Vloercoating mengen: zo pakt u het aan

Vloercoating bestaat in de meeste gevallen uit 2 componenten: het basismateriaal en de verharder. Deze twee kunnen niet in één verpakking worden geleverd, omdat ze een chemische reactie met elkaar aangaan waardoor de vloercoating hard wordt. Dat is ook de reden waarom een gecoate vloer zo’n harde toplaag vormt, die de vloer beschermt tegen krassen en beschadigingen. Maar het betekent ook dat u de vloercoating eerst moet mengen voordat u hem kunt gebruiken. En dat moet met grote zorgvuldigheid gebeuren, voor een optimaal resultaat.

Vloercoating mengen: bereid u voor

Gaat u vloercoating mengen, zorg dan eerst dat de ruimte waar u dat doet (dat is bij voorkeur NIET hetzelfde vertrek als waar u de vloer wilt coaten) gereed is. Zorg dat u voldoende ruimte hebt om te mengen en dat de vloer en andere kwetsbare oppervlakken zijn afgeplakt. U kunt dit doen met afplaktape en een stucloper of afdekzeil. Zorg ook dat u de verschillende componenten niet door elkaar haalt tijdens het mengen. Dit bereikt u door de blikken met basismateriaal allemaal bij elkaar aan één kant van de mengplek te zetten en de blikken met verharder allemaal aan de andere kant van de ruimte te plaatsen.

Vloercoating mengen: nog twee tips

Vloercoating mengen kunt u het beste in kleine hoeveelheden doen, vanwege de eerder genoemde chemische reactie. Als u grote hoeveelheden tegelijk gaat mengen, bestaat de kans dat de vloercoating al hard wordt voordat u hem op de vloer kunt aanbrengen.
Vloercoating mengen kan bovendien niet met de hand, omdat u dan niet zorgvuldig en op de juiste snelheid kunt mengen. Om vloercoating te mengen kunt u beter een verfmengstaaf gebruiken. Deze kunt u bij de bouwmarkt halen of meebestellen bij Epoxywinkel.nl. Plaats de verfmengstaaf op een boormachine en zet deze op de laagste stand voor het beste resultaat.

Vloercoating mengen: aan de slag

Na de voorbereiding gaat u de vloercoating mengen. Roer daarvoor eerst de verpakking met het basismateriaal goed op. Voeg daarna de volledige inhoud van de verpakking met de verharder toe. Voegt u meer of minder verharder toe, dan zijn de twee componenten niet meer in de juiste verhouding, en dat is nadelig voor het eindresultaat. Na het toevoegen van de verharder gaat u de vloercoating mengen. Doe dit twee minuten en ga daarbij zorgvuldig en gelijkmatig te werk. Giet na het mengen de vloercoating over in een emmer en ga direct aan de slag met het aanbrengen ervan, om de verwerkingstijd zo lang mogelijk te houden.

Vragen over vloercoating mengen?

Hebt u vragen over het mengen van vloercoating? Neem dan contact op met de experts van Epoxywinkel.nl. Doe dit wel voordat u de vloercoating gaat mengen, om te voorkomen dat u niet genoeg tijd overhoudt om de vloercoating aan te brengen. U kunt onze medewerkers bereiken via de mail, maar voor een snel antwoord op uw vraag kunt u ze ook even bellen.