Een polyester boot plamuren in 3 stappen

polyester boot plamuren en polijsten
20 juli 2020 495 view(s)

Als je de romp van je boot weer strak wil maken na een grote reparatie, kun je deze het best plamuren. Een polyester boot plamuren is niet moeilijk - zeker niet met de hulp en uitleg van Epoxywinkel.nl! Lees welke producten je nodig hebt en volg ons stappenplan. Heb je een stalen boot, een houten sloep of een boot(onderdeel) van aluminium of epoxy? Ook dan kun je deze handleiding raadplegen!

Vergeet voordat je aan de slag gaat met het plamuren van je boot deze eerst te ontvetten met aceton en kaal te schuren.

 


Benodigdheden

 

Epoxy plamuur
✔ ZF primer (voor aluminium en stalen boten)
✔ Universele epoxy (voor houten boten)
✔ Schuurpapier (korrel 40 - 240)
✔ Handschoenen 
✔ Plamuurmes
✔ Mengbekers
✔ Mengspatels
✔ Keukenweegschaal
✔ Schuurmachine en schuurschijven
✔ Stofmasker

 


Een polyester boot plamuren


Zelf een polyester boot plamuren? Doe het gemakkelijk en snel met onze hulp en producten. Volg ons stappenplan en ga direct aan de slag:Stap 1: controleer de boot op ongelijke delen

 

Heb je jouw boot ontvet en geschuurd? Dan is het tijd om de ongelijke delen op je boot te markeren. Controleer waar de oneffenheden zitten en markeer deze met bijvoorbeeld een potlood. Zo weet je waar je later de plamuur aan moet brengen en welke delen te hoog zijn.

 

Stap 2: polyester boot plamuren met epoxy plamuur

 

De hoge plekken op de boot kun je lager maken door deze te schuren met een schuurmachine met korrel 40. De lage plekken vul je op met epoxy plamuur. Breng dit aan met een plamuurmes en vergeet niet om handschoenen te dragen ter bescherming.

Je hoeft niet al te netjes te werk te gaan. Eventuele luchtbellen en klonten kun je later nog makkelijk corrigeren. Het is vooral belangrijk dat je het oppervlak van de boot egaal maakt.

 

Stap 3: Schuren en gaten opvullen

 

Schuur met een grove korrel het oppervlak en controleer waar nog plamuur nodig is. Vul dit waar nodig bij. Ook luchtbellen en andere kleine kuiltjes kun je op deze manier corrigeren.

Als de romp van de boot strak is, maak je deze glad met een schuurpapier met een fijne korrel. Op deze manier wordt het oppervlak mooi vlak en glad.

Polijst het geheel om de boot weer mooi te laten glanzen.Alle producten voor bootonderhoud

Bezig met laden...