FLOW RESIN EP Gietvloer Industrie

IJzersterke vloer voor middelzware tot zware belasting Ook antislip te maken voor een veilige werkomgeving Breng belijning aan voor een extra efficiënte en veilige werkomgeving Wordt op jouw gewenste kleur geleverd, dus pigment inmengen niet nodig

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
Omschrijving
check IJzersterke vloer voor middelzware tot zware belasting
check Ook antislip te maken voor een veilige werkomgeving
check Breng belijning aan voor een extra efficiënte en veilige werkomgeving
check Wordt op jouw gewenste kleur geleverd, dus pigment inmengen niet nodig
Artikel nr. FLR_EPINDUSTRYCONFIG
minus plus

Omschrijving / FLOW RESIN EP Gietvloer Industrie

Deze twee-componenten, oplosmiddelvrije, glanzende, Flow Resin EP Gietvloer Industrie is een op kleur bestelbare gietvloer op basis van epoxyhars voor ruimtes met middelzware tot zware belasting.

Lees ook zeker het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing voor handige tips en hoe je eenvoudig een vloercoating aanbrengt

Toepassing

De Flow Resin EP Gietvloer Industrie kan toegepast worden als gekleurde ijzersterke vloer in:

 • Magazijnen
 • Werkplaatsen
 • Productieruimtes
 • Fabrieken
 • Garages

(Technische) Eigenschappen

 • Glanzend uiterlijk
 • Naadloos en vloeistofdicht

 • Eenvoudige applicatie

 • Goede slijtvastheid

 • Opplosmiddelvrij
 • Goed te reinigen

 • Goede dekking

 • Hoge chemische resistentie

 • Goede mechanische belastbaarheid na uitharding

Verbruik

Het aanbevolen verbruik van dit product is tussen de 2,5 tot 3kg/m2. Bij een ruimte van 40m2 heb je dan 40m2*3= 120kg Gietvloer nodig. Dit zijn dan 5 blikken van 25kg = 125kg.

Matte toplaag

Indien de gietvloer wordt toegepast zonder toplaag is deze glanzend. Voor een matte toplaag dient Flow Resin PU Transparante Toplak toegepast te worden.

Efficiency verhogende- en veiligheidsbelijning aanbrengen op Gietvloer Industrie

De meeste bedrijven kiezen voor het aanbrengen van belijning op hun gietvloer voor veiligheid maar ook vanuit een praktisch indelingsperspectief van de werkvloer dat uiteraard bijdraagt aan de efficiency van werkprocessen. Belijning breng je simpel aan door het met tape af te kaderen van de gewenste belijning in combinatie met Flow Resin Epoxy Belijningsverf.

Veilige antislip laag op Flow Resin EP Gietvloer Industrie

Voorkom ongelukken bij vocht op de vloer met een antislip laag. Meng Flow Resin PU Transparante Toplak met antislipkorrels voor PU en breng deze rollend aan over de gietvloer.

Piekbelasting verhogen

Om de vloer nog beter te beschermen tegen vallende gereedschappen en andere denkbare ongelukjes is het advies om Flow Resin Heavy Duty Antislip in te mengen in de Flow Resin Epoxy Primer en/of Flow Resin Epoxy Schraplaag. Hierdoor wordt de vloer bestand tegen een hogere piekbelasting en gaat hij nog langer mee.

Ondergrondvoorbereiding

De vloer dient al voorzien te zijn van een hechtlaag, Flow Resin Epoxy Primer, en indien gewenst een Flow Resin Epoxy Schraplaag, voordat de Flow Resin EP Gietvloer Industrie kan worden aangebracht. Dit zorgt voor een goede hechting met de ondergrond. Het is belangrijk de gietvloer na 16 uren en binnen 36 uren na het aanbrengen van primer wordt aangebracht, zodat de primer en de gietvloer chemisch met elkaar in verbinding komen (omdat de primer nog niet volledig is uitgehard, proces van uitharding nog gaande is). Ook de ondergrond dient vanzelfsprekend droog en stofvrij te zijn. Mocht de eerder aangebrachte Flow Resin Epoxy Primer inmiddels zijn uitgehard dient voor het beste eindresultaat de vloer opgeschuurd te worden, stof- en vetvrij te worden gemaakt en kan de vloercoating alsnog worden aangebracht.

Instructies, leuke tips en handige handleiding

Voor (technische) tips, stap-voor-stap verwerkingsinstructies en alle overige essentiële productinformatie over Flow Resin Epoxy Gietvloer Industrie wordt aangeraden het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing goed te lezen.

Meer informatie

Artikel nr.FLR_EPINDUSTRYCONFIG
Type materiaalEpoxid
Aantal componenten2 componenten (A+B)
Verbruik per mm laagdikte1,5kg per m2
Aanbevolen laagdikte2 - 2,5 mm
Verbruik op basis aanbevolen laagdikte2,5 - 3kg per m2
Verwerkingstijdetwa 30min. (bei 20?)
BeloopbaarNa ca. 8 uur
OverlaagbaarNa ca.18 uur en binnen 36 uur
MerkFlow Resin
ToepassingShowrooms, Garages, Magazijnen, Werkplaatsen, Productieruimtes, Laboratoria, Technische ruimtes, Musea, Ziekenhuizen, Industriehallen, Slachterijen, Parkeergarages
EigenschappenTaai elastisch, Stoot- en slijtvast, Zwaar belastbaar, Vloeistofdicht, Goed te reinigen, Zelf nivellerend, Naadloos
UitstralingGlanzend, (RAL-)kleur keuze

Product bijlagen

loader
Bezig met laden...