Gietvloer woonkamer

Gietvloer woonkamer
25 januari 2022 0 view(s)

Droom jij ook van een prachtige gietvloer in je woonkamer? Nu is het ook mogelijk om die gietvloer zelf aan te brengen. Hiermee bespaar je op hoge kosten én heb je zelf de controle over het resultaat. Bij Epoxywinkel heb je de mogelijkheid om alles in huis te halen om zelf een gietvloer in je woonkamer te leggen. Daarnaast bieden we je handige tools aan, zodat je zeker weet dat je straks kunt gaan genieten van je zelfgelegde gietvloer. Je kunt gebruikmaken van de volgende 4 hulpmiddelen:

 

Welk type gietvloer past het best in mijn woonkamer?

Onze nummer één gietvloer voor in de woonkamer is de PU gietvloer UV. Deze vloer bestaat voor 100% uit polyurethaan, afgekort PU. PU voelt warm aan je voeten en is licht elastisch. Je kunt het uitstekend combineren met vloerverwarming. We bieden deze gietvloer in alle mogelijke RAL-kleuren aan. Een ander fantastisch voordeel is dat deze PU gietvloer uv-bestendig is. Hierdoor ben je verzekerd van een blijvend strak resultaat.

 

Gietvloer betonlook woonkamer

Wil je niet een egale kleur in je woonkamer, maar ben je meer fan van de betonlook? Ook dat is mogelijk met PU. Hier hebben gietvloerleggers een trucje voor. Je kiest niet één maar twee RAL-kleuren uit. Deze kleuren giet je beiden uit op de vloer, waarna je ze door elkaar heen vlindert. Deze beweging vraagt wel enige expertise en is te vergelijken met de technieken die stukadoors toepassen. Op deze manier geniet je van de welbekende voordelen van PU, in combinatie met de uitstraling van een betonnen vloer.

Wist je dat we onze gietvloeren ook in pakketvorm aanbieden? Hiermee ben je voordeliger uit. Ook de gietvloer met betonlook bieden we aan als pakket.

 

Betonnen gietvloer woonkamer

Er bestaan ook echte betonnen gietvloeren. We noemen deze vloeren in onze webshop Woonbeton. Hieronder vind je verschillende soorten vloer- en wandafwerkingen die in de basis uit beton bestaan. Ook dit resultaat ziet er verfijnd uit. Het verschil met een PU vloer is dat beton koel aanvoelt. Of je dit prettig vind, is per persoon afhankelijk. Let erop dat je bij woonbeton ook de vlindertechniek dient toe te passen. Dit omdat een basis van beton niet zo vloeibaar is als PU of epoxy. Hierbij geldt: hoe groter je vleug, hoe rustiger het resultaat eruitziet.

 

Woonkamer gietvloer ervaringen

Epoxywinkel nam contact op met verschillende klanten die bij ons een PU gietvloer hadden aangeschaft. We vroegen hen om kort te omschrijven hoe zij het leggen van de gietvloer hebben ervaren en of ze tevreden zijn met het eindresultaat.

 

Ik durfde het in het begin niet en heb daarom meerdere keren contact opgenomen met de klantenservice van de epoxy winkel. Ik heb het pakket op hun advies gekocht. Mijn buurman is erg handig en heeft moeten helpen want de gietvloer droogt weer en daar hoef je niet al te lang op te wachten. Ik ben blij met het resultaat maar kan me voorstellen dat deze baan niet voor iedereen weggelegd is. Nogmaals bedankt voor al het advies van Sven.

– Fien uit Hoogezand

 

Heel mooi geworden. Wij hebben de vloerverwarming laten leggen door een specialist. De gietvloer deed ik zelf. Ik heb gekozen voor een betonlook met ral 7040 en 7001. Kan deze combinatie aanbevelen!

– Johan uit Elst

 

Epoxywinkel vroeg mij een review te schrijven voor hun website. De gietvloer in de woonkamer heb ik niet zelf gestort maar online iemand ingehuurd om het te doen. Zo bespaarde ik honderden euro s. Ik vind het er nu echt gaaf uit zien. Het enige nadeel is dat het lang duurde. Ik heb de huiskamer en de keuken een paar dagen niet kunnen gebruiken omdat het een paar lagen koste. Dat is het enige minpuntje verder ben ik tevreden.

– Berdina uit Steenbergen

 

Grijze gietvloer woonkamer

Grijs is zonder meer de populairste gietvloerkleur van dit moment. Epoxywinkel biedt meer dan 40 tinten grijs aan. Hierbij vindt je grijstinten die neigen naar de kleuren bruin, beige en groen. Hoe kies je nou de juiste kleur? De populairste grijstinten zijn:

  • RAL 7001: dit is van het rijtje de sterkste en diepste grijskleur.

