Een vloercoating op uw industriële vloer voor optimale bescherming

Er is geen vloer die intensiever wordt belast dan een industriële vloer. Niet alleen krijgt de vloer in een industriële omgeving te maken met belasting door zwaar materieel en machines, er wordt vaak ook gewerkt met chemicaliën, zuren, oliën en grote teperatuurverschillen. Een vloercoating voor een industriële vloer moet daar dus tegen kunnen.

Zelf vloercoating op een industriële vloer aanbrengen

Veel mensen denken bij een vloercoating voor een industriële vloer direct aan dure producten die alleen kunnen worden aangebracht door ervaren professionals. Gelukkig hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld: kiest u voor een industriële vloercoating van Epoxywinkel.nl, dan kunt u die ook zelf aanbrengen. Gewoon, met roller en kwast.

Vloercoating industriële vloer: voorbereiding ondervloer

Natuurlijk is het voor het zelf aanbrengen van een vloercoating op een industriële vloer wel zaak dat u de vloer eerst goed voorbereidt. Een industriële vloercoating kan namelijk uw vloer alleen goed beschermen bij een optimale hechting, en daarvoor is een vlakke en gladde ondervloer nodig die vrij is van oude vloercoatinglagen of 1-component vloerverf. Is de industriële vloer niet geheel vlak en glad, dan kan een primer of hechtlaag uitkomst bieden.

Welke vloercoating voor industriële vloeren?

Maar als de vloer eenmaal op de juiste wijze is voorbereid, kunt u zonder problemen de vloercoating aanbrengen op elke industriële vloer. Het beste kunt u kiezen voor een epoxy vloercoating, deze zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in industriële omgevingen. U kunt daarbij denken aan echte industrie, zoals fabriekshallen, maar ook aan loodsen, magazijnen, garages en andere ruimten waar de vloer een ijzersterke beschermingslaag nodig heeft.

Vloercoating idustriële vloer: optimaal resultaat

De vloercoating op de industriële vloer aanbrengen is zoals gezegd niet moeilijk, maar voor een optimaal resultaat kunt u het beste in meerdere dunne lagen werken en de vloer goed laten drogen en uitharden. Eventueel kunt u de vloercoating afwerken met een antisliplaag, in onze webshop vindt u antislipmiddelen die u door de bovenste laag vloercoating kunt mengen om de vloer onder alle omstandigheden veilig beloopbaar te maken.

Voordelen vloercoating industriële vloer

Brengt u de vloercoating voor de industriële vloer op de juiste manier aan, dan hebt u na afronding van de klus een beschermlaag op uw vloer die goed bestand is tegen zware belasting, chemisch resistent en slijtbestendig is. Bovendien is een vloercoating zeer onderhoudsvriendelijk, waardoor u minder tijd kwijt bent aan het schoon en netjes houden van de vloer. En mocht de vloercoating toch beschadigen, dan kunt u de beschadiging simpelweg herstellen door de beschadigde plek te voorzien van een nieuw laagje vloercoating. Dan blijft uw industriële vloer nog langer mooi en beschermd. En dat scheelt zowel in de kosten als in het werk!

Meer informatie vloercoating industriële vloer

Wilt u meer weten over de vloercoating voor de industriële vloer, of hebt u vragen over het aanbrengen van vloercoating in een industriële omgeving? De medewerkers van Epoxywinkl.nl denken graag met u mee. Als u per mail of telefonisch contact met hen opneemt voordat u een bestelling bij ons doet, beantwoorden zij al uw vragen en vertellen ze u precies welke producten u het beste kunt bestellen voor een optimaal resultaat!