Gratis verzending van alle producten in september

Hoeveel tijd moet er tussen twee lagen vloercoating zitten?

In de meeste gevallen zult u een vloercoating in meerdere lagen moeten aanbrengen. En net als bij andere verfklussen kunt u de tweede laag niet direct aan gaan brengen als de eerste laag erop zit, maar moet u wachten tot de eerste laag overschilderbaar is. Hoeveel tijd u tussen de lagen vloercoating moet aanhouden, staat vermeld in de de gebruiksaanwijzing.

Tijd tussen lagen vloercoating bij lagere temperaturen

Over het algemeen is de minimale tijd tussen twee lagen vloercoating 16 uur. Maar als u een vloercoating aanbrengt in een ruimte waar de omgevingstemperatuur lager is dan 12 graden, wordt de tijd tussen de lagen vloercoating langer. U kunt dus beter geen vloercoating aanbrengen bij temperaturen die benden deze waarde vallen, tenzij u de ruimte kunt verwarmen. Zet in dat geval wel de verwarming enkele dagen voor het coaten alvast aan, zodat ook de ondergrond de tijd heeft om op te warmen.

Tijd tussen lagen vloercoating bij hogere temperaturen

De tijd tussen de lagen vloercoating wordt korter naarmate de temperatuur hoger wordt. Bij Epoxywinkel adviseren we onze klanten om niet met vloercoatings aan de slag te gaan bij een temperatuur boven de 25 graden, aangezien de verwerkingstijd dan veel korter wordt, waardoor de coating eerder uithardt en twee lagen niet meer optimaal aan elkaar kunnen hechten. Het gevolg van een te veel uitgeharde laag is dat u hem opnieuw zult moeten schuren voordat u de volgende laag kunt aanbrengen.

Controleren tijd tussen lagen vloercoating

Wilt u controleren of u voldoende tijd tussen lagen vloercoating hebt laten verstrijken? Dat kunt u op eenvoudige wijze doen: als de vloercoating nog wat plakkerig is, maar niet meer afgeeft op uw vingers brengt u met een roller voorzichtig wat nieuwe vloercoating aan. Als de eerste coatinglaag daarbij niet loskomt, is hij overschilderbaar. Komt hij wel los, al is het maar een beetje, dan kunt u beter nog even wachten met het aanbrengen van de nieuwe laag.

Vragen over tijd tussen lagen vloercoating?

Hebt u nog vragen over de tijd tussen twee lagen vloercoating in uw specifieke situatie, dan kunt u onze medewerkers altijd even bellen of mailen. Doe dit bij voorkeur wel voordat u begint met het coaten van de vloer, het liefst zelfs als de blikken nog dicht zijn. Op die manier voorkomt u dat de verwerkingstijd van uw vloercoating te kort wordt voor een optimaal eindresultaat.