Uw vloer voorzien van een epoxy vloercoating

Een epoxy vloercoating is een ijzersterke toplaag voor uw betonvloer. Maar waar bestaat zo’n epoxy vloercoating nu eigenlijk uit? Simpel gezegd is epoxy vergelijkbaar met de hars die u kent van naaldbomen. Epoxy is daarvan de synthetische variant, die sinds 1936 in vloeibare vorm bestaat. Als deze kunsthars uithardt, krijgt hij een druk- en treksterkte die twee keer groter is dan van beton. Maar een epoxy vloercoating bestaat uit twee componenten, de epoxy wordt namelijk gemengd met een basisverf.

Toepassingsmogelijkheden epoxy vloercoating

Wilt u uw vloer voorzien van een epoxy vloercoating, dan moet u met een paar dingen rekening houden. Ten eerste is een epoxy vloercoating niet geschikt voor toepassing in woonhuizen. Bent u dus op zoek naar een vloercoating voor uw woonkamer of een andere ruimte in huis, dan kunt u beter kiezen voor een polyurethaan vloercoating. De epoxy vloercoating is wel geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld werkplaatsen, loodsen, garages en fabriekshallen.

Mengen epoxy vloercoating

Ten tweede dient u de twee componenten waaruit een epoxy vloercoating bestaat, heel secuur te mengen voor het beste resultaat. Dit mengen kan niet al in de fabriek of in de winkel gebeuren, aangezien de kunsthars en de basisverf een chemische reactie met elkaar aangaan, waardoor de vloercoating hard wordt. Dat is natuurlijk prima als het op uw vloer gebeurt, maar niet zo handig als het al in het blik gebeurt. Voor uitgebreide instructies over het mengen van een epoxy vloercoating kunt u de meegeleverde gebruiksaanwijzing raadplagen. Onze experts schreven er bovendien een artikel over, dat u hier kunt lezen.

Assortiment epoxy vloercoating

Epoxywinkel.nl levert verschillende soorten epoxy vloercoating. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de EP Vloercoating HQ of voor de EP Gietvloer A300. Deze twee producten kenmerken zich door een hoge kwaliteit, het verschil zit hem vooral in het eindresultaat: rolcoating mat of gietvloer. Ook levert Epoxywinkel.nl diverse producten waarmee u uw epoxy vloercoating op de gewenste manier kunt afwerken, bijvoorbeeld een antislip toplaag of een transparante beschermlaag die uw epoxy vloercoating nog beter beschermt tegen krassen en slijtage.

Vragen over de epoxy vloercoating?

Welke epoxy vloercoating voor u de juiste is, kunt u bepalen met behulp van ons stappenplan. Komt u er niet uit, of hebt u andere vragen met betrekking tot het aanschaffen of aanbrengen van een epoxy vloercoating? Onze medewerkers beantwoorden al uw vragen graag. U kunt dus altijd even contact met hen opnemen, via de mail of telefonisch.