Voor het verven: betonvloer reparatie

Gaten, krassen en butsen in de betonvloer zorgen ervoor dat de toplaag niet goed aan de vloer kan hechten. Bovendien blijven ze na het aanbrengen van de toplaag zichtbaar, wat uw vloer er niet mooier op maakt. Betonvloer reparatie kan dus nodig zijn voordat u de vloer gaat verven. Ook bij een pas gestorte betonvloer kan reparatie nodig zijn. Gelukkig is betonvloer reparatie een klusje dat u meestal eenvoudig zelf kunt uitvoeren.

Voordat u met de betonvloer reparatie begint, maakt u de vloer stofvrij met een borstel. Indien nodig maakt u de betonvloer die u wilt repareren ook vetvrij. Deze handelingen zorgen ervoor dat het reparatiemiddel goed aan de vloer kan hechten. De laatste, kleine stofdeeltjes verwijdert u met de stofzuiger. Is de betonvloer eenmaal vet- en stofvrij, dan kunt u beginnen met de reparatie.

Kleine en grote betonvloer reparaties

Voor kleinere betonvloer reparaties adviseren wij u gebruik te maken van staal- of polyesterplamuur. Zorg ervoor dat u deze zo glad mogelijk afstrijkt. Het zijn namelijk middelen die als ze droog zijn extreem hard worden, waardoor bijschuren erg lastig wordt. Voor grotere beschadigingen in de betonvloer kunt u het beste epoxymortel gebruiken. U kunt ook gebruik maken van cementgebonden middelen, maar deze hebben een langere droogtijd. Gebruik voor betonvloer reparatie in ieder geval nooit kit of egaline, aangezien deze middelen te weinig poreus zijn om een goede hechting van de uiteindelijke verf- of coatinglaag toe te staan.

Epoxywinkel raadt voor betonvloer reparatie het middel EP mortel 703 / Epoxy reparatiemortel aan. Deze sterke plamuur op basis van epoxy is geschikt voor betonvloer reparatie binnen- en buitenshuis.

Betonvloer reparatie door de specialist

Naast beschadigingen aan de oppervlakte kan uw betonvloer ook van binnenuit beschadigd zijn. Bijvoorbeeld door betonrot, wat u kunt herkennen aan afbrokkelende randen en blootliggende bewapening. Het repareren van dit soort beschadigingen kunt u beter overlaten aan een specialist. Soms is het nodig om de hele betonvloer te renoveren als er sprake is van schade van binnenuit.

Wilt u meer weten over betonvloer reparatie of bent u op zoek naar advies over welk middel of methode in uw specifieke geval de juiste is? Neem dan contact op met Epoxywinkel.nl.