Epoxy boomstamtafel

Epoxy boomstamtafel
9 mei 2022 0 view(s)

Iedere boom is uniek, net als ieder mens. Boomstamtafels zijn daardoor ook allemaal anders. Je kunt zelf aan de slag met hout en epoxyhars om een originele boomstamtafel te maken. Er zijn verschillende manieren waarop je te werk kunt gaan. Je kunt bijvoorbeeld gecoate epoxy boomstameettafel maken uit een stuk hout. Of ga voor een kleine koffietafel van een stuk uit een dikke stam waarbij de stukken wegbeitelt om te vullen met een gekleurde epoxyhars. Een derde optie is de bekende river table die bestaat uit twee stukken hout waartussen je een rivier van epoxy giet.

Je kunt jouw boomstamtafel dus allerlei manieren maken, volledig volgens eigen ontwerp. We zetten de opties hieronder nog even voor je op een rijtje, zodat je ideeën kunt opdoen voor jouw eigen epoxy boomstamtafel. Heb je een keuze gemaakt en ga je aan de slag met epoxy en hout? Bekijk dan ook onze complete doe-het-zelf plannen voor iedere soort boomstamtafel.  

 

Epoxy coating voor boomstamtafel

 

Een boomstam met epoxyhars coaten is de snelste manier om een epoxy boomstamtafel te maken. Als je een eettafel wil maken dan heb je een grote, brede boomstamplank nodig. Zoek een mooie houtsoort uit en kies voor onze universele transparante epoxyhars om te zorgen dat de noesten, kwasten en naden zichtbaar blijven. De epoxy coating zorgt voor een mooie glanzende laag die het hout van de boomstamtafel beschermt tegen vocht- en vetvlekken. En de gladde epoxylaag neem zo af met een vochtige doek.

Wil je weten hoe je te werk gaat? Lees verder over epoxy gieten op hout.

 

Boomstam vullen met epoxy

 

Heb je een boomstam of ander stuk hout met diepere oneffenheden? Dan kun je die gaten en geulen vullen met epoxy giethars. Je kunt hier zelfs voorwerpen inleggen, zoals munten, kunstbloemen of kleine souvenirs. Als je niet wil dat de voorwerpen gaan drijven in de epoxyhars kun je ze het beste vastlijmen aan het hout voor je gaat gieten. Als de geulen niet volledig afgesloten zijn door een houtrand dan heb je een mal nodig. Deze kun je zelf maken met behulp van MDF platen bedekt met PE tape zodat de epoxy giethars er niet aan gaat hechten.

We leggen je in ons artikel over epoxymallen uit hoe je die zelf kunt maken.

 

Epoxy boomstamtafel met rivier

 

River tables zijn boomstamtafels waar een rivier van epoxy doorheen loopt. De rivier van epoxy giethars verbindt de twee houtdelen tot een epoxy boomstamtafel. Je kunt deze tafels maken met boomstamplanken maar ook met rechte houten planken. Blauw roept van nature een associatie met water op, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleur rivier maken met verschillende kleurpigmenten voor epoxy giethars. Donkere en heldergroene kleuren zijn geliefd, maar ook een rode lavatafel kan erg spectaculair zijn.

Wordt het een boomstamtafel met rivier? Volg ons stappenplan voor een toffe river table.

 

Veelzijdig epoxy

 

Epoxy heeft veel handige eigenschappen en dat zie je ook terug aan de vele manieren waarop men het materiaal gebruikt. Naast deze manieren om een epoxy boomstamtafel te maken, kun je epoxy ook gebruiken als slijtvaste vloercoating, als reparatiemateriaal voor boten en zelfs voor auto-onderdelen.

Bestel epoxyhars voor jouw project en de nodige hulpmiddelen voordelig in onze webshop.

 

Opmerkingen
Leave your comment
Your email address will not be published
Bezig met laden...