PVC vloeren

PVC vloeren


PVC vloeren zijn om ontelbaar veel redenen in trek in de woonkamer, keuken of slaapkamer. Geniet van de prachtige authentieke structuur van een houtlook, steenlook of betonlook vloer. Op zoek naar een PVC vloer met visgraat? Ook die hebben we in ons assortiment. Een PVC vloer gaat jarenlang mee in gebruik, is goed voor het milieu en zeer kindvriendelijk. Bekijk ons assortiment A-merken voor de scherpste prijzen!

Scherp geprijsd vanaf €28,45 per m²
Een waterbestendige vloer
Duurzaam & milieuvriendelijk voor jarenlang plezier
Kindvriendelijk: 100% water- en morsbestendig
PVC met een authentieke, robuuste look

 

Hide Sidebar Foto-tabel Lijst
Pagina

Toon 1-15 of 265 resultaten

Hide Sidebar Foto-tabel Lijst
Pagina

Toon 1-15 of 265 resultaten

5 grootste voordelen van een PVC vloer


Een PVC vloer heeft een tal aan voordelen. Zowel in vergelijking met andere type gietvloeren, maar ook op zichzelf staand. Een PVC vloer heeft simpelweg andere eigenschappen, die eerder nog ongekend waren. Mogelijk kwamen deze eigenschappen wel in bepaalde vloertypes voor, maar nog niet in combinatie met elkaar. We sommen de 5 grootste voordelen voor je op!


1.     Een PVC vloer is waterbestendig


Met een PVC vloer hoef je je niet druk te maken voor per ongeluk morsen of te nat dweilen. PVC absorbeert water niet, maar stoot het af. Ook wanneer er sprake is van een (kleine) lekkage – zoals een lekkende vaatwasser of wasmachine – zit je niet direct in zak en as. Het problematische bij lekkages is dat je laminaat deels moet vervangen en bij parket de gehele vloer eruit moet.


2.     Een PVC vloer is duurzaam 


Dankzij de zeer bestendige eigenschappen van een PVC vloer gaat hij jarenlang mee. Er komen niet gemakkelijk deuken of krassen in de vloer, omdat de toplaag van hoge kwaliteit is geproduceerd. In de toplaag zit nog wel enig verschil tussen de PVC merken. Om deze reden bieden we bij Epoxywinkel.nl enkel en alleen de beste merken PVC aan. Hierdoor ben je verzekerd van een dikke toplaag, die bestendig is.


3.     Een PVC vloer is dier- en kindvriendelijk


Heb je huisdieren of kinderen in huis? Het is dan ook wel fijn dat je de vloer gemakkelijk afneemt met een dweil, zonder bang te zijn dat je de vloer te nat maakt of dat je te veel schoonmaakmiddel gebruikt. Met een hond of kat in huis wil de waterbak nog wel eens omver stoten. En kinderen kruipen en rollen het liefst de hele dag over de grond. Dan is het extra fijn dat een PVC vloer zo makkelijk te onderhouden is. Even stofzuigen, dweilen en klaar!


4.     Een PVC vloer bestaat uit diverse looks


PVC vloeren bieden we in een breed scala aan steen-, hout- en betonlooks aan. Naast de verschillende looks is er ook nog een brede keuze aan kleuren en patronen. Zo bieden we ook PVC vloeren met visgraat of natuurstenen patroon aan. Klik op een product om vervolgens een sfeerimpressie van de desbetreffende PVC vloer te krijgen!


5.     Een PVC vloer voelt comfortabel warm aan


Vooral wanneer je twijfelt tussen een stenen vloer of een PVC vloer met steenlook, dan is het gevoel onder je voeten vaak de doorslaggevende factor. PVC voelt aangenaam warm aan, waardoor je het nooit te koud krijgt. Een ander bijkomend voordeel is dat de vloeren te combineren zijn met vloerverwarming. Zo weet je helemaal zeker dat je het nooit te koud krijgt!PVC vloeren prijzen


De prijzen van PVC vloeren die je online terugvindt kunnen nogal grote verschillen vertonen. Dit heeft te maken met verschillende factoren:


 

 • Goedkoop is duurkoop.

  Er bestaan helaas ook slechte kwaliteit PVC vloeren op de markt. Vooral wanneer je online shopt is de kwaliteit van een PVC vloer niet voelbaar. We adviseren je daarom altijd bij voorkeur te kiezen voor een bekend PVC merk.

 


 • De dikte van de toplaag.

  Hoe dunner de toplaag, hoe sneller de toplaag wegslijt en minder bestendig de vloer is.

 

 • A-merken versus onbekende merken.

  De grote merken hebben jarenlange ervaring in het produceren van PVC vloeren. Hierdoor bieden ze hoge kwaliteit PVC vloeren aan. Onbekende merken bieden niet altijd de beste kwaliteit PVC vloeren aan. Ondanks dat hun PVC vloeren goedkoper zijn, betekent dit helaas ook vaak dat de vloer sneller op is.

 PVC vloeren kleuren


Binnen de PVC vloeren kan je kiezen voor een:

 • Hout-, steen- of betonlook

 • Een patroon of tegelvorm

 • De tegelgrootte

 • Een (donkere of lichte) kleur


Zo zorgen bijvoorbeeld grote tegels voor een rustiger interieur. Een visgraten patroon tilt je woonruimte naar het volgende niveau. En donkere tegels maken de ruimte kleiner, maar ook knusser. We nemen de laatste trends met je door.


Populaire kleuren PVC vloeren


Houtlook PVC vloeren zijn het populairst. Dit komt waarschijnlijk omdat het grote verschil tussen hout en PVC is dat PVC niet krimpt of uiteenzet. Dit is een zeer groot pluspunt naast de waterbestendige eigenschappen van PVC. Houtlook PVC vloeren hebben net zo’n natuurlijk en authentiek uiterlijk, als echt hout. Momenteel zijn klassieke licht eiken PVC vloeren erg in trek.


PVC vloeren: visgraat of betonlook

Een houtlook PVC vloer met visgraat zal waarschijnlijk nooit uit de mode gaan. Het heeft een stijlvolle uitstraling, die je woonruimte warmer en mooier maakt. Een andere populaire keuze is de betonlook. Een betonlook PVC vloer voelt warmer aan onder je voeten, dan een echte betonvloer. Een ander voordeel is dat je een PVC betonlook kunt combineren met vloerverwarming, waar dit bij een naadloze betonvloer niet mogelijk is. Beton geleidt de warmte namelijk onvoldoende en gaat scheuren bij verhitting.Merken PVC vloeren


Naast jarenlange ervaring in de verkoop van gietvloeren en vloercoatings, besloten we ons assortiment uit te breiden naar PVC vloeren. Dit omdat PVC vloeren dezelfde duurzame eigenschappen hebben als onze vloerproducten van polyurethaan (PU). In ons vooronderzoek hebben we een strenge selectie gemaakt onder de bekende PVC merken. De volgende merken hebben we geselecteerd.


mFLOR


Dit is een van de grootste en bekendste PVC-merken op de huidige markt. Ze staan bekend om hun ijzersterke PVC vloeren, die tegelijkertijd superstil zijn. Met een PVC vloer van mFLOR heb je gegarandeerd jarenlang plezier van een strakke PVC vloer in je woning.

Solcora


Solcora is een onderliggend merk van de bekende mFLOR. Het bijzondere aan dit type PVC vloer is dat je de vloer gemakkelijk in elkaar klikt – net als laminaat. Dit heeft niet alleen als voordeel dat je de PVC vloer makkelijk zelf legt, maar ook dat je de vloer zo met je meeverhuist. Normaliter lijm je een PVC vloer vast. Bij Solcora zit de ondervloer al aan de PVC vloer vast, waardoor je hem ook zo weer eruit haalt.

Stralon


Dit A-merk biedt 3 verschillende type PVC vloeren aan: een natuurstenen tegellook (Stone Pro), een klassieke houtlook (Wood Pro) en extra grote houtstroken (Triple XL). De extra lange houtstroken laten je woonruimte er ruimtelijker uitzien. Dit type PVC vloer is dan ook het bekendst van alle Stralon-lijnen. Voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat hebben de verschillende stroken ietwat andere tinten, net zoals bij een houten vloer iedere plank uniek is.

EXPONA


Op zoek naar een robuuste vloer? Dan zit je helemaal goed bij de PVC vloeren van EXPONA. Ze bieden naast hout- en tegellook PVC ook geometrische patronen aan. Hiermee blaas je jouw interieur nieuw leven in. Op zoek naar een unieke uitstraling, die wat neutraler is? EXPONA biedt ook zogenoemde ‘metaaldecors’ aan. De slijtlaag van alle EXPONA Commercial PVC vloeren is maar liefst 0,55 mm.


Kwaliteit PVC vloeren


We zijn tot deze selectie A-merken gekomen omdat zij aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Ze hebben een minimale toplaagdikte van 0,3 mm. De gemiddelde toplaag binnen ons assortiment is zelfs 0,55 mm.

 • Op alle vloeren zit garantie. Dit is bij de meeste PVC vloeren 15 jaar.

 • Alle PVC vloeren in ons assortiment zijn te combineren met vloerverwarming.
 

PVC vloeren leggen in 5 stappen  


Bij Epoxywinkel.nl bestel je gemakkelijk jouw PVC vloer. We leggen je stap voor stap uit hoe je de vloer legt. Let er wel op dat voor ieder type PVC vloer een iets andere handleiding geldt. Lees daarom altijd goed de bijbehorende handleiding door. Sommige PVC vloeren hoef je namelijk niet te lijmen of bevatten al een bijbehorende ondervloer.

Benodigdheden:Stap 1: de voorbereiding


Zorg ervoor dat de ruimte een kamertemperatuur heeft van 18-25°C. Laat de PVC vloer 24 uur acclimatiseren. Zorg ervoor dat je ondergrond droog, schoon en vlak is. Net als voor iedere andere vloer dient je ondergrond mooi egaal te zijn. Bevat jouw ondergrond grote scheuren of is de vloer niet gelijk? Dan moet je de ondergrond eerst egaliseren. Het is mogelijk om de ondergrond zelf te egaliseren. Let er wel op dat je dit op de juiste manier doet. Nadat de ondergrond is geëgaliseerd moet de vloer drogen. Houd hier rekening mee in je legplan.


Stap 2: kies de legrichting


Net zoals bij een houten vloer wil je dat de latten in het verlengde van de lichtval liggen. Hierdoor creëer je het mooiste effect. Kies vervolgens vanuit welke hoek je de PVC vloer wil gaan leggen. Leg je de vloer door over meerdere kamers? Start dan vanuit de grootste ruimte en ga zo door naar de rest van de kamers.

Tip: let bij het leggen erop dat je verschillende tinten door elkaar heen aanbrengt. Dit zorgt voor een zo natuurlijk mogelijk effect.


Stap 3: start met lijmen


Breng met je tandspaan wat lijm aan op de ondergrond. Bij het aanbrengen van de PVC vloer op de ondervloer hoef je – zoals bij laminaat – geen rekening te houden met een hele centimeter ruimte aan de randen. PVC ‘werkt’ immers niet. 3 mm ruimte is voldoende.


Stap 4: op maat snijden


Kom je aan het einde van je eerste rij, dan snijd je de laatste PVC-lat of -tegel af. Doe dit door met een liniaal of winkelhaak een streep aan te brengen op de laatste tegel. Je snijdt vervolgens met een stanleymes langs de streep de toplaag van het PVC door. Nu breek je vervolgens de strook gemakkelijk in tweeën. Ga zo door tot de complete ruimte is gelegd.


Stap 5: de vloer aanwalsen


Voor het beste resultaat wals je de PVC vloer tussentijds en aan het einde aan. Hierdoor druk je de vloer tegen de ondervloer aan, waardoor de lijm beter hecht en eventuele luchtbellen verdwijnen. Je kan een wals huren bij de grotere machineverhuurbedrijven. Wals de vloer zowel in de lengte als de breedte.

Je vloer is gelegd! Je mag de PVC vloer direct betreden. Kit de randen af of breng plinten aan om jouw PVC vloer helemaal af te maken. Berg de tegels of latten die je over hebt goed op. Deze kunnen op een dag nog van pas komen.PVC vloer met vloerverwarming


Wens je jouw PVC vloer te combineren met vloerverwarming? We adviseren je om de vloerverwarming door een expert aan te laten brengen, omdat dit een behoorlijk technische klus is. Natuurlijk wil je voorkomen dat er een lekkage onder je nieuwe PVC vloer ontstaat. Breng vervolgens zelf de PVC vloer aan of laat dit ook doen. Koop je zelf de PVC vloer in, dan hoef je alleen de arbeidskosten uit te besteden!Epoxywinkel.nl: alles voor de giet- en coatingvloer


Onze winkel is gespecialiseerd in de verkoop van epoxy. De productie van onze epoxy vindt plaatst in onze fabriek te Apeldoorn. Wist je dat onze fabriek één van de groenste fabrieken van Nederland is? Naast materialen voor kunststofvloeren bieden we ook epoxy giethars aan. Hiermee maak je allerlei epoxy kunstwerken. Kijk ook eens op ons Instagramaccount @epoxywinkel om inspiratie op te doen!