  • RAL 7030: we noemen dit ook wel steengrijs. Deze teint is groengrijzig.

  • RAL 7032: deze kleur is veel lichter dan voorgaanden en heeft ook een groene teint.

  • RAL 7035: bij uitstek de allerpopulairste grijskleur. De kleur is zacht en licht.

  • RAL 7047: ook een zachte kleur grijs, maar een tikkeltje donker dan de 7035.

 

Woonkamer inrichten in 5 stappen
 

1.     Kies je woonstijl

De vrijheid die je hierin hebt is afhankelijk van de inboedel die je al hebt en de meubelen die je nog aan moet schaffen. Om gericht te werk te gaan en ervoor te zorgen dat jouw interieur straks een mooi geheel wordt, kies je als eerste jouw interieurstijl uit: industrieel, landelijk, Scandinavisch of bohemien?

2.     Kies je kleurenpalet

Lichte kleuren betekenen niet automatisch meer rust, zoals wel  vaak gedacht wordt. Een donkere woonkamer kan juist zorgen voor een prikkelarme omgeving. We adviseren je om inspiratie op te doen online of door een paar woonmagazines in te slaan. Hierdoor vind je voldoende voorbeelden van de kleurmogelijkheden.

3.     Kies je vloer en wanden uit

Kies vervolgens de basis van je woonkamer uit, om te starten met je vloeren en wanden. Kies je voor een PU gietvloer dan heb je een veelzijdige basis, waarmee je nog alle kanten op kunt. Voor je wanden kies je waar je meer rust wenst en waar je de aandacht naartoe wilt trekken.

4.     Bepaal wat je centerpiece wordt

Het leuke aan inrichten is het verzamelen van je interieur. Neem hier ruim de tijd voor en overhaast het niet. Een aantrekkelijk interieur ontstaat niet in een dag, maar stel je met zorg samen. Indien je niet weet waar je moet beginnen, kies je als eerst voor je centerpiece. Bijvoorbeeld dat antieke kastje van je oma met het houten detailwerk. Neem dit als basis en ga op zoek naar andere meubelen en decoratiestukken die daarbij passen.

5.     Kleed je woonkamer aan

Wanneer de vloeren zijn gelegd, de muren zijn gestoffeerd en de meubelen staan, dan mag je beginnen met (misschien wel de leukste) laatste stap: de decoraties. Je kunt de decoratie kant en klaar inslaan, maar het is ook mogelijk om zelf aan de knutsel te gaan. Wist je dat Epoxywinkel ook epoxy giethars aanbiedt? Hiermee maak je jouw eigen epoxy kunst. Bekijk ook eens ons Instagram-account om inspiratie op te doen!

 

Gietvloer woonkamer: veelgestelde vragen

Krijgt een gietvloer in mijn woonkamer snel krassen?

Loop je met schoenen in huis of heb je huisdieren of kinderen in huis, die zorgen voor een hogere mate van verbruik van de vloer, dan raden we je aan om de vloer af te toppen met een PU Topcoat. Hierdoor ben je verzekerd van een blijvend schitterend resultaat.

Is een gietvloer in de woonkamer ook uv-bestendig?

Ja. We bieden twee soorten gietvloeren aan, een met en een zonder uv-filter. Valt er veel licht in je woonkamer, dan heb je met een uv-filter gegarandeerd een knappe vloer met een vaste kleur. Donkere woonkamers die nauwelijks licht binnenkrijgen, hoeven niet noodzakelijk een uv-filter te hebben.

Hoe kies ik de juiste decoratie voor mijn woonkamer?

Het kiezen van decoratie kan nog best een dingetje zijn. Kijk je naar bekende woonprogramma’s, dan hoor je vaak: ik zou er zelf niet voor hebben gekozen, maar het complete resultaat is verbluffend. Met decoratie is het leuk om te spelen. Kies daarom eens voor iets waar je normaliter niet direct voor zou gaan. Zoek voorbeelden op van sfeerimpressies en probeer de stijl te kopiëren door soortgelijke decoratiestukken bij elkaar te verzamelen.

Kan een gietvloer in mijn woonkamer samen met vloerverwarming?

Ja, een PU gietvloer gaat zelfs buitengewoon goed samen met vloerverwarming. PU geleidt namelijk zeer goed, waardoor je woonkamer in no-time is opgewarmd. Dit scheelt ook weer op de gasrekening!  

 

Heb je nog vragen? Stel ze hieronder in de comments! 

Opmerkingen
Leave your comment
Your email address will not be published
Bezig met laden...