontdoen van eventuele zwakke lagen door b.v. staalborstelen en/of schuren. De gemeten droge, zuivere en goed gestofzuigde on- dergrond eerst voorstrijken. Een goede voorstrijklaag zorgt voor een goede hechting. Daarnaast is ze ook belangrijk om te voorkomen dat het water uit de verse massa direct wordt opgenomen door de ondergrond, wat resulteert in een sterk verminderde vloei. Tevens zorgt de voorstrijk, als deze goed droog is, voor het „dichten” van de ondergrond, zodat zgn. luchtkraters en pinholes in de uitgeharde egalisatielaag worden geminimaliseerd.

Welke primer/voorstrijk heb ik nodig voor mijn vloer? Kijk hiervoor in het productinformatieblad onder het kopje 'product bijlagen' hierboven.

Voorkom kans op scheuren

Een egalisatie die strak tegen de muur wordt aangelegd biedt kans op toekomstige scheurvorming. Om dit te zoveel als mogelijk tegen te gaan is het advies om de vloer zogenaamd zwevend aan te brengen. Dit kan doormiddel van het aanbrengen van een kantstrook alvorens de egalisatie laag aan te brengen. Deze kantstrook is elastisch waardoor bij uitzetting van de vloer de kantstrook die uitzetting op zal vangen om zo scheuren zo goed mogelijk te voorkomen. Ook het gebruik van een Primer onder de egalisatie laag is aan te raden.

Meer informatie?

Kijk voor uitgebreidere product-, applicatie-, en veiligheidsinformatie betreffende UZIN NC 110 NEW onder het kopje ‘Product Bijlagen’ hierboven.

 

Meer informatie
Artikel nr.UZI_70208
EAN4024709702085
Verpakking van KGS20.00 kg
MerkUZIN

Upsell Products