Zelf een gietvloer aanbrengen?

Doe het eenvoudig en voordelig!

Gietvloeren zijn trendy en worden steeds populairder. Ze zijn tegenwoordig overal te vinden: in woonhuizen van woonkamer tot badkamer en van keuken tot slaapkamer, maar ook in winkels en kantoren worden gietvloeren veel toegepast. Vroeger hadden gietvloeren het imago dat ze vooral voor mensen waren die van een strakke en minimalistische inrichting hielden, maar tegenwoordig zien we ook steeds meer gietvloeren in romantische en klassieke interieurs. Niet verwonderlijk, want de mogelijkheden van een gietvloer zijn eindeloos.

De prijzen van gietvloeren verschillen per aanbieder, en lopen uiteen van € 80 tot soms wel € 120 per vierkante meter. Vindt u dat te duur, dan kunt u overwegen om zelf een gietvloer aan te brengen. Dat scheelt flink in de prijs: u bespaart tussen de € 40 en de € 80 per vierkante meter! Op Epoxywinkel.nl vindt u alles wat u nodig hebt, inclusief duidelijke gebruiksaanwijzingen, technische informatie en instructies. Onze polyurethaan gietvloeren zijn gemaakt van hoogwaardige aromatische polyurethaancombinaties, waardoor ze tot de top in hun segment behoren.

De opbouw van polyurethaan gietvloeren

Onze gietvloeren worden als volgt opgebouwd:

  • Een grondig voorbereide ondergrond: schoon, droog en vetvrij.
  • Een speciale hechtprimer (EP Primer).
  • Een schraplaag om de ondergrond volledig af te sluiten en kleine oneffenheden weg te werken.
  • De PU Gietvloer, een laag van 2 tot 3 millimeter dik.
  • Een zijdematte topcoating op basis van polyurethaan met slijtvaste eigenschappen. Deze wordt bij voorkeur in twee lagen aangebracht, dat geeft het mooiste resultaat en de hoogste slijtvastheid.

Een uitgebreide handleiding met stappenplan voor het zelf aanbrengen van gietvloeren kunt u hier downloaden.