gietvloer afbeelding

Een vloercoating antislip maken voor extra veiligheid

Een vloercoating antislip maken zorgt dat onveilige situaties door natte vloeren tot het verleden behoren. Maar een antislip vloercoating is niet in alle gevallen nodig. Een vloercoating antislip maken is vooral nodig in ruimtes waar mensen met natte schoenen lopen, zoals een entreehal, of in natte ruimtes als een badkamer of keuken. Ook als u een vloercoating in een buitenruimte wilt aanbrengen is het handig om deze antislip te maken.

Vloercoating antislip maken: welk antislipmiddel gebruiken?

Een vloercoating antislip maken kunt u doen door een antislipmiddel toe te voegen als u de vloer gaat coaten. Epoxywinkel adviseert ADD 250 Antislippoeder te gebruiken om uw vloercoating antislip te maken. Dit is een poeder op basis van polymeerkorrels die zeer geschikt is voor gebruik in keukens en badkamers. De ADD 250 is door de fijne korrel zowel veilig als makkelijk schoon te maken. Gaat u een epoxy vloercoating antislip maken, dan kunt u ook kiezen om de toplaag in te strooien met kwartszand. Dit wordt vaa gebruikt om een vloercoating in een buitenruimte of op bijvoorbeeld een hellingbaan te voorzien van een stroeve toplaag.

Vloercoating antislip maken

Om ervoor te zorgen dat de vloer eenvoudig schoon te maken blijft, kunt u het antislipmiddel beter niet door de bovenste laag van de vloercoating mengen, maar door die eronder. Het antislipmiddel komt dan wel voldoende door de bovenlaag heen om deze stroef te maken, maar niet zodanig dat het dweilen van de vloer onmogelijk wordt. Natuurlijk is het wel zo dat een stroeve vloer altijd minder makkelijk schoon te maken is dan een gladde vloer. Daar staat echter tegenover dat de antislip vloercoating onder natte omstandigheden altijd veilig beloopbaar is!

Meer informatie vloercoating antislip

Wilt u meer weten over vloercoating antislip? Neem dan gerust even contact op met een van onze deskundige medewerkers. Zij zitten klaar om uw vragen telefonisch of via de mail te beantwoorden en u te voorzien van alle informatie die u nodig hebt om uw vloercoating antislip en dus veiliger te maken!