Stalen of aluminium boot beschermen tegen corrosie

Stalen of aluminium boot beschermen tegen corrosie
Geplaatst in: Bootreparatie

Heb je een stalen boot of een aluminium boot? Dan is het belangrijk je boot te beschermen tegen corrosie. Dit doe je door je stalen boot eerst te stralen en vervolgens te behandelen met IJmopox ZF Primer. Hierna breng je IJmopox HB coating aan. De coating is verkrijgbaar in het wit, zwart en grijs. Deze laag is vervolgens overschilderbaar met een antifouling, zodat je boot beschermt is tegen corrosie.

 


Corrosie stalen of aluminium boot

 

Corrosie kan zich vormen op een stalen of een aluminium sloep. Zeewater, zuurstof en vervuiling kunnen samen het stalen oppervlak ‘afbreken’. Op staal zullen dan rode of zwarte sporen vormen. De rode ijzeroxide is de meest zichtbare en gebruikelijke vorm van corrosie.

Hetzelfde proces geldt voor een aluminium boot. De corrosie die hier ontstaat is echter wit en niet altijd duidelijk zichtbaar. Anders dan bij staal, vormt corrosie in dit geval een beschermende laag op het oppervlak om verdere corrosie te voorkomen.

 


Aanbrengen van IJmopox HB coating

 

Als je IJmopox HB coating aanbrengt op je boot, moet je rekening houden met de ondergrond. Wij zetten de voorwaarden voor je op een rijtje:

Aluminium boot

 

Heb je een aluminium boot? Schuur het oppervlak dat je wil behandelen dan eerst met schuurpapier met korrel P60. Vervolgens breng je de IJmopox ZF primer aan.

Stalen boot

 

Een stalen boot moet je eerst stralen en voorbehandelen met IJmopox ZF primer.

Oude verflaag

 

Betreft het een oude verflaag die bestaat uit twee componenten? Dan kun je de IJmopox HB coating hier direct op aanbrengen.

Is het een verflaag die bestaat uit één component? Dan moet je deze verflaag eerst verwijderen. Doe dit met een stuk schuurpapier met korrel P120-180.

 


Overschilderen met antifouling

 

IJmopox HB coating is overschilderbaar met de meeste typen antifouling. Gebruik je een antifouling op basis van teflon? Dan adviseren wij de laag IJmoxpox HB coating te schuren met een schuurpapier met korrel P280-300.

Betreft het een harde antifouling? Schuur de coating dan eerst met schuurpapier met korrel P180.Ga naar alle bootartikelen

1 juli 2020
1300 view(s)
Vond je dit bericht leuk?
0
0