Gietvloer met vloerverwarming? Let dan hier op!

gietvloer met vloerverwarming
12 februari 2020 87 view(s)

Wist je dat een gietvloer onwijs goed te combineren is met vloerverwarming? Het is om meerdere redenen een gouden combinatie. Omdat een gietvloer erg dun is en direct op de ondervloer ligt, komt de warmte namelijk heel goed door de vloer heen. Beter dan bij andere vloeren het geval is. Ook past het materiaal van de gietvloer zich snel aan aan de omgevingstemperatuur. Dat maakt dat de vloerverwarming de ruimte snel kan verwarmen en daardoor is het energiezuinig.Waar rekening mee houden?

 

Wil je vloerverwarming combineren met een gietvloer? Dan zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Dit zijn ze:

- Tijdens het aanbrengen van de gietvloer is het belangrijk dat de vloerverwarming uitgeschakeld is.

- Na het aanbrengen van de gietvloer moet de vloerverwarming nog 14 dagen uit blijven.

- Voer voor het eerste gebruik van de vloer en de vloerverwarming het opstookprotocol uit. Deze vind je hier. Volgens dit protocol kan de vloer langzaam in stappen van 5 graden Celsius op de gewenste temperatuur gebracht worden.

- De watertemperatuur van de vloerverwarming mag nooit hoger zijn dan 40 graden Celsius.

 

Welke gietvloer combineren met vloerverwarming?

 

Wij raden je voor in een woning een Polyurethaan Gietvloer aan. Vooral omdat deze flexibel is en in combinatie met vloerverwarming voor het ultieme comfort zorgt. Maar ook onze andere soorten gietvloeren kunnen worden toegepast in combinatie met vloerverwarming

 

De voordelen van vloerverwarming

 

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming. Het heeft dan ook veel voordelen. Zo is het energiezuinig als het gecombineerd is met een warmte doorlatende vloer als een gietvloer. Ook past vloerverwarming perfect bij een strak en modern interieur. Met vloerverwarming zijn er geen radiatoren meer nodig wat mooi rustig oogt. Daarnaast bevordert vloerverwarming ook de luchtcirculatie en luchtvochtigheid waardoor de lucht in huis schoner is. Alleen maar voordelen dus!Ontdek onze kant-en-klare PU gietvloerpakketten

loader
Bezig met laden...