FLOW RESIN PU Gekleurde Toplak

Beschermt gietvloeren en vloercoatings tegen verkleuring door zonlicht Matte uitstraling Geeft de vloer een extra slijtlaag voor jarenlang plezier Wordt op jouw gewenste kleur geleverd, dus pigment inmengen niet nodig

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
Omschrijving
check Beschermt gietvloeren en vloercoatings tegen verkleuring door zonlicht
check Matte uitstraling
check Geeft de vloer een extra slijtlaag voor jarenlang plezier
check Wordt op jouw gewenste kleur geleverd, dus pigment inmengen niet nodig
Artikel nr. FLR_PUTOPCONFIG

Omschrijving / FLOW RESIN PU Gekleurde Toplak

De twee-componenten Flow Resin PU Gekleurde Toplak Is een op kleur bestelbare eindafwerking van een strakke vloer. De toplak geeft de vloer enerzijds een uv-bestendige laag en anderzijds een matte uitstraling. Ook is met de toplak een antisliplaag aan te brengen voor een veilige vloer in commerciële ruimtes. De Toplak voorziet jouw gietvloer van een extra uv-bestendige beschermlaag voor een nog langere levensduur.

Lees ook zeker het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing voor handige tips en hoe je eenvoudig deze toplak aanbrengt

Toepassing

De Flow Resin PU Gekleurde Toplak kan toegepast worden als transparante en krasbestendige eindafwerking van de volgende Flow Resin producten:

(Technische) Eigenschappen

  • Uv-bestendige gepigmenteerd beschermlaag
  • Krasbestendig
  • Eenvoudige applicatie
  • Slijtvastheid te vermeerderen door antislip toevoeging
  • Oplosmiddelvrij
  • Goed te reinigen
  • Goede vloei bij aanbrengen

Verbruik

Het verbruik van de PU Gekleurde Toplak is relatief laag vergelijkbaar met het verbruik van producten in de voorgaande lagen. Dit komt omdat de laag waarop het wordt aangebracht zeer vlak, en niet-zuigend meer is en daarbij de toplak dun wordt aangebracht. Hierdoor is het verbruik circa 90 gr/m2 tot 125 gr/m2. Met PU-antislipkorrels voor een antislip laag is het verbruik in de hoge range. Voor een vloer van bijvoorbeeld 50m2 heb je 50*125gr = 6,25kg nodig.

Veilige antislip laag aanbrengen

Om een antislip laag aan te brengen op je vloer in combinatie met de PU Gekleurde Toplak dien je de Flow Resin Antislip voor Polyurethaan te gebruiken. Deze zijn transparant en bevatten kleine openingen waar de polyurethaan invloeit waardoor deze korrels niet zichtbaar zijn in het eindresultaat maar wel de antislip eigenschap voortbrengen. Deze korrels meng je door de PU Toplak heen voordat je het aanbrengt op de vloer.

Ondergrondvoorbereiding

De vloer dient al voorzien te zijn van een product genoemd bij ‘toepassingen’. Het is belangrijk de PU Gekleurde Toplak na 16 uren en binnen 36 uren na het aanbrengen van de vorige laag met elkaar te laten binden (omdat het proces van uitharding nog gaande is en hierdoor chemisch kan binden met elkaar). Ook dient de ondergrond vanzelfsprekend droog en stofvrij te zijn. Mocht de eerder aangebrachte gietvloer of vloercoating inmiddels zijn uitgehard dient voor het beste eindresultaat de vloer opgeschuurd te worden, stof- en vetvrij te worden gemaakt en kan de toplak alsnog worden aangebracht.

Tips en instructies

Voor (technische) tips, stap-voor-stap verwerkingsinstructies en alle overige essentiële productinformatie wordt aangeraden het Productinformatieblad goed te lezen.

Meer informatie

Artikel nr.FLR_PUTOPCONFIG
Type materiaalPolyurethan
Aantal componenten2 componenten (A+B)
Aanbevolen laagdikte80 - 120 micron
Verbruik op basis aanbevolen laagdikte80 - 120 gr/m2
Verwerkingstijdetwa 30min. (bei 20?)
BeloopbaarNa ca. 8 uur
OverlaagbaarNa ca. 18 uur en binnen 36 uur
MerkFlow Resin
ToepassingWoningen, Winkelruimtes, Kantoren, Horeca, Showrooms, Galerijen (binnen), Kantines, Scholen, Technische ruimtes, Musea
EigenschappenHoge mate UV-stabiel, Vloerverwarming, Taai elastisch, Stoot- en slijtvast, Vloeistofdicht, Goed te reinigen, Naadloos
UitstralingMat, (RAL-)kleur keuze

Product bijlagen

Anderen kochten ook

Bezig met laden...