Laatste dag - gratis verzending van alle producten in september

Vloer egaliseren

Vloer egaliseren


Zelf je vloer egaliseren is vrij eenvoudig. Een goede egalisatie van de ondergrond vormt namelijk de basis van een goed eindresultaat. Om dit te bereiken, bestel je bij Epoxywinkel.nl diverse cementgebonden middelen om zelf een ondergrond glad te maken. Zo kun je aan de slag met het aanleggen van een epoxyvloer, gietvloer, vloercoating, woonbeton of een parketvloer.

In onze webshop vind je onder andere een hoogwaardige vloeregalisatiemassa, een watergedragen primer en diverse gereedschappen die onmisbaar zijn als je zelf een vloer gaat egaliseren.

Dankzij ons uitgebreide assortiment en deskundige hulp, kun je makkelijk zelf je vloer egaliseren. Bestel bij ons en profiteer van de voordelen.

Voordeligste aanbieder
Deskundig advies op maat
Uitsluitend A-merken
Snelle levering
"Een vlakke ondergrond is de basis van een mooie vloer"
Hide Sidebar Foto-tabel Lijst
Pagina

Toon 1-15 of 26 resultaten

Hide Sidebar Foto-tabel Lijst
Pagina

Toon 1-15 of 26 resultaten

Hier moet je op letten bij het aanbrengen van egalisatie


Wil je jouw vloer egaliseren? Dan zijn er twee dingen waar je op moet letten:

De ondervloer moet goed zijn uitgehard.
Veel elke vloer geldt: deze moet droog, vetvrij en schoon zijn.
Loop onderstaand stappenplan door om goed voorbereid te werk te gaan.De perfecte afwerking voor je gietvloer, vloercoating of parketvloer


Epoxywinkel.nl heeft alles in huis zodat jij direct thuis zelf aan de slag kan gaan met het aanbrengen van een topcoat. Ons assortiment bestaat uitsluitend uit producten van topkwaliteit en onze specialisten zijn voor je klaar wanneer je hulp nodig hebt. Wist je dat wij al meer dan 10 jaar ervaring hebben op het gebied van gietvloeren en vloercoating?

Een topcoat zorgt voor een matte afwerking van je vloer, beschermt deze tegen verkleuring door UV-licht en is bovendien slijtvast. Je kunt kiezen voor uit een transparante topcoat, maar kunt ook gaan voor een variant in een kleur naar keuze. Zo bieden wij meer dan 300 (RAL-)kleuren aan.

Voor je parketvloer hebben we een breed assortiment aan beschermende lakken en verzorgende oliën.Is je ondervloer chemisch uitgehard?


Een nieuwe ondergrondvloer zou in 4 weken volledig uitgehard moeten zijn. Is deze echter dikker dan 4 centimeter? Dan mag je voor elke centimeter nog een week extra tellen.Zo controleer je of je vloer droog is


Het vochtpercentage van cementgebonden vloeren mag hooguit 4% zijn. Voor gipsgebonden ondervloeren geldt 0,5%. Indien je geen vochtmeter hebt, test je het vochtpercentage als volgt: leg een krant onder doorzichtig plastic folie op de donkerste plek op de ondervloer en plak deze met tape rondom vast zodat er geen lucht bij kan komen. Als na 24 uur geen condensvorming onder het plastic zichtbaar is en de krant droog is, dan is de ondergrond droog genoeg en kan egalisatie aangebracht worden.Is je vloer vlak?


We adviseren een vlakke ondervloer. Beschadigingen dien je te repareren en verf- en lijmresten schuur je weg. Epoxywinkel.nl heeft alles in huis voor de reparatie van een ondergrond.Bekijk ons assortimentMaak je ondervloer vetvrij en stofvrij


Om de egalisatie te kunnen laten hechten moet de ondergrond vetvrij zijn. Zitten er smeer- en olievlekken op de vloer? Verwijder deze dan met kattenbakkorrels. Strooi de korrels op de vlekken en laat het vet opzuigen. Hardnekkige vlekken verwijder je met ammoniak en water. Vergeet niet alles na te spoelen met schoon water en laat de ondervloer goed drogen.

Als laatste veeg je vloer met een zachte veger en maak je alles stofvrij met een stofzuiger.