Tegelverf

Foto door Scott Webb via Pexels
30 december 2020 1163 view(s)

Foto door Scott Webb via Pexels

 

Tegelverf geeft een ruimte in huis een geheel nieuwe uitstraling! Het fijne aan tegelverf is dat je niet eerst de complete vloer eruit hoeft te breken. We vertellen je graag meer over hoe jij jouw eigen tegelverf aan kan brengen. Waar moet je rekening mee houden? Hoe kies je de juiste verf? In deze blog geven we daar antwoord op.Wat is tegelverf?

 

Er is veel vraag naar tegelverf. Sommige merken claimen dat hun normale verven ook geschikt zijn voor tegels. Andere merken bieden speciale tegelverf aan. Daarnaast zijn er ook alternatieven die uiterst geschikt zijn als tegelverf, zoals onze vloercoating. Normale verven zijn op waterbasis gemaakt. Die verven zijn dan ook niet aan te raden in vochtige ruimtes. Speciale tegelverf op basis van terpentine is dan een betere keuze. Onze vloercoating breng je al rollend aan en is op basis van epoxy gemaakt.Voordelen van epoxy

 

  • Aanbrengen met een roller
  • Waterbestendig
  • Zoveel lagen als gewenst
  • Behoud de structuur van de tegels
  • Sterker dan verf

 

Ons eigen merk Vloercoating HQ is de meest gekozen variant. En is ideaal om je tegels mee te verven. Op zoek naar wat meer grip, dan is de Antislip-variant een optie. 300+ tegelverf kleuren

 

Onze tegelverf is beschikbaar in alle mogelijk RAL-kleuren. Je kan online inspiratie opdoen om tot een keuze te komen. Vaak vermelden interieurbloggers ook de RAL-kleuren bij hun plaatjes. Kijk ook eens bij ons Pinterest-account voor inspiratie. De populairste tegelverf kleuren van dit moment zijn:

 

Tegelverf zwart

Misschien niet de eerste kleur die in je opkomt, maar zwarte tegels zorgen voor een strak resultaat. Heb je een wc, badkamer of keuken waarbij er nog net iets ontbreekt? Zwarte tegelverf maakt iedere stijl helemaal af.

 

Tegelverf grijs

Grijs zorgt voor een serene sfeer en daardoor kan het eigenlijk ook nooit misgaan. Grijs is een fijne kleur. Vooral in de ruimtes waar je jezelf opfrist of waar je ontspannen wil koken.

 

Tegelverf wit

Ook niet heel erg verbazingwekkend. Heb je nou tegels die geel zijn uitgeslagen, dan is het heerlijk om daar met een frisse witte kleur overheen te gaan. Het mooie aan tegelverf is dat je alles verft, dus ook de voegen. En die zijn vaak nog het meest verkleurd. Zeg maar dag tegen die vieze voegen!Hoe breng ik tegelverf aan?

 

Als je kan schilderen, dan kan je ook tegels verven!

Stap 1

Zorg eerst dat je tegels goed ontvet en schoon zijn. Is de ruimte minstens 15°? Dan kan je naar stap 2.

Stap 2

Om onze epoxy coating goed te laten hechten begin je met het aanbrengen van een primer. Zoals de Primer Ultimizer. Dit kan met een kwast en roller. Laat deze vervolgens een dag drogen.

Stap 3

Daarna breng je de epoxy tegelverf aan. Hiervoor meng je als eerst het A- en B-component met elkaar. Let op de hoeveelheden die je mengt. Als je 3 lagen aan wil brengen, dan meng je dus eerst alleen een derde van je voorraad.

Stap 4

Het is mogelijk om als laatst een topcoat aan te brengen. In die topcoat kan je een antislipkorrel of kleurvlokken verwerken. Wil je geen poespas, dan ben je al klaar!

 

 Hoe lang moet tegelverf drogen?

 

Dat verschilt per merk. Kijk altijd goed op de verpakking wat de aanbevolen droogtijd is. Onze tegelverf heeft per laag 24 uur nodig om volledig uit te harden.Wat kost tegelverf?

 

Onze kleinste verpakking is 3,75 kg. Deze koop je vanaf € 61,95 en is goed voor ongeveer 7,5 m².Kan tegelverf tegen water?

 

Onze epoxy tegelverf is volledig waterbestendig. Het fijne aan epoxy is dat het compleet afsluit tegen water. De vloer is waterafstotend en kan een zware belasting verdragen. Om deze reden wordt epoxy vloercoating ook vaak toegepast in garages. Met epoxy tegelverf ben je verzekerd dat je nog lang plezier hebt van een strak resultaat!Succes met het verven van je tegels!

 

De meeste lezers vinden dit ook interessant:

 

Bezig met laden...