Uw garagevloer coating antislip afwerken

Natte of vettige garagevloeren worden glad. En dat kan onveilige situaties en zelfs gevaarlijke valpartijen opleveren. Wilt u dit vermijden, dan is het een goed idee om uw garagevloer coating antislip af te werken. Dit kan door een antislipmiddel door de garagevloer coating te mengen.

U kunt er ook voor kiezen de garagevloer coating antislip te maken door zilverzand of antislipmiddel over de een-na laatste coatinglaag te strooien als deze laag nog nat is. Daarna laat u deze laag goed drogen en uitharden, waarna u de bovenste laag garagevloer coating over de antisliplaag aanbrengt. Het voordeel van deze werkwijze is dat de antisliplaag wordt ingesloten, waardoor hij beter bestand is tegen slijtage.

Garagevloer coating antislip maken? Let op korrelgrootte!

Gaat u uw garagevloer coating antislip afwerken, denk dan vooraf goed na over welke korrelgrootte u kiest. De korrelgrootte bepaalt namelijk de ruwheid van de vloer, en die ruwheid zorgt voor het antislipeffect. Hoe groter de korrel, hoe meer houvast de vloer onder alle omstandigheden biedt. Een grotere korrel betekent echter ook dat uw garagevloer coating met antislip minder eenvoudig zal zijn in onderhoud. Doordat de vloer namelijk extra ruw is, wordt schoonmaken wat lastiger. Een garagevloer coating antislip afwerken is dus altijd een afweging tussen veiligheid en onderhoudsgemak. Kies altijd de korrelgrootte die het beste aansluit bij de eisen die u aan uw vloer stelt.

Advies over garagevloer coating antislip afwerken

Weet u niet zeker welke korrelgrootte u moet kiezen om uw garagevloer coating optimaal antislip af te werken, neem dan even contact met ons op. De medewerkers van Epoxywinkel.nl hebben jaren ervaring met het antislip afwerken van garagevloer coatings en kunnen u dus helpen bij het bepalen van uw keuze.