Bescherm uw vloer met een slijtvaste garage coating

Slijtage ligt op de loer voor elke garagevloer, zeker als het een kale betonnen vloer betreft. Bovendien zijn deze vloeren vaak lastig te onderhouden en dringen vet en vloeistoffen gemakkelijk in de vloer door omdat ze poreus zijn. Door een slijtvaste garage coating aan te brengen, verhelpt u deze problemen. Uw garagevloer gaat langer mee, is eenvoudig schoon te houden en vloeistofdicht.

Slijtvaste garage coating en weekmakers

Een slijtvaste garage coating mag ook geen last hebben van de weekmakers die in autobanden verwerkt zijn. Gaat u een garage coating uitkiezen, let daar dan goed op. Epoxywinkel.nl adviseert u om Epoxy Vloercoating HQ te gebruiken voor uw garagevloer. Deze professionele vloerverf is het beste bestand tegen zowel chemicaliën als weekmakers in autobanden. Niet voor niets wordt dit type coating vaak gebruikt in industriële omgevingen. (geen enkele coating of epoxy is volledig bestand tegen chemicalien  als weekmakers) Lees hier meer over weekmakers. 

Slijtvaste garage coating zelf aanbrengen

Een slijtvaste garage coating aanbrengen kunt u relatief eenvoudig zelf doen. U kunt hem namelijk gewoon met roller en kwast aanbrengen. Het is wel belangrijk dat u de garagevloer eerst goed voorbereidt. Niet alleen moet de vloer schoon en droog zijn, u dient ook eventuele beschadigingen te repareren en vetvlekken te verwijderen. Hebt u een erg ruwe vloer, dan kan het nodig zijn de garagevloer eerst te egaliseren. Bij sterk poreuze ondergronden is het raadzaam eerst een primer aan te brengen die de zuiging vermindert.

Slijtvaste garage coating antislip maken

In een garage is veiligheid van het grootste belang. Daarom kunt u er over denken om de slijtvaste garage coating te voorzien van een extra antisliplaag. Dit kunt u doen door bij het aanbrengen van de tweede laag garage coating een antislipmiddel door de coating te mengen. Dit zorgt ervoor dat uw garagevloer onder alle omstandigheden veilig beloopbaar is. Om de slijtvaste garage coating een extra bescherming te geven en hem nog duurzamer te maken, kunt u een transparante toplaag aanbrengen. Hiervoor adviseert Epoxywinkel.nl Epoxy Vloercoating AS. Het antislipmiddel kunt u dan ook door deze beschermlaag mengen.

Een slijtvaste garage coating zorgt er niet alleen voor dat uw garagevloer beter beschermd is tegen slijtage en beschadiging, maar is ook naadloos en vloeistofdicht. Daardoor is hij ook zo eenvoudig in onderhoud. Gemorste vloeistoffen dweilt u eenvoudig op en krijgen niet de kans om door te dringen in de ondervloer.

Wilt u meer weten over een slijtvaste garage coating, neem dan contact op met onze medewerkers. Zij hebben jarenlange ervaring in het aanbrengen van slijtvaste garage coatings en kunnen u dus zeker verder helpen.

Bezig met laden...