Vloercoating en bakkerij, een prima combinatie

Vrijwel nergens is hygiëne zo belangrijk als in de voedingsmiddelenbranche. Zeker in ruimtes waar voedsel wordt geproduceerd, is een goede hygiëne essentieel. En hoewel sommige bakkerijen kiezen voor tegels op de vloeren en wanden, is er nog een andere oplossing. Wat denkt u van een vloercoating in uw bakkerij?

Waarom een vloercoating in de bakkerij?

Een vloercoating in de bakkerij aanbrengen is een goed idee omdat vloercoatings naadloos worden aangebracht. Dat is handig omdat stof en vuil dan geen kans krijgen om zich in moeilijk bereikbare hoekjes, naadjes en gaatjes op te hopen en komt de hygiëne dus zeer ten goede. Bovendien is een vloercoating zeer eenvoudig in onderhoud en dringen vloeistoffen en vocht niet in de vloer wanneer u een vloercoating in uw bakkerij heeft.

Voordelen vloercoating bakkerij

Maar een vloercoating in uw bakkerij aanbrengen heeft nog meer voordelen. Doordat vloercoating verkrijgbaar is in vrijwel elke denkbare kleur of kleurencombinatie, kunt u vloercoating bijvoorbeeld gebruiken om het openbare gedeelte van de bakkerij elke uitstraling te geven die u maar wilt. U kunt de vloercoating in de bakkerij naadloos laten aansluiten bij de huisstijlkleuren, maar u kunt er ook voor kiezen om met andere kleuren te werken en daarnaast het logo van de bakkerij in de vloer te verwerken. Omdat een bakkerijvloer bovendien veilig beloopbaar moet zijn, ook in natte omstandigheden, kunt u een antislipmiddel door de vloercoating mengen. Probeer dat maar eens met een tegelvloer!

Vloercoating bakkerij aanbrengen

Het aanbrengen van een vloercoating in uw bakkerij is in principe niet moeilijker dan elke andere schilderklus. Ook een vloercoating brengt u namelijk gewoon aan met roller en kwast. Uiteraard is een goede voorbereiding van de ondervloer ook bij deze schilderklus heel belangrijk voor een optimale hechting. Of u de vloercoating nu aan wilt brengen op een betonvloer of over bestaande tegels heen, het is zaak dat de vloer mooi glad en egaal is voordat u aan de slag gaat met de vloercoating. Beschadigingen dienen gerepareerd te zijn, dit kunt u doen met polyesterplamuur of epoxymortel. Voor het beste resultaat moet u bovendien de vloer machinaal schuren en kan het nodig zijn om eerst een primer of hechtlaag aan te brengen.

Meer informatie vloercoating bakkerij

Wilt u meer informatie over het gebruik van een vloercoating in een bakkerij, of over de voorbereiding van de ondervloer? Wilt u weten welke vloercoating u in uw bakkerij het beste kunt toepassen? Of hebt u andere vragen? Onze ervaren medewerkers geven graag antwoord. U kunt hen telefonisch of via de mail bereiken. Zij hebben alle kennis in huis die nodig is om u een gedegen advies op maat te geven!