Boot repareren

Boot repareren

Wil je jouw boot repareren met epoxy? Op Epoxywinkel.nl vind je alles wat je nodig hebt. Van de juiste primers tot lakken die ervoor zorgen dat je hierna zo min mogelijk onderhoud hebt aan je boot. Zo is de schade aan jouw boot snel hersteld en kun je er nog jarenlang van genieten.

Alles voor bootreparatie en meer vind je bij Epoxywinkel. Kies voor Epoxywinkel en geniet van onze voordelen:

Voordeligste aanbieder, dus altijd de laagste prijs
Deskundig advies: onze experts helpen je
Uitsluitend A-merken
Snelle levering, dus je kunt snel aan de slag!

 

3 voordelen van epoxy


Epoxy is een twee componenten hars en is geschikt voor het repareren van je boot. Wij hebben drie voordelen voor je op een rij gezet.

✔ Epoxy hecht op bijna alle ondergronden
✔ Het is een duurzaam materiaal
✔ Het beschermt je boot tegen osmose

 

Wat is osmose?

Osmose wordt veroorzaakt door een chemische reactie tussen water en overige stoffen in de scheepsromp. Het is een degeneratieproces in het glasvezellaminaat en ontstaat op polyester boten. Hierdoor kan het dat de romp niet voldoende waterdicht, waardoor er water in het laminaat door kan dringen.

Met epoxy kun je dit voorkomen!

 

Boot repareren: zo doe je dat

Heeft je boot (lek)schade? Het repareren van je boot kan met behulp van de materialen van Epoxywinkel.nl. Wil je zelf aan de slag gaan, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Volg dan ons stappenplan:

Maak je boot schoon en vetvrij

Voordat je begint, moet je je boot schoon- en vetvrij maken. Epoxy hecht niet goed op water, dus het is beter om te kiezen voor een oplosmiddel, zoals thinner als er vezels blootliggen. 

Schrapen en schuren

Zie je splinters? Schuur deze dan weg. Zorg ervoor dat je massief laminaat overhoudt en schuur niet fijner dan met korrel 80.

Afplakken

Heb je de bootschade goed voorbewerkt? Dan kun je alles afplakken.

Aanbrengen van epoxy op je boot

Meng de twee componenten samen en breng de epoxy ruim aan. Het laminaat neemt namelijk een deel van de hars op, dus een dikke laag is gewenst. Is de schade hierna niet genoeg bedekt? Breng dan een tweede laag epoxy aan.

Modelleren

Laat de epoxy zo’n 24 uur drogen. Vervolgens kun je de aangebrachte epoxy in model schuren. Zo oogt de boot weer glad en is de schade mooi hersteld. 

Lakken en coaten

Als laatste stap kun je je boot nog lakken of coaten met een beschermende laag. Zo kun jij weer jarenlang van je boot genieten!

 

Gebruik van epoxy voor het repareren van je boot

Epoxy is een veelzijdig product en kan ook in de watersport worden gebruikt. Wij geven je een aantal voorbeelden:

Repareren en onderhouden van een boot

Met epoxy kun je jouw boot repareren en onderhouden. Ook andere watersportartikelen, zoals jetski’s en surfplanken kun je herstellen met epoxy.

Lamineren

Je kunt ook met epoxy lamineren. De combinatie van weefsel en epoxy wordt laminaat genoemd. Dit zogenoemde laminaat vormt een sterke laag en zorgt voor extra stevigheid en weerstand. Zo zal je boot of surfplank beter bestand zijn tegen krassen en dus ook langer meegaan. 

Coaten

Je hebt slechts een dun laagje epoxy nodig om materialen zoals hout, aluminium of polyester te coaten. Hierdoor zijn deze materialen beschermd en zullen ze minder snel verweren en beschadigen.

Bootreparatie met polyester

Naast epoxy, kun je polyester gebruiken om je boot te repareren. Vaak is dit nodig als je een polyester boot hebt. Het voordeel ten opzichte van epoxy is dat het goedkoper en makkelijk te verwerken is.

Het is belangrijk om osmose te voorkomen en het laminaat luchtvrij te maken. Zo kunnen er geen belletjes ontstaan. Dit kun je doen met een ontluchtingsroller.

 

Gladde vloer in je boot? Breng antislip aan

Heeft je boot een gladde vloer? Dan kun je antislip aanbrengen om te voorkomen dat je uitglijdt in je schip. Je kunt het ook gebruiken voor stalen boten, surfplanken en zelfs steigers.

Hide Sidebar Foto-tabel Lijst
Pagina

Toon 1-15 of 28 resultaten

Hide Sidebar Foto-tabel Lijst
Pagina

Toon 1-15 of 28 resultaten