UZIN NC 170 LevelStar 20kg

Voor nieuwbouw en renovatie Al na 6 uur legklaar De basis voor vrijwel alle vloerbedekkingen

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
Omschrijving
check Voor nieuwbouw en renovatie
check Al na 6 uur legklaar
check De basis voor vrijwel alle vloerbedekkingen
Artikel nr. UZI_70691

Omschrijving / UZIN NC 170 LevelStar 20kg

Omschrijving en toepassing:

UZIN NC 170 LevelStar NEU is een zeer goed vloeiende, sneldrogende uitvlakmassa met een zeer glad oppervlak voor dunne en dikke lagen op gipsgebonden ondergronden. Geschikt voor het maken van vlakke, legklare vloeroppervlakken als basis voor het installeren van vrijwel alle soorten vloerbedekkingen, meerlaags parket keramiek en natuursteen (min. 2 mm). De egalisatie is snel drogend en al na 6 uur legklaar. De UZIN NC 170 Levelstar NEU is verpompbaar en geschikt voor toepassing binnen.

Op anhydriet- /gipsgebonden ondergronden UZIN NC 110 toepassen.

Op houten ondergronden UZIN NC 175 of de UZIN NC 115 gebruiken.

Geschikt voor:

 • Het leggen van alle soorten textiele en elastische vloerbedekking
 • Het leggen van de meeste soorten parket in combinatie met Pallmann/UZIN 1-K STP-,MSP-, PU- of 2 K PU lijmen
 • Het leggen van keramiek en natuursteen
 • Hoge belasting in woon- en projectbereik
 • Zwenkwielbelasting volgens DIN EN 12529 vanaf 1 mm laagdikte.

Eigenschappen:

 • Uitermate goed vloeiend
 • Legklaar na 6 uur*
 • Zeer glad oppervlak
 • Zeer hoge drukvastheid
 • Zeer hoge buigtreksterkte
 • EMICODE EC 1 R PLUS / zeer emissiearm
 • Chromaatarm volgens Verordening (EG) nr. 1907/2006 ( REACH)
 • RAL UZ 113/Milieuvriendelijk, zeer emissiearm.

Productvoordelen/Eigenschappen:

UZIN NC 170 Levelstar NEU is dé premium egalisatie met de meest geavanceerde eigenschappen. Als gevolg van innovatieve bindmiddelcombinaties en innovatieve additieven slaagde men erin de verwerker zekerheid en snelheid te bieden bij installatie van bedekkingen. Door de speciale samenstelling ontstaat het Level Plus Effect S, die zich door een extreem goede vloei, snelle doorharding, een zeer glad oppervlak, een homogene en egale oppervlakteoptiek kenmerkt. Ondanks de hoge druk- en treksterkte zeer goed te schuren, mocht dit noodzakelijk zijn. De lijm laat zich door het zeer goed zuigende oppervlak gelijkmatig en moeiteloos opbrengen. Hierdoor ziet de bedekking er gladder en rustiger uit met betrekking tot gevoelige en elastische materialen. Schuurmiddelen en gereedschappen slijten minder en gaan dus langer mee.

UZIN NC 170 Levelstar NEU is dé egalisatie voor nieuwbouw en renovatie, voor intensief gebruikte vloeren, snelle belasting en gevuld met kwartszand geschikt in elke laagdikte. Een verwerker kan, bij normale omstandigheden, een elastische bedekking op egalisatie tot 5 mm al na 6 uur installeren. Zelfs bij hogere laagdiktes of mindere omstandigheden is de egalisatie zeer snel legklaar(zie tabel in het productinformatieblad).

Ondergrond

De ondergrond moet druk- en vormvast, blijvend droog, schoon en vrij van scheuren en stoffen zijn die afbreuk kunnen doen aan de hechting.

Verwerking

Mengverhouding: Ca. 5,20 liter schoon koud water per 20 kg poeder UZIN NC 170 LevelStar NEU De aangegeven hoeveelheid water in een UZIN mengkuip gieten. Elektrisch mengen m.b.v. een Wolff Korfmenger. Het poeder hier geleidelijk aan toevoegen tot een homogene, klontervrije massa is ontstaan. De gemengde massa even, max. 2 minuten, laten rijpen en nogmaals doorroeren. Het gemengde materiaal op de ondergrond gieten en verdelen met een vlakspaan of UZIN Egaliseerrakel. Stekelen met de UZIN Stekelroller direct na het rakelen of spanen levert een optimaal eindresultaat.

Verbruik

 • Laagdikte 1mm - 1,5kg per m2
 • Laagdikte 3mm - 4,5kg per m2
 • Laagdikte 10mm - 15kg per m2

Voorstrijk/primer kiezen

Voorkom kans op scheuren

Een egalisatie die strak tegen de muur wordt aangelegd biedt kans op toekomstige scheurvorming. Om dit te zoveel als mogelijk tegen te gaan is het advies om de vloer zogenaamd zwevend aan te brengen. Dit kan doormiddel van het aanbrengen van een kantstrook alvorens de egalisatie laag aan te brengen. Deze kantstrook is elastisch waardoor bij uitzetting van de vloer de kantstrook die uitzetting op zal vangen om zo scheuren zo goed mogelijk te voorkomen. Ook het gebruik van een Primer onder de egalisatie laag is aan te raden.

Meer informatie?

Kijk voor uitgebreidere product-, applicatie-, en veiligheidsinformatie betreffende UZIN NC 170 Levelstar onder het kopje ‘Product Bijlagen’ hierboven.

Meer informatie

Artikel nr.UZI_70691
EAN4042444706915
MerkUZIN

Product bijlagen

Bezig met laden...