Een vloercoating in uw melkstal, goed idee!

Tegels, beton, rubberen matten, in de melkveehouderij bestaan veel vloersystemen. Maar de epoxy vloercoating is in de meeste melkstallen toch veruit populair. Epoxy is namelijk duurzaam en slijtvast, kan antislip worden afgewerkt en is zeer onderhoudsvriendelijk. En u kunt zo’n vloercoating in de melkstal relatief eenvoudig zelf aanbrengen, waarmee het ook nog eens een heel betaalbaar vloersysteem is.

Waarom een vloercoating in een melkstal?

Er zijn melkveehouders die al twintig jaar dezelfde vloercoating in hun melkstal hebben liggen en er dik tevreden over zijn. En dat is niet voor niets. In een ruimte waar hygiëne en veiligheid voor zowel mens als dier van geroot belang zijn, is een epoxy vloercoating namelijk de ideale oplossing. Het vee glijdt er niet op uit wanneer het de stal binnenloopt, en de boer ook niet. Doordat de vloercoating bovendien vloeistofdicht en naadloos is, kunt u hem eenvoudig schoonspuiten.

Vloercoating melkstal zelf aanbrengen

Bent u dus op zoek naar een vloer die tientallen jaren meegaat, dan moet u zeker een vloercoating voor uw melkstal overwegen. Brengt u hem zelf aan, dan bespaart u ook nog eens flink op de kosten. U hoeft dan namelijk geen dure professionals in te huren vor een klus die u eenvoudig zelf op kunt knappen. Een coatingvloer aanbrengen is namelijk net zoiets als de muur schilderen. U brengt de coatingvloer in uw melkstal op precies dezelfde manier aan: met een roller en een kwast. Als u daarbij in meerdere dunne lagen werkt, krijgt de epoxy vloercoating de kans om optimaal te hechten, voor een slijtvast resultaat.

Vloercoating melkstal: de ondervloer

Er zijn melkstallen waar nog tegels op de vloer liggen. In principe kunt u de epoxycoating ook aanbrengen over de bestaande tegels heen, maar beter is om de tegels te verwijderen. Is dat te veel werk, zorg dan dat het glazuur van de tegels af is en breng vervolgens een primer of hechtlaag over de tegels aan. Zo zorgt u ervoor dat de vloer helemaal glad en vlak wordt, waardoor de vloercoating beter kan hechten. Ook als de ondervloer al helemaal vrij is van tegels of oude verflagen, kan enige voorbereiding nodig zijn voordat u de vloercoating in uw melkstal kunt aanbrengen. Meer daarover leest u in de artikelen over het voorbereiden van de ondervloer, elders op deze website.

Meer informatie vloercoating melkstal

Om er zeker van te zijn dat u de juiste vloercoating voor uw melkstal kiest, kunt u gebruik maken van het stappenplan van Epoxywinkel.nl. Ook kunt u natuurlijk even contact opnemen met een van onze medewerkers. Zij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt hen telefonisch of per mail bereiken. Het beste kunt u contact opnemen voordat u uw bestelling doet, dan weet u zeker dat u straks de juiste vloercoatingproducten in huis haalt voor het slijtvast en duurzaam coaten van de vloer in uw melkstal.