Een keuze maken uit de vele vloercoating kleuren

Bij Epoxywinkel krijgen we regelmatig de vraag welke vloercoating kleuren we kunnen leveren. Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel eenvoudig: vrijwel elke kleur die u wilt hebben. Er zijn namelijk even veel vloercoating kleuren als er RAL-kleuren zijn.

Vloercoating kleuren en RAL

Gaat u een keuze maken uit de vele beschikbare vloercoating kleuren, dan kunt u dus het beste het RAL-systeem aanhouden; dat doen wij namelijk ook. Het RAL-systeem is oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland en is een manier om wereldwijd kleuren te kunnen communiceren. U kent waarschijnlijk de verfkleurenwaaiers uit de bouwmarkt wel. Bij elke kleur staat een nummer, en dat nummer is de RAL-codering.

Vloercoating kleuren in een kleurenwaaier

Om een keuze te maken uit de vele vloercoating kleuren is het handig om met een kleurenwaaier te werken. Die kunt u, zoals aangegeven, vinden bij de bouwmarkt. Informeert u dan wel even of de kleurenwaaier die uw bouwmarkt gebruikt ook daadwerkelijk volgens het RAL-systeem is opgesteld. Er zijn namelijk meerdere kleurcoderingssystemen.

Vloercoating kleuren online

U vindt de RAL-kleuren ook op onze website. Houdt u er echter wel rekening mee dat de kleuren daar kunnen afwijken van de officiële RAL-kleuren. Dat heeft te maken met de kleurinstellingen van uw monitor, niet met de kleuren. Wilt u zeker weten dat u de juiste kleur bij ons bestelt, vraag een van onze medewerkers dan om u een kleurenwaaier toe te sturen. Op die manier kunt u de gewenste kleur ook in verschillende lichtomstandigheden beoordelen voordat u uw definitieve keuze maakt. U kunt een RAL-Waaier hier bestellen.

Vloercoating kleuren kiezen

Natuurlijk is het kiezen tussen de vele vloercoating kleuren iets dat u uiteindelijk zelf zult moeten doen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat Epoxywinkel u daar niet in kan adviseren. Bij het bepalen van de kleur van een vloercoating speelt namelijk meer dan alleen smaak en persoonlijke voorkeur een rol. Om een eenvoudig voorbeeld te noemen: een vloer die snel vuil wordt, zult u niet snel een witte kleur geven. Over de ‘besmettelijkheid’ van andere kleuren kan Epoxywinkel.nl u adviseren. Maar ook zonlicht speelt een rol bij het maken van een keuze voor een van de vele vloercoating kleuren. Sommige kleuren zullen namelijk sneller verkleuren onder invloed van zonlicht dan andere.

Onze medewerkers helpen u graag om uit het grote aanbod van vloercoating kleuren de meest geschikte kleur voor uw specifieke situatie te kiezen. U kunt hen dus altijd bellen of mailen als u door de kleuren de regenboog niet meer ziet!