Zo leg je zelf een gietvloer met betonlook

gietvloer met betonlook
5 oktober 2020 209 view(s)

Een gietvloer met betonlook oogt stoer en is een mooie basis voor je interieur. Het heeft de uitstraling van een betonnen vloer, maar het gemak van een kunststofvloer. Geen wonder dus dat een betonlook gietvloer steeds populairder wordt!

Wist je dat je deze vloer ook zelf kan leggen? Met de hulp en materialen van Epoxywinkel.nl bespaar je op arbeidskosten en leg je zelf een gietvloer met betonlook!

 

Wat is een gietvloer met betonlook?


Als je voor een strakke, onderhoudsvriendelijke vloer wil gaan, dan is een gietvloer een goede keuze. De doe-het-zelf gietvloeren van Epoxywinkel.nl zijn verkrijgbaar in meer dan 300 RAL-kleuren, waardoor er altijd wel een kleur bij zit die aansluit bij jouw smaak en interieur.

Een gietvloer bestaat uit één kleur (solo), maar je kan ook kiezen voor een gietvloer met betonlook. Dit is een vloer waarbij twee tinten worden gemengd. Hierdoor ontstaat een gemêleerd effect en de uitstraling van beton. Dit maakt de vloer levendig en modern.

✔ Stoere betonlook
✔ Comfortabel
✔ Eenvoudig schoon te maken en te onderhouden
✔ Duurzaam
✔ Hygiënisch
✔ Geschikt voor vloerverwarming
✔ Geluiddempend
✔ Naadloos

 

Kant-en-klaar pakket voor een gietvloer met betonlook

 

Om het jou nog makkelijker te maken, hebben we een kant-en-klaar pakket samengesteld. Meet het oppervlakte van de ondergrond, kies het pakket dat bij het aantal vierkante meters past en bestel direct jouw doe-het-zelf gietvloer met betonlook!


Bestel ons PU gietvloer betonlook pakket

 

Zo leg je zelf een gietvloer met betonlook

 

Ga je zelf aan de slag met het aanleggen van een gietvloer met betonlook? Lees dan allereerst onze handleiding. Een goede voorbereiding is erg belangrijk namelijk. Zo kan een onbewerkte ondergrond ervoor zorgen dat een deel van de gietvloer opgezogen wordt. Bovendien dien je rekening te houden met een bepaalde verwerkingstijd en droogtijd.De PU gietvloer mengen

 

Als je de twee kleuren van de gietvloer gaat mengen, raden wij je aan om met twee mensen te werken. Zo kun je sneller de stappen doorlopen.

Giet kleur A + B tegelijk over naar een schone emmer en roer voorzichtig met een houten staaf zodat de twee kleuren in elkaar overlopen. Hoe langer je mengt, hoe egaler de kleur zal zijn. Op deze manier wordt de betonlook dus ook steeds minder zichtbaar. Stop daarom met roeren op het moment dat je blij bent met het patroon.

De betonlook gietvloer verdeel je vervolgens met een vlakspaan op de vloer. Maak hierbij grote slagen in de vorm van halve maantjes.

Let op: een gietvloer met betonlook is altijd een unieke vloer. Jij bepaalt zelf het resultaat!


Ga naar de volledige handleiding

Bezig met laden...