Schuren van polyester boot

schuren polyester boot
Geplaatst in: Bootreparatie

Voordat je de schade aan je boot gaat repareren of je boot gaat opknappen, moet je deze eerst schuren. Een polyester boot schuren is niet moeilijk als je de juiste tools tot je beschikking hebt. Wij geven je een aantal tips!

 


Polyester boot schuren

 

Het schuren van een polyester boot kun je het best doen met een schuurmachine. Maak dan gebruik van een haakse poetsmachine of een excentrische schuurmachine. De schuuruitslag van laatstgenoemde zorgt ervoor dat de schuurkrassen elkaar overlappen.

Als je een polyester boot gaat schuren, vergeet dan niet dat je een beetje water gebruikt tijdens het polijsten van het polyester. Dit vermindert de hittevorming. Als je dit niet doet, loop je het risico dat het polyester beschadigt door verbranding.

 


Polyester boot matteren

 

Als je een polyester boot hebt, kan het zijn dat de glans minder wordt. Dit komt door kleine krasjes die ontstaan zijn in het polyester. Hierdoor wordt het licht geabsorbeerd en vervaagt de glans. In dit geval kun je de boot licht schuren, oftewel ‘matteren’.

 


Schuren van polyester boot in 4 stappen

 

Stap 1: Als je een polyester boot gaat schuren, werk dan altijd van een grove korrel naar een fijne korrel. Leg daarom verschillende soorten schuurpapier klaar.

Stap 2: Afhankelijk van de conditie van het polyester begin je met een korrel van 1000 of 2000. Eindig met een korrel van 4000.

Stap 3: Werk laag voor laag en wissel de verschillende soorten schuurpapier af. Op deze manier verwijder je telkens de schuurkrassen van de vorige stap.

Stap 4: Na een aantal keer het oppervlak te hebben geschuurd, ontstaat er een mat oppervlak dat bestaat uit fijne schuurkrassen. Verwijder deze met een polijstmiddel.

 


Meer voor je boot

 

Epoxywinkel.nl heeft verschillende producten voor het onderhouden, repareren en opknappen van je polyester boot. Ga voor ons complete aanbod naar onderstaande pagina.


Alles voor je boot

13 juli 2020
3195 view(s)
Vond je dit bericht leuk?
0
0