Voor het verven: betonvloer reparatie


Gaten, krassen en butsen in de betonvloer zorgen ervoor dat de toplaag niet goed aan de vloer kan hechten. Bovendien blijven ze na het aanbrengen van de toplaag zichtbaar, wat een vloer er niet mooier op maakt. Betonvloer reparatie kan dus nodig zijn voordat je de vloer gaat verven. Ook bij een pas gestorte betonvloer kan reparatie nodig zijn. Gelukkig is betonvloer reparatie een klusje dat je meestal eenvoudig zelf kunt uitvoeren.

Voordat je met de betonvloer reparatie begint, maak je de vloer stofvrij met een borstel. Indien nodig maakt je de betonvloer die je wilt repareren ook vetvrij. Deze handelingen zorgen ervoor dat het reparatiemiddel goed aan de vloer kan hechten. De laatste, kleine stofdeeltjes verwijder je met de stofzuiger. Is de betonvloer eenmaal vet- en stofvrij, dan kun je beginnen met de reparatie.


Alles voor het repareren van een vloer

 

Kleine en grote betonvloer reparaties


Voor kleinere betonvloer reparaties adviseren wij je gebruik te maken van staal- of polyesterplamuur. Zorg ervoor dat je deze zo glad mogelijk afstrijkt. Het zijn namelijk middelen die als ze droog zijn extreem hard worden, waardoor bijschuren erg lastig wordt. Voor grotere beschadigingen in de betonvloer kun je het beste epoxymortel gebruiken. Je kunt ook gebruik maken van cementgebonden middelen, maar deze hebben een langere droogtijd. Gebruik voor betonvloer reparatie in ieder geval nooit kit of egaline, aangezien deze middelen te weinig poreus zijn om een goede hechting van de uiteindelijke verf- of coatinglaag toe te staan.

Epoxywinkel raadt voor betonvloer reparatie het middel EP mortel 703 / Epoxy reparatiemortel aan. Deze sterke plamuur op basis van epoxy is geschikt voor betonvloer reparatie binnen- en buitenshuis.


Betonvloer reparatie door de specialist


Naast beschadigingen aan de oppervlakte kan je betonvloer ook van binnenuit beschadigd zijn. Bijvoorbeeld door betonrot, wat je kunt herkennen aan afbrokkelende randen en blootliggende bewapening. Het repareren van dit soort beschadigingen kun je beter overlaten aan een specialist. Soms is het nodig om de hele betonvloer te renoveren als er sprake is van schade van binnenuit. Wilt u meer weten over betonvloer reparatie of ben je op zoek naar advies over welk middel of methode in jouw specifieke geval de juiste is? Neem dan contact op met Epoxywinkel.nl.

Bezig met laden...