FLOW RESIN Epoxy Vloercoating Chemisch Bestendig

Vloercoating bestand tegen meest voorkomende oliën, zouten, zuren etc. Zeer hoge chemische resistentie Ideaal voor cleanrooms, spoelkeukens en voergoten Wordt op jouw gewenste kleur geleverd, dus pigment inmengen niet nodig

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
Omschrijving
check Vloercoating bestand tegen meest voorkomende oliën, zouten, zuren etc.
check Zeer hoge chemische resistentie
check Ideaal voor cleanrooms, spoelkeukens en voergoten
check Wordt op jouw gewenste kleur geleverd, dus pigment inmengen niet nodig
Artikel nr. FLR_78099
minus plus

Omschrijving / FLOW RESIN Epoxy Vloercoating Chemisch Bestendig

De twee-componenten, glanzende, oplosmiddelvrije Flow Resin Chemisch Bestendige Vloercoating is een op kleur bestelbare eindafwerking voor een hoog chemisch bestendige strakke vloer. Deze vloercoating op basis van epoxyhars biedt bescherming tegen de niet-standaard vloeistoffen. De vloercoating is licht tot middelzwaar te belasten. Voor zwaar belastte vloeren kan De Flow Resin EP Gietvloer Industrie worden gebruikt waarbij dit product als toplaag wordt aangebracht op de eigenschappen te combineren, een zwaar te belasten en chemisch bestendige vloer.

Toepassing

De Flow Resin Chemisch Bestendige Vloercoating kan toegepast worden als gekleurde eindafwerking van:

 • Clean rooms
 • Spoelkeukens i.c.m. toplak voorzien van antislip
 • Opslagen waar met zout wordt gewerkt (strooizout bijvoorbeeld)
 • Garages/ruimtes waar veel met oliën ed. wordt gewerkt
 • Laadperrons
 • Laboratoria
 • Voergoten in vee-industrie
 • Ruimtes waar met verdunde zuren wordt gewerkt
 • Als chemisch bestendige toplaag van de Flow Resin EP Gietvloer Industrie

(Technische) Eigenschappen

 • Glanzend uiterlijk
 • Naadloos en vloeistofdicht
 • Eenvoudige applicatie
 • Slijtvastheid te vermeerderen door antislip korrel
 • Goede slijtvastheid

 • Oplosmiddelvrij
 • Goed te reinigen

 • Goed te dekking
 • Goede mechanische belastbaarheid na uitharding
 • Zeer hoge chemische resistentie

Verbruik

Het verbruik hangt af van de structuur van de ondergrond en de gekozen kleur. Ook kan de wijze van aanbrengen nog een rol spelen in het uiteindelijke verbruik. Bij een geheel vlakke ondergrond, een donkere kleur vloercoating en het efficiënt aanbrengen met een nylon roller zal het verbruik circa 250gr/m2 zijn. Bij een oneffen ondergrond, een lichte kleur vloercoating en het aanbrengen met vloerwissers (handig in grote ruimtes) en kruislings narollen kan het verbruik naar circa 350gr/m2 gaan. Met antislip gaat het verbruik per/m2 met circa 50gr/m2 omhoog.

Ondergrondvoorbereiding

De vloer dient al voorzien te zijn van een Flow Resin Epoxy Primer alvorens de Flow Resin Chemisch Bestendige Vloercoating kan worden aangebracht. Het is belangrijk de vloercoating, na 16 uren en binnen 36 uren na het aanbrengen van primer, aan te brengen zodat de primer en de vloercoating chemisch met elkaar te laten binden. Ook de ondergrond dient vanzelfsprekend droog en stofvrij te zijn. Mocht de eerder aangebrachte primer inmiddels zijn uitgehard dient voor het beste eindresultaat de vloer opgeschuurd te worden, stof- en vetvrij te worden gemaakt en kan de vloercoating alsnog worden aangebracht.

Belastbaarheid vloercoating verhogen

In ruimtes waar bijvoorbeeld met zware gereedschappen wordt gewerkt die zo nu en dan de vloer een flinke tik uitdelen wanneer ze per ongeluk uit je handen slippen is het verstandig de hiervoor de puntbelasting van de vloer te verhogen. Dit kan doormiddel van het inzanden van de Flow Resin Epoxy Primer, deze opschuren, stofvrij maken en daarna aanbrengen van vloercoating. Als gevolg heeft de vloercoating nog meer ‘grip’ op de primer waardoor deze belastbaarder is.

Speciaal effect – belijning of antislip

Om een cleanroom, spoelkeuken, fabriek of werkplaats veilig en efficiënt in te richten is Flow Resin Epoxy Belijningsverf een fantastische mogelijkheid. Dit kan met Flow Resin Epoxy Belijningsverf Daarnaast heb je tape nodig om de lijnen uit te zetten voordat je de belijning aanbrengt. De antislip laag kan gecreëerd worden door het toevoegen van Flow Resin Antislip voor Epoxy.

Instructies, leuke tips en handige handleiding

Voor (technische) tips, stap-voor-stap verwerkingsinstructies en alle overige essentiële productinformatie over Flow Resin Chemisch Bestendige Vloercoating wordt aangeraden het Productinformatieblad goed te lezen. De Flow Resin Handleiding voor Epoxy Vloercoating wordt aangeraden voor het complete systeemadvies voor een prachtig resultaat, zeker de moeite waard deze even door te nemen.

Meer informatie

Artikel nr.FLR_78099
EAN8720648527661
Type materiaalEpoxid
Aantal componenten2 componenten (A+B)
Verbruik op basis aanbevolen laagdikte200 bis 300 gr/m2, mit Antirutsch 300 bis 500 gr/m2
Verwerkingstijdetwa 30min. (bei 20?)
BeloopbaarNa ca. 16 uur (bij 20 graden)
OverlaagbaarNa 16 uur, binnen 36 uur de volgende laag aanbrengen
MerkFlow Resin
ToepassingWerkplaatsen, Productieruimtes, Laboratoria, Technische ruimtes, Industriehallen, Slachterijen, Agrarische sector
EigenschappenStoot- en slijtvast, Zwaar belastbaar, Vloeistofdicht, Goed te reinigen, Naadloos, Goede chemische bestendigheid
UitstralingGlanzend, (RAL-)kleur keuze

Product bijlagen

loader
Bezig met laden...