Mapei Ultraplan Eco Xtra

Zelfnivellerend egalisatiemiddel Voor lagen van 1 tot 10mm Voor vloeren met een hoge belasting binnenshuis

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-4 werkdag(en)
Omschrijving
check Zelfnivellerend egalisatiemiddel
check Voor lagen van 1 tot 10mm
check Voor vloeren met een hoge belasting binnenshuis
Artikel nr. MAP_0350525

Omschrijving / Mapei Ultraplan Eco Xtra

Toepassing

Ultraplan Eco Xtra wordt binnenshuis gebruikt voor het uitvlakken en egaliseren van verschillen in laagdiktes van 1 tot 10 mm op nieuwe of bestaande ondergronden, om ze geschikt te maken voor alle soorten vloeren waarvoor een hoge bestandheid tegen belastingen en verkeer vereist is. Ultraplan Eco Xtra is met name geschikt voor vloeren die worden belast met zwenkwielen en voor gebruik op vloerverwarmingssystemen. Ultraplan Eco Xtra is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis.

Voorbeelden van toepassingen

  • Egaliseren van betonplaten en cementdekvloeren of dekvloeren gemaakt van Mapecem, Mapecem Pronto, Topcem of Topcem Pronto.
  • Egaliseren van calciumsulfaat dekvloeren.
  • Egaliseren van vloeren met verwarmingssystemen.
  • Egaliseren van bestaande betonnen, terrazzo, keramische en natuurstenen ondergronden.
  • Ook geschikt voor het egaliseren van asfalt, gefixeerd spaanplaat, magnesietvloeren, etc.

Technische eigenschappen

Ultraplan Eco Xtra is een grijze droge mortel, bestaande uit speciale, snel hydraterende cementsoorten, kiezelzand met een geselecteerde korrelopbouw, harsen en speciale hulpstoffen, bereid volgens een formule ontwikkeld in de MAPEI R&D laboratoria. Door Ultraplan Eco Xtra te mengen met water, ontstaat een zeer vloeibare, makkelijk verwerkbare, zelf-nivellerende mortel dat zeer goed hecht op de ondergrond. Ultraplan Eco Xtra kan worden aangebracht met behulp van een automatische drukpomp over een afstand van meer dan 100 meter. Ultraplan Eco Xtra kan nagenoeg krimpvrij worden aangebracht in laagdiktes tot 10 mm en bereikt na volledige uitharding een hoge buig- en druksterkte, evenals een hoge slijtvastheid. Nadat Ultraplan Eco Xtra droog is, kan de vloerbekleding worden aangebracht. De droogtijd is afhankelijk van de aangebrachte laagdikte, de omgevingstemperatuur, de luchtvochtigheid en de absorptie van de ondergrond.

Verbruik

1,6 kg/m2 per mm laagdikte.

Voorkom kans op scheuren

Een egalisatie die strak tegen de muur wordt aangelegd biedt kans op toekomstige scheurvorming. Om dit te zoveel als mogelijk tegen te gaan is het advies om de vloer zogenaamd zwevend aan te brengen. Dit kan doormiddel van het aanbrengen van een kantstrook alvorens de egalisatie laag aan te brengen. Deze kantstrook is elastisch waardoor bij uitzetting van de vloer de kantstrook die uitzetting op zal vangen om zo scheuren zo goed mogelijk te voorkomen. Ook het gebruik van een Primer onder de egalisatie laag is aan te raden.

Meer informatie

Artikel nr.MAP_0350525
EAN8022452365416
MerkMapei

Product bijlagen

Bezig met laden...