Vloercoating in een kinderdagverblijf? Doen!

In een kinderdagverblijf kan de vloer snel groezelig of zelfs regelrecht vies worden. Dan is het handig als u er alleen maar even een dweil overheen hoeft te halen om hem weer helemaal schoon en hygiënisch te krijgen. Dat kan als u een vloercoating in het kinderdagverblijf aanbrengt. Die zijn namelijk volledig naadloos en vloeistofdicht. U hoeft alleen maar een dweil met schoon water door de ruimte te halen om alle viezigheid te verwijderen. Geen schoonmaakmiddel nodig!

Voordelen vloercoating kinderdagverblijf

Naast onderhoudsgemak biedt een vloercoating een kinderdagverblijf nog meer voordelen. Zo zijn vloercoatings verkrijgbaar in vrijwel elke denkbare kleur of kleurencombinatie en kunt u de vloer van uw kinderdagverblijf dus voorzien van elke gewenste uitstraling. Of u nu gaat voor vrolijk, fris en speels of voor rustgevend, veilig en geborgen: u krijgt het voor elkaar door voor een vloercoating in de juiste kleur te kiezen. U kunt vloercoating ook gebruiken om patronen of kleurvlakken op de vloer aan te brengen, waardoor een afwisselend effect ontstaat en u de vloer kunt gebruiken om de kleintjes duidelijk te maken welke ruimte voor welk doel bestemd is.

Veilige vloercoating voor kinderdagverblijf

Vloercoating is verf, en veel mensen vinden verf en kinderen geen goede combinatie. Ze zijn bang dat de kinderen schadelijke dampen zullen inademen of schadelijke stoffen in hun maag zullen krijgen doordat ze stukjes verf opeten. Maar daar hoeft u met een vloercoating van Epoxywinkel.nl niet bang voor te zijn. Onze vloercoatings zijn namelijk gegarandeerd vrij van oplosmiddelen, de schadelijkste stoffen in de meeste verfsoorten. En doordat de vloercoatings niet bladderen als ze op de juiste manier worden aangebracht, hoeft u ook niet bang te zijn dat kinderen stukjes vloercoating los zullen trekken en in hun mond zullen stoppen.

Zelf vloercoating in een kinderdagverblijf aanbrengen

Een vloercoating in een kinderdagverblijf aanbrengen is in principe niet moeilijk: u kunt net als bij elke andere verfklus gebruikmaken van roller en kwast. U brengt de vloercoating in meerdere lagen aan en laat hem goed uitharden. Zorg tijdens het aanbrengen voor voldoende ventilatie en draag beschermende kleding en handschoenen. Hoewel de vloercoating volkomen veilig is, kunnen er namelijk wel allergische reacties of irritaties optreden. Als de vloercoating eenmaal geheel droog en uitgehard is, is het risico op allergische reacties en irritaties echter verleden tijd.

Vloercoating kinderdagverblijf optimaal resultaat

Voor een optimaal en slijtvast resultaat moet de ondervloer waarop u de vloercoating aanbrengt wel volledig vrij zijn van stof, vet en beschadigingen. Ook oude verflagen dienen verwijderd te worden. U kunt eventueel eerst een primer of hechtlaag aanbrengen om er zeker van te zijn dat de vloer volledig vlak en glad is, zodat de vloercoating goed kan hechten. Voor meer informatie over een juiste voorbereiding van de vloer kunt u de desbetreffende artikelen op deze website lezen of contact opnemen met een van onze medewerkers.

Vragen over vloercoating kinderdagverblijf?

Ook met andere vragen helpen onze medewerkers u graag verder. Twijfelt u bijvoorbeeld nog of een vloercoating voor uw kinderdagverblijf wel echt de juiste oplossing is, dan kunt u hen om advies op maat vragen. Zij kunnen u ook verder helpen met kleuradvies of tips voor het aanbrengen van de vloercoating in het kinderdagverblijf. Ze kunnen u zelfs doorverwijzen naar een vakspecialist als u het aanbrengen toch te moeilijk of te tijdrovend vindt. Neemt u bij vragen of twijfel dus altijd even contact met ons op, het liefst voordat u uw bestelling doet. Op die manier kunt u er namelijk zeker van zijn dat u de juiste producten voor uw specifieke situatie bestelt.