Polyester boot repareren

polyester boot repareren
13 juli 2020 479 view(s)

Een polyester boot repareren is niet moeilijk met de hulp en producten van Epoxywinkel.nl. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit aanpakt en wat je nodig hebt. Zo kun jij snel aan de slag met polyester reparatie van je boot!

 


Polyester boot repareren

 

Polyester kun je gebruiken om je boot te repareren of als je je boot op gaat knappen. Het voordeel van polyester is dat het eenvoudig te verwerken is en relatief goedkoop is ten opzichte van epoxy.

Een polyester boot repareren kun je doen in combinatie met een glasvezelmat. Zorg er dan wel voor dat het laminaat van polyester boot luchtvrij gemaakt is met een ontluchtingsroller. Hierdoor voorkom je osmose

 


Epoxy boot reparatie

 

Heb je een epoxy boot? Dan is epoxy onmisbaar! Deze twee componenten hars kun je namelijk voor verschillende toepassingen gebruiken en het heeft een aantal voordelen:

✔ Epoxy hecht op bijna alle ondergronden
✔ Het is osmose bestendig en het beschermd tegen osmose
✔ Epoxy is een duurzaam materiaal

 


Houten boot repareren

 

Voor het bouwen van boten wordt tegenwoordig vaak gebruik gemaakt van hout met epoxyhars. In combinatie met glasvezeldoek staat deze bouwwijze garant voor een sterke constructie. Een houten boot moet je natuurlijk wel onderhouden. Is er schade aan de boot? Een houten boot repareren kun je ook met epoxy doen.

 


Epoxy en polyester reparatie van boot: stappenplan

 

Om jou op weg te helpen, leggen we je stap voor stap uit hoe je een polyester boot reparatie het best aan kunt pakken.

 

Stap 1: Polyester boot schoonmaken

 

Je boot schoonmaken is essentieel als je aan de slag gaat met het repareren van een polyester boot. Dit doe je door eerst de losse verfresten van je boot te verwijderen. Gebruik hiervoor een hogedrukspuit.

Verwijder vervolgens het beslag. Dit kun je later weer op de boot bevestigen.

 

Stap 2: Je boot schuren

 

Na het schoonmaken van je boot, moet je de boot grondig schuren. Grote oppervlakken kun je het best met een schuurmachine schuren. Voor het fijnere werk, zoals lastige hoekjes en kleine oppervlakken, gebruik je een strijkijzermodel schuurmachine. Dankzij de spitse voorkant kun je de moeilijke hoekjes goed bereiken.

 

Stap 3: epoxy reparatie of polyester reparatie

 

De schade aan je boot herstel je in de volgende 3 stappen:

1. Controleer je boot op schade
Allereerst breng je de schade in kaart. Zo weet je welke herstelwerkzaamheden je uit wil voeren.

2. Krassen, gaten en scheuren afschuinen.
Krassen en scheuren in je boot moet je afschuinen met een schuurmachine of een haakse slijper met lamellenschijf. Dit kun je het best doen met een afschuining van 8:1.

Je boot op scheuren controleren doe je door de schuurplek nat te maken en weer droog te vegen. In een scheur zal het water langer blijven staan.

3. Gaten en scheuren dichten met epoxy en glasweefsel
Als je aan de slag gaat met epoxy, adviseren wij je om allereerst handschoenen te dragen. Knip vervolgens stukken glasweefsel van groot naar klein ter grootte van het gat of de scheur. Begin met het lamineren van het kleinste stuk door hier epoxyhars op aan te brengen met een kwast..

Druk dit stuk in het gat en pak vervolgens een groter stuk glasweefsel. Ook dit maak je weer nat met epoxyhars en druk je in het gat. Na een aantal lagen zal het weefsel op gelijke hoogte met omliggende oppervlak. Dat betekent dat je het gat of de scheur gevuld hebt.

Laat de epoxy goed uitharden.

 

Stap 4: lakken en verven van je epoxy boot

 

Bij Epoxywinkel.nl bieden we een breed assortiment aan bootlak. Het aanbrengen van een bootlak heeft meerdere voordelen:

✔ Beschermt je boot tegen diverse chemicaliën
✔ Hoge krasvastheid
✔ Gemakkelijk aan te brengen met een kwast
✔ Geniet lang van een mooie glans en kleur
✔ Kies voor een UV-beschermende lak
✔ Zeer goede hechting op diverse kunststoffen
✔ Geschikt voor een houten boot, polyester boot, epoxy boot en meer

Meer informatie over het aflakken van je boot vind je op onderstaande pagina.Alles voor je boot

Bezig met laden...