Wilsor Epoxy Impregneer Set

Goede hechting Krimpt niet Voor surfplanken, boten, ski's, modelbouw

Op voorraad

Verwachte levertijd 1-2 werkdag(en)
Omschrijving
check Goede hechting
check Krimpt niet
check Voor surfplanken, boten, ski's, modelbouw
Artikel nr. WIL_EPOXYIMPREGCONFIG

Omschrijving / Wilsor Epoxy Impregneer Set

Toepassing

Epoxy hars is een hoogwaardige, heldere hars, sterk en slijtvast. Hecht aan praktisch elke ondergrond, maar tast die ondergrond (bijv. polystyreenschuim) niet aan, zoals bij polyesterhars vaak wel het geval is. Epoxyhars krimpt niet bij uitharding. Kromtrekken door krimp komt niet voor.

Epoxyhars in vergelijking met Polyesterhars

Voordeel

  • Geen krimp
  • Goede hechting
  • Sterk en taai

Nadeel

  • Prijs
  • Mengverhouding is belangrijk
  • Tragere uitharding

Hechtkracht

Epoxyhars hecht prima aan vrijwel alles. Denk aan het in elkaar lijmen van houten boten. Het houdt de vezeltjes van de glasweefsel goed vast en is mede daardoor zo sterk. Door deze taaie sterkte wordt het graag gebruikt in surfplanken, ski`s, modelbouw vliegtuigjes evenals echte vliegtuigen e.d.

Gebruiksaanwijzing

  • Schuur het beschadigde deel en zorg ervoor dat deze droog, stof- en vetvrij is.
  • Voeg beide componenten in een mengbeker. De verhouding harder/hars is 1 op 3 (bijvoorbeeld: hars 300gram en harder 100gram). Teveel of te weinig harder geeft een onuitgehard eindresultaat. Verwerkingstijd hangt af van de temperatuur en de aangemaakte hoeveelheid. Bij 100 gr en 20C is deze ca 30min. Grotere hoeveelheden en hogere temperaturen verkorten de verwerkingstijd. Er komt warmte vrij zodra hars en harder zijn gemengd.
  • Breng een dunne laag epoxy aan met een kwast, leg vervolgens de glasweefsel aan en tamponeer deze totdat hij doorzichtig wordt. Breng de volgende laag glasweefsel aan totdat een voldoende dikke laag is opgebouwd.
  • Indien epoxy over een uitgeharde epoxylaag nodig is dient deze eerst goed geschuurd te zijn.

Glasweefsel of carbon(koolstofweefsel)

Indien de epoxy blootgesteld wordt aan hoge treksterkte dient de epoxy te worden voorzien van een wapeningsmateriaal zoals een glasweefsel mat. Deze mat bestaat uit zeer dunne glasfilamenten gebundeld en geweven tot een flexibele mat.

LET OP: Glashakselmat waarbij de glasdraden ongeordend over elkaar geplakt zijn bevat een lijm om iedere glasdraad. Deze lijm lost niet op in epoxy hars, vandaar dat glashakselmat afgeraden wordt bij gebruik met epoxy hars

Meer informatie

Artikel nr.WIL_EPOXYIMPREGCONFIG
Type materiaalEpoxid
MerkWilsor
ProjectBekledingen met carbon, Bootreparatie
EigenschappenHoge mechanische sterkte, Gietingen < 1cm

Product bijlagen

Anderen kochten ook

Bezig met laden...