Houten exterieur lakken van een boot

Houten exterieur lakken van een boot
1 juli 2020 703 view(s)

Het houten exterieur lakken van je boot? Maak dan gebruik van een kwalitatieve bootlak. De DD lak Dubbel Coat UV van De IJssel bevat een extra ingebouwd UV-filter. Dit voorkomt niet alleen vergeling van de lak, maar ook verkleuring van het onderliggende hout. Op deze manier kun jij lang genieten van een mooie boot en onderhoud je het houten exterieur van je boot.

 


Houten boot lakken: de ondergrond voorbehandelen

 

Ga je een houten boot lakken of verven? Dan moet je eerst de ondergrond voorbehandelen. Zorg ervoor dat het vochtgehalte maximaal 12% is en schuur het oppervlak met schuurpapier met een korrel van P120-180. Behandel het hout vervolgens met één laag Variopox Injectiehars.

 


Houten boot lakken

 

Double Coat Dubbel UV is geschikt voor het houten exterieur van een boot, sloep of zeilboot. Wanneer je deze lak aanbrengt op vettige houtsoorten zoals teak, adviseren wij het teakhout eerst zorgvuldig te ontvetten met Double Coat Ontvetter. Gebruik geen thinner, aceton of wasbenzine!

Laat het oppervlak vervolgens 30 minuten rusten. Breng hierna een laag Variopox Injectiehars aan. Schuur deze laag na 24 uur met een stuk schuurpapier met een korrel van P120-180.

Als het houten exterieur van je boot geschuurd is, breng je de eerste laag Double Coat Dubbel UV aan. Zo bescherm je je houten boot en kun je er lang van genieten!Ga naar alle bootartikelen

Bezig met laden...