Vloercoating in een fabriekshal, een slimme keuze

Vloercoating in een fabriekshal aanbrengen heeft veel voordelen. Niet in de laatste plaats kan vloercoating een fabriekshal tot een prettige werkomgeving maken. Maar er zijn meer voordelen, en Epoxywinkel vertelt u daar graag alles over.

Waarom een vloercoating in een fabriekshal?

Voor uw medewerkers is het prettig als uw fabriekshal een ruime, lichte plaats is. Ze werken er tenslotte de hele dag. Met een vloercoating in uw fabriekshal kunt u op een eenvoudige en betaalbare manier zorgen dat de ruimtes in uw fabriekspand lichter en ruimer ogen dan voorheen. Maar natuurlijk speelt er meer mee bij de keuze van de juiste vloerafwerking voor uw fabriekshal. Zo is het handig als de verschillende werkzones goed van elkaar te onderscheiden zijn, bijvoorbeeld door middel van verschillende kleuren of door gebruik te maken van belijning. Daarnaast is veiligheid uiteraard erg belangrijk. En tot slot moet de vloer in een fabriekshal tegen een stootje kunnen: zware machines veroorzaken trillingen, er worden chemicaliën of andere bijtende stoffen gebruikt en gemorst, er wordt met met karren heen en weer gereden en de vloer is ook nog op talloze andere manieren onderhevig aan slijtage en mogelijke beschadigingen.

Voordelen vloercoating fabriekshal

Een vloercoating in uw fabriekshal aanbrengen is een prima oplossing voor deze en andere problemen. Vloercoating is namelijk verkrijgbaar in vrijwel elke gewenste kleur, waardoor u niet alleen de hal een prettiger uitstraling kunt geven, maar ook duidelijke afbakening, belijning en routering aan kunt brengen. Het is bovendien mogelijk om in een vloercoating logo’s of pictogrammen te verwerken. En mengt u een antislipmiddel door de vloercoating in de fabriekshal, dan bent u er ook van verzekerd dat de vloer van de fabriek veilig beloopbaar is onder zowel natte als droge omstandigheden. Vloercoating vormt bovendien een zeer sterke en slijtbestendige toplaag die chemicaliën, vocht en vloeistoffen niet in de ondervloer laat doordringen.

Vloercoating fabriekshal aanbrengen

Vloercoating in een fabriekshal kunt u eenvoudig aanbrengen met roller en kwast. Dat maakt van vloercoating een betaalbare en eenvoudige manier om de fabrieksvloer een opknapbeurt te geven. Uiteraard is het wel afhankelijk van de staat waarin de ondervloer verkeert hoe snel het werk kan worden uitgevoerd. Voor een optimaal resultaat dient de ondervloer namelijk geheel vlak en egaal te zijn. Eventueel dient u de vloer eerst te egaliseren met een egaliseermiddel, en beschadigingen te repareren. Verder moet de vloer zoals bij elke andere schilderklus ook schoon, droog en vrij van stof en vet zijn.

Meer informatie vloercoating fabriekshal

Wilt u meer weten over het aanbrengen van een vloercoating in uw fabriekshal? Of wilt u advies over welke vloercoating u het beste kunt gebruiken? Neem dan gerust even contact op met een van onze medewerkers. Zij hebben ruime ervaring met het aanbrengen van vloercoatings in industriële omgevingen en delen die ervaring graag met u. Voor de keuze van de juiste vloercoating kunt u uiteraard ook gebruik maken van het Stappenplan op deze website